Program do transmisji danych przez port LPT.

Tu możesz pisać na dowolny temat.

Moderator: GTW

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
!Gregor!

Program do transmisji danych przez port LPT.

Post autor: !Gregor! »

Witam.
Czy zna ktoś program do przesyłania danych przez LPT? Ten, który jest dołączony do Windowsa jest do niczego,bo wyłącza się po pewnym czasie,bez powodu i przerywa wysyłanie plików.
S.E.G.A RULES Obrazek
Awatar użytkownika
norbi
Moderator
Kontakt:

Post autor: norbi »

Ten program ma sluzyc do przysylania danych miedzy pecetami, czy pecetem i Amigą?
Awatar użytkownika
!Gregor!

Między pecetami :roll:
S.E.G.A RULES Obrazek
Awatar użytkownika
norbi
Moderator
Kontakt:

Post autor: norbi »

No nie zebym sie czepiał, ale przez sieciówki nie bedzie szybciej?
Za czasów Norton Commander lączyło sie kablem LAPLINK 2 pecety i nie było problemów. Widzę im nowszy system, tym zaniedbuje stare sprawdzone sposoby transmisji.
Awatar użytkownika
!Gregor!

Próbowałem przez sieciówki ,ale jeden z komputerów za cholerę nie chce obsługiwać kart sięciowych :? . Ani tych pod ISA ani tych pod PCI. Widać ten typ tak ma :) . Ściągnąłem Total Commandera i teraz dzięki niemu łącze się przez LPT i nie ma już problemu. :)
S.E.G.A RULES Obrazek
Awatar użytkownika
!Gregor!

A nie wie ktoś czy nie da się połączyć 2 komputerów przez modemy telefoniczne? Przecież jakoś telekomunikacja musi udostępniać ten internet. :)
S.E.G.A RULES Obrazek
Amos
Kontakt:

Post autor: Amos »

Da się pewnie , któryś z komputerów musiał by utworzyć numer dostępowy a drugi by sie podłączał... ale jak to zrobić za cholere nie wiem ;)
Awatar użytkownika
Blod
Administrator

Post autor: Blod »

!Gregor! pisze:A nie wie ktoś czy nie da się połączyć 2 komputerów przez modemy telefoniczne? Przecież jakoś telekomunikacja musi udostępniać ten internet. :)
Korzystałem z czegoś takiego grając w Diablo (choćby dlatego, że koszt połączenia był ponoszony tylko przez jedną stronę). Ale to było dawno i nie pamiętam jak konkretnie się nazywało. Poszukaj w Akcesoriach lub niezainstalowanych komponentach systemu. Poczytaj w pomocy który z programów może spełnić takie zadania.
|||||||||||||||||>--- [90%]
ODPOWIEDZ