Film

Tu możesz pisać na dowolny temat.

Moderator: GTW

ODPOWIEDZ
Ash

Post autor: Ash »

Wiesz co, to raczej nie Reanimator, tam trupy były w większości głupie jak but. Jest jakieś polskie forum horrorowe, jak kiedyś szukałem tytułu filmu, to od razu mi pomogli. Znajdę link i ci zapodam.
Awatar użytkownika
Aliens

Post autor: Aliens »

Dzięki Ash za link do tego forum. Już znaleziony filmik :wink:
"Rozpruwacz umysłów "(Mind Ripper aka Outpost) Wesa Cravena z 1995.
I faktycznie był kiczowaty, pewnie dlatego, że go nieoglądałęm do końca.
Z góry dziękuje wam za miłe chęci. :wink:
Pozdrawiam.
Piotr Bober
Zbanowany
Kontakt:

Post autor: Piotr Bober »

A kto z was oglądał SKARB NARODÓW i TROJE :?: SKARB NARODÓW nawet niezły a TROJA ma zarąbisty klimat POLCEAM TROJE!!
Na wakacjach i zbanowaniu hura :P
Awatar użytkownika
Jedi
Kontakt:

Post autor: Jedi »

Jakim cudem Piotr gada, jak jest zbanowany? :D
"Więc głowa do góry gdy dzień wstaje rano
Od tego są nogi by łazić na nich"

"Być czy mieć takie dwa pytania
Bliżej ku celom posiadania"

Kult - Komu bije dzwon
Arachnid

Post autor: Arachnid »

Ash pisze:A kto oglądał taki japoński film "Zatoichi"?
Aliens pisze:Jabym chciał obejrzeć Jason versus Freddy :(
Podobno fajny.
Nie wierz w te brednie, chyba że lubisz filmy o amerykańskiej młodzieży prześladowanej przez potwory. Jak dla mnie to straszna porażka, też się kiedyś podjarałem tym filmem, a wyłączyłem go po dwudziestu-kilku minutach.
Nie zebym cos mowil ale wszystkie czesci zarowno Freddiego (Nightmare on Elm Street) jak i Jasona (Friday 13th) oprocz Jason X sa o amerykanskiej mlodziezy przesladowanej przez potwory. Takze jak komus sie podobaly wczesniejsze czesci to spodoba sie tez i ta. Mnie sie podobala zwlaszcza ze dosc niezla wyrzynka jest. Szkoda jedynie ze amerykanie maja tak genialne dzieci: "Jasona zabila woda Freddiego ogien wiec moze cos wymyslimy zeby sie ze soba napierdzielali." To jest jeden z niesmakow w tym filmie jak dla mnie.
Jest nowsza czesc niz zmierzch (czy swit zywych trupow raczej) zywych tropow, nazywa sie wysyp zywych trupow i akcja dzieje sie w anglii.
Taa Shaun of the Dead. Film jest genialny - calkowita parodia zywych trupow. 2 sceny utkwily mi z niego w pamieci:
Na poczatku kiedy po raz pierwszy sie pojawily zombiaki i glowny bohater wracal ze sklepu podchodzi do niego zombiak a ten: "Odwal sie nie mam drobnych".
Czy tez pod koniec filmu kiedy jednego faceta zombiaki zaczely wyciagac przez okno kobitka urwala mu noge (facetowi) i krzyczac "Uratuje Cie" zaczela noga nawalac zombiaki :)
Film naprawde godny polecenia.
Amos
Kontakt:

Post autor: Amos »

I tak najlepszą częścia żywych trupów jest bodajże druga , czyli Powrót Żywych trupów , muzyka jest genialna a i film fajnie zrobiony :]
Ash

Post autor: Ash »

A lipa, bo "Powrót..." nie jest drugą częścią :wink: Chodzi ci o ten punkowy soundtrack? Jeśli tak, to rzeczywiście genialny - The Cramps wymiata :)
Amos
Kontakt:

Post autor: Amos »

Tak to też , ale początkowa muzyka jak ten w kontenerze się budzi też jest spoko :D
ODPOWIEDZ