POMOCY!!! JAK TO PRZEJŚĆ

Forum, gdzie możesz pisać o problemach ścisle związanych z grą - solucje, porady, klawiszologie itp. Na tym forum _nie piszemy_ o problemach z uruchamianiem gier.

Moderator: GTW

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dread

POMOCY!!! JAK TO PRZEJŚĆ

Post autor: Dread »

Cześć. Potrzebuje pomocy.
Gram w grę, która na stronie nazywa się "PP hamer and his pneumatic weapon" czy coś takiego. Mam nadzieję że ktoś w to grał i wie o co mi chodzi.
Wiem że to może zabrzmieć troche głupio ale nie mogę przejść pierwszej planszy. Zdobyłem niebieski klucz i otworzyłem cim klapę w podłodze pod którą było troche skarbów i nie wiem co dalej zrobic. Są jakieś drzwi ale zamknięte i nie ma żadnej dającej się zniszczyć podłogi.
POMOCY!!!
Awatar użytkownika
Slesz

Post autor: Slesz »

Przechodziłem tą grę wieki temu. Zajrzałemtutaj i podejrzewam, że klucz był chyba potrzebny tylko do wyjścia. Wystarczyło podejśc do drzwi wyjściowych. Możliwe też, że klucz służył do otworzenia jakiejś zapadki i zdobycia artefaktu umożliwiającego wyjście. Naprawdę, nie pamiętam tak na 100%
Może moje skromne uwagi Ci pomogą ;)

A problemów z przedostaniem się gdziekolwiek na tym levelu nie widzę ;)
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
Nosferatu

Post autor: Nosferatu »

W każdym etapie tej cudownej gry (którą notabene przeszedłem na emulatorze 8)) chodzi o to, żeby zebrać wszystkie skarby. Ich ilość jest wyświetlona w pasku na dole ekranu i zmniejsza się wraz z każdym znalezionym skarbem. Kiedy już zbierzemy wszystkie skarby, to usłyszymy charakterystyczny dźwięk oznajmiający nam, że drzwi wyjściowe są otwarte. Teraz należy tylko poszukać wyjścia. :wink:
Awatar użytkownika
Dread

Post autor: Dread »

spoko już dawno sobie z tym poradziłem. Problem tkwił w tym że w trainerze wziąłem nieskończoną kase i dla tego nigdy nie mogłem mieć jej na maksa :D
ODPOWIEDZ