Indiany ciąg dalszy
Moderator: GTW
- martini
Indiany ciąg dalszy
Tym razem problem z Fate of Atlantis i WHDLoad. Używam AmigaSys 2 w którym jest zainstalowany WHDLoad 16.4. Przy odpaleniu Indiany pojawia się okienko o następujacej treści:
"The option NoMMU has been activated, but the current MMU setup does map the memory $0...$1000 to a fast-mem location. The installed program will probably not work with this setup"
I faktycznie... po 1-2 minutach grania gra się wiesza i wyskakuje komunikat:
"Exeption "Privilege Violation" ($20) at $ 11F228F6 (ExpMem $8F6) occured"
Wnoszę z tego że są to problemy z MMU i pamięcią ale nic poza tym... czy ktoś ma pomysł co tu zrobić... (nie chcę rezygnować z AmigaSys i instalować gry na gołej 1200) z góry thx!
"The option NoMMU has been activated, but the current MMU setup does map the memory $0...$1000 to a fast-mem location. The installed program will probably not work with this setup"
I faktycznie... po 1-2 minutach grania gra się wiesza i wyskakuje komunikat:
"Exeption "Privilege Violation" ($20) at $ 11F228F6 (ExpMem $8F6) occured"
Wnoszę z tego że są to problemy z MMU i pamięcią ale nic poza tym... czy ktoś ma pomysł co tu zrobić... (nie chcę rezygnować z AmigaSys i instalować gry na gołej 1200) z góry thx!
Only Amiga makes it possible
happy owner of A500!

- martini
Jest to domyślna konfiguracja AmigaSys - czyli wszystko na maxa
i wydaje mi się że WHDLoad powienien sobie z tym radzić bo inne gry które mam chodzą normalnie ( no z wyjątkiem instalki do Last Crusade - ten sam motyw). Dlatego pytam bo może ktoś ma na to sposób...

happy owner of A500!

- Atalante
O ile dobrze pamietam. Indiana Jones 4 mial tez wlasny instalator, moze warto z niego skorzystac i odpuscic sobie whdload przy tej grze.
Jesli nie mial instalatora to na pewno byl przynajmniej dosowy, wtedy mozna sprobowac skopiowac pliki do jednego katalogu i dorobic assigny.
Jesli nie mial instalatora to na pewno byl przynajmniej dosowy, wtedy mozna sprobowac skopiowac pliki do jednego katalogu i dorobic assigny.
Amiga Rulez forever & nazawsze od now! 

- martini
Tak, ma. Sprawdzę go ale obawiam się że nie będzie działał z emulowaną Ami bo w 1992 raczej nie był pisany pod 040, RTG etc...

I don't have any idea how to do itJesli nie mial instalatora to na pewno byl przynajmniej dosowy, wtedy mozna sprobowac skopiowac pliki do jednego katalogu i dorobic assigny.

happy owner of A500!