Help ME

Zajrzyj tutaj jeśli masz problemy z emulacją Amigi.

Moderator: GTW

ODPOWIEDZ
Gość

Help ME

Post autor: Gość »

witam.... sciagnałem wszystko tak jak w krótkiej instrukcji jak emulować i kiedy włączam gre Traps'n'treasures to na ekranie tym pierwszym niebieskim amiga jkaby przestaje odpowiadać naciskam wszystkie klawisze i nic..?? co mam zrobić??
Awatar użytkownika
Atalante

Post autor: Atalante »

Poczekac, ochlonac, przeanalizowac, sprobowac jeszcze raz, wpasc w petle czasoprzestrzenna i zdziwic sie, ze juz po polnocy :mrgreen:
Amiga Rulez forever & nazawsze od now! Obrazek
Awatar użytkownika
Slesz

Post autor: Slesz »

W zakładce misc włącz On Led Screen, żebyś wiedział kiedy wczytuje. Albo (jeśli po blisko 15 minutach nic sie nie pojawi) to reset i możesz sprobowac na innym konfigu, w ostatecznosci inne wersje. Ja odpalałem już T'nT na emu i działało ;)
(powtarzam się, ludzie, wy wszyscy macie podobne problemy, może warto by było zebrać to wszystko jakoś do kupy i usprawnić FAQ :?)
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
Awatar użytkownika
Phantom

Post autor: Phantom »

Ja wiem czy usprawniać faq :roll: Wystarczy tylko zamieścić dobrą konfigurację do większości gierek i po krzyku... Bo to z reguły powoduje problem :wink:
Phantom
Awatar użytkownika
crowley
Kontakt:

Post autor: crowley »

Przychodzą mi na myśl dwa rozwiązania:

1. Brakuje ci cierpliwości, bo gra się za wolno wczytuje. Możesz zwiększyć szybkośc odczytu stacji dyskietek (chyba w zakładce DISK DRIVES) ale nie wszystki gry na tym pójdą.
2. Gra się wczytała, ale źle ustawiłeś sterowanie i dlatego nie reaguje. Utsaw w GAME I/O PORTS w Port 1 PC Mouse a Port 2 Keyboard Layout B (będziesz sterował strzałkami i prawym CTRL)
"Żyjemy tak, jak śnimy. Samotnie" - Joseph Conrad
ODPOWIEDZ