Zmiana konfiguracji
Moderator: GTW
- Blod
- Administrator
Zmiana konfiguracji
Od kiedy powstała strona, gry były opisywane m.in. przez konfigurację w jakiej mogą być uruchamiane. Konfiguracje te były zaczerpnięte z BTTR.
Jak dobrze wiecie, od jakiegoś czasu (od wersji 0.9.90) WinUAE oferuje własne ustawienia poprzez menu Quickstart (Szybki-start). Czasami konfiguracje z UAE/BTTR się nieco różnią (nieznacznie, ale jednak). Zdarza się, że różnice te wpływają na (nie)działanie gry.
I tutaj pytanie do Was: co sądzicie o przejściu z konfiguracji BTTR na te z UAE?
Jak dobrze wiecie, od jakiegoś czasu (od wersji 0.9.90) WinUAE oferuje własne ustawienia poprzez menu Quickstart (Szybki-start). Czasami konfiguracje z UAE/BTTR się nieco różnią (nieznacznie, ale jednak). Zdarza się, że różnice te wpływają na (nie)działanie gry.
I tutaj pytanie do Was: co sądzicie o przejściu z konfiguracji BTTR na te z UAE?
|||||||||||||||||>--- [90%]
- Wirus
- Moderator
- Grzesiek
Mi to jest obojętne, jeśli chcecie to zmienić to proszę bardzo - tylko uprzedzam że przeedytowanie całej zawartości tej strony może trochę potrwać. Osobiście lubię samemu sobie ustawiać konfigi na winuae, miałem amigę i wiem jakie są jej parametry. Od kiedy pojawiła się w winuae opcja szybkiej konfiguracji chyba każdy nie mający wcześniej z ami styczności człowiek może sobie w coś pograć. W każdym razie róbcie co chcecie.
man and the beast go to the east
- Blod
- Administrator
Ale właśnie o to chodzi, żeby nie było trudniej, a nawet łatwiej. Bo zamiast ściągać konfigurację, po prostu uruchamiasz emulator i wybierasz konfigurację z listy zgodnie z tym by było napisane na stronie.
Osobom, które pierwszy raz mają kontakt z emulacją łatwiej będzie wybrać odpowiednią pozycję z listy niż ściągać konfigurację, kopiować gdzie trzeba i ładować odpowiednią z nich lub ustawiać wszystko ręcznie.
Osobom, które pierwszy raz mają kontakt z emulacją łatwiej będzie wybrać odpowiednią pozycję z listy niż ściągać konfigurację, kopiować gdzie trzeba i ładować odpowiednią z nich lub ustawiać wszystko ręcznie.
|||||||||||||||||>--- [90%]
- Slesz
Można zmodyfikować FAQ , szukasz pomocy i opis configuracji w dziale pliki.
Dobrze by było jednak zostawić opcjonalnie możliwość zapoznania się z tą drugą możliwością konfigurowania WinUAE, a konfiguracje chyba jednak powinny być nadal na stronie.
Mam dziwne wrażenie, że szukasz czegoś do usunięcia ze strony żeby zwolnić miejsce na serwerze
, czyżby było go mało ?
Jeżeli tak to możnaby wykasować dane zarejetrowanych użytkowników, którzy po zarejestrowaniu nie odzywali się wcale i nie zalogowali się od ponad roku. 
Dobrze by było jednak zostawić opcjonalnie możliwość zapoznania się z tą drugą możliwością konfigurowania WinUAE, a konfiguracje chyba jednak powinny być nadal na stronie.
Mam dziwne wrażenie, że szukasz czegoś do usunięcia ze strony żeby zwolnić miejsce na serwerze

Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
- Wirus
- Moderator
masz złe wrażenie. Twój post zajął o wiele więcej miejsca na serwerze niż napis przy grze "ecs13" a chodzi tylko o ten napis. żaby zamiast podawac przy każdej grze "ecs13", "ocs13" itp. podawać konfigurację z quick start. Takie ułatwienie. Więc jeżeli ktoś myśli, że to oszczędność na serwerze to jest w błędzie.
Tak jak pisałem, myślę, że najlepszym wyjściem jest podawanie 2 konfiguracji. Jedną z BTTR, a drugą z quickstart. Każdy ustawi tak jak mu najwygodniej.
Tak jak pisałem, myślę, że najlepszym wyjściem jest podawanie 2 konfiguracji. Jedną z BTTR, a drugą z quickstart. Każdy ustawi tak jak mu najwygodniej.
- crowley
- Kontakt:
Jestem przeciw chodzeniu na łatwiznę. Zamiast ściągać gotowe konfiguracje, ludzie mogliby trochę się pobawić emulatorem, jego obsługa naprawdę jest banalna i wystarczy zwykły Przewodnik (RTFM!!) instrukcja, czy coś w tym stylu, by podstawy WinUAE opanować w kwadrans
"Żyjemy tak, jak śnimy. Samotnie" - Joseph Conrad