mam A-500 z 1 MB chip, 1,5 MB fast, kick-iem 2.0, angielską klawiaturą, BIALUTKĄ

, do tego joy, myszka, monitor PHILIPS CM8832-II, ok 200 dyskietek podzielonych na 2 pudełka: w jednym przygodówki (czyli 10-15 dyskietkowe:p (niech żyje Beneath a Steel Sky:)), w drugim - cała reszta (niech żyje Space Hulk:)), no i posiadam zewnętrzną stację dyskietek, która baaardzo ulatwia życie:)
...
a coś mnie ostatnio bierze na kupienie 1200... BIALUTKIEJ

z dyskiem... wyobraźcie sobie komputer wielkości tak naprawdę klawiatury z wbudowanym dyskiem twardym

24 bitową paletą kolorów

którego można zabrać wszędzie i grać w ulubione gry

i w te AGA-owe też

banshee

:):)... chlip...
...
a czy można grę, która jest tylko na cd, odpalić na amidzę z obrazu płyty z dysku twardego??
...
poza tym - przypomniałem sobie grę, w którą zagrywalem się w czasach młodości (ok 10 lat temu

) na automacie (chyba SNK), leciało się w prawo statkiem kosmicznym, strzelało do wszystkiego, lapało się upgrade-y (nad toba i pod tobą pojawiały się dodatkowe działka - maksymalnie 4 - 2 na górze, 2 na dole) i na końcu każdego etepu przylatywał po ciebie statek "matka", otwierał górną powłokę, wlatywałeś do niego i leciałeś do następnego etapu... CO TO ZA GRA!!?? szykam jej od 10 lat, TO NIE GRADIUS bo sprawdzałem.... moze ktoś z was przypomina sobie...
...
acha - wcześniej na tym automacie był zestaw 3 in 1 nintendo (super mario world, f-zero i super tennis) więc bebechy raczej automat miał snes-owe, raczej wątpliwe że to był mame... możliwe że jakiś emu na cps1,2... jak ktoś kojarzy - niech da znać...
...
późno, ide spać...
...
albo jeszcze pogram w stones n' bones

:D:D
...
NIECH ŻYJE AMIGA!!!