Co to było :F

Tu możesz pisać na dowolny temat.

Moderator: GTW

ODPOWIEDZ
Kumagoro

Co to było :F

Post autor: Kumagoro »

Wiem, że gra nie była na Amigę ale na C64, niestety nie znam żadnego w miarę aktywnego polskiego forum o C64 więc chyba nie będzie grzechem zapytać się tutaj

W grze etap składał się z kilku poziomów, gdy przebywaliśmy zbyt długo na najniższym poziomie zjadał nas pająk, mieliśmy coś w rodzaju latarki i... więcej nie pamiętam, może ktoś kojarzy?
Awatar użytkownika
Grzesiek

Post autor: Grzesiek »

Taaaak i chodziło się myszką po domu, kanałach i parku. Zbierało się przedmioty, ewentualnie rzucało nimi w przeciwników (inne gryzonie). Miałem na C128 pierwszy etap z takiej gry. Opisywana pajęczna z pająkiem była chyba w prawym dolnym rogu planszy zaraz za basenem z wodą.
man and the beast go to the east
Amos
Kontakt:

Post autor: Amos »

Grzesiu- słownik rusz , słownik :D
Kumagoro

Post autor: Kumagoro »

raczej nie chodziło się po domku, a pająk (jeśli to był pająk) zawsze pojawiał się kilka sekund po zejściu na najniższy poziom.
Awatar użytkownika
martini

Post autor: martini »

Popytaj na retro.makii tam się ludzie bardziej interesują starszymi Commodorami.
Only Amiga makes it possible :wink: happy owner of A500!
Powro

Post autor: Powro »

Hej! Ja pamietam taką gierę na małe Atari pt. ELECTRICIAN firmy Synapse Software.. Tam jak sie podłoczyło wszystkie pokoje , brało sie klucz , schodziło się do piwnicy (tu sie używało latarki, była woda , krokodyle i pająk hmm..też był)..
Powodzenia ..

ps.Ewentualnie spróbuj na forum - Emu64.pl
ODPOWIEDZ