UAEthlon ?
Moderator: GTW
- Atalante
UAEthlon ?
Amiga Rulez forever & nazawsze od now! 

- piteq
Nie takie piękne na jakie wygląda.Jest to dość mocno okrojona dystrybucja luinuxa odpalana prosto z płytki zawierająca emulator E-UAE i przygotowaną do instalacji partycje AmigaSys .Do instalacji potrzeba ADF-ów z WB 3.0 bądź 3.1 i oczywiście takich samych ROM-ów.
Cały bajer polega natym że instaluje sie to wszystko na USB flash memory key czyli popularnych Pen Drive.Dzięki temu mamy w pełni funkcjonalny emulator dający sie odpalić na każdym pececie posiadającym złącze USB i boot z CD ROM-u.
Cały bajer polega natym że instaluje sie to wszystko na USB flash memory key czyli popularnych Pen Drive.Dzięki temu mamy w pełni funkcjonalny emulator dający sie odpalić na każdym pececie posiadającym złącze USB i boot z CD ROM-u.
- Atalante
- Świerk
taki live cd juz teraz mozesz sobie zrobic! nie musisz miec wcale pen drive ani nic instalowac:Atalante pisze:Moim zdaniem jest pieknie, jak sam autor napisal jest to jeszcze wczesna beta. A skoro mozna Amige zrobic na flashu, to bez problemu bedzie ja mozna zainstalowac na twardym tak jak Amithlona, czy zrobic nawet LiveCD.
do istniejacego iso dodaj plik hdf z workbenchem i sobie wypal

.::: Amiga Rulez! CD32 kicks ass! ::: CD32, Amithlon, WinUAE, WinUAE-Kaillera user :::.
.::: kupię Panasonic 3DO lub Atari Jaguar CD
:::.
...::: http://swrk.vgh.pl/ :::...

- piteq
Dwie sprawy:do istniejacego iso dodaj plik hdf z workbenchem i sobie wypal
1.E-UAE nie obsługuje plikopartycji a jedynie katalogi.
2.Nawet jeśli dorzucisz katalog z WB to i tak będzie tylko do odczytu.
Do celów typowo demonstracyjnych to wystarczy ale zrobić coś sensowniejszego przy tym rozwiązaniu raczej sie nie da.
- Atalante
Piteq, to jeszcze wczesna wersja, plikopartycje moim zdaniem sa jeszcze wieksza pomylka jak katalogi, a przeciez wystarczy, ze emulator obsluzy normalny Amigowy FFS i juz bedzie git. Powstaje wreszcie jakas alternatywa dla Amithlona i do tego zupelnie za darmo, oparta na swietnym emulatorze, a Ty narzekasz, troche wiary chlopie.
Amiga Rulez forever & nazawsze od now! 

- Świerk
1.fakt-pomylilo mi siepiteq pisze:Dwie sprawy:do istniejacego iso dodaj plik hdf z workbenchem i sobie wypal
1.E-UAE nie obsługuje plikopartycji a jedynie katalogi.
2.Nawet jeśli dorzucisz katalog z WB to i tak będzie tylko do odczytu.
Do celów typowo demonstracyjnych to wystarczy ale zrobić coś sensowniejszego przy tym rozwiązaniu raczej sie nie da.

2.wystarczy ze skopiujesz ten katalog do ram dysku ktory robi linux podczas bootowania i masz write access

.::: Amiga Rulez! CD32 kicks ass! ::: CD32, Amithlon, WinUAE, WinUAE-Kaillera user :::.
:::.

- piteq
Atalante ja nie narzekam.Wręcz przeciwnie bardzo sie ciesze że taka rzecz powstała.Samo rozwiązanie z flashem też dosyć ciekawe i praktyczne.Choć nie powiem bo rozczarowałem sie troche brakiem instalatora na twardziela.Tymbardziej że Amiga Alive częściowo jest oparta o Knopixa a ten posiada takowy instalator(o ile dobrze pamiętam).
Swoim poprzednim postem chciałem jedynie powiedzieć że rozwiązanie z dograniem WB do ISO jest niezbyt praktyczne.Już kiedyś kombinowałem w tym kierunku tylko że za baze służył mi AROS LiveCD.
Pozostaje życzyć autorowi wytrwałości i czekać na kolejne wersje.
Edit:
Świerk tylko pamiętaj że pamięć nie jest z gumy:
-Linux skopiuje swoje pliki systemowe do ramdysku
-dorzuć do tego katalog z WB(w tym przypadku AmigaSYS około 70MB
-E-UAE też potrzebuje troche ramu do samego uruchomienia
-zarezerwuj pamięć dla emulowanej Amigi
Może okazać sie że 256MB to za mało aby wszystko uciągnąć.
Swoim poprzednim postem chciałem jedynie powiedzieć że rozwiązanie z dograniem WB do ISO jest niezbyt praktyczne.Już kiedyś kombinowałem w tym kierunku tylko że za baze służył mi AROS LiveCD.
Pozostaje życzyć autorowi wytrwałości i czekać na kolejne wersje.
Edit:
Świerk tylko pamiętaj że pamięć nie jest z gumy:
-Linux skopiuje swoje pliki systemowe do ramdysku
-dorzuć do tego katalog z WB(w tym przypadku AmigaSYS około 70MB
-E-UAE też potrzebuje troche ramu do samego uruchomienia
-zarezerwuj pamięć dla emulowanej Amigi
Może okazać sie że 256MB to za mało aby wszystko uciągnąć.