Widziałem.
Z tego co widzę jest to za pozwoleniem Kojimy, ale autorzy nie są chyba związani z grą.
Zawiodłem się. Grafika - owszem, oryginalna, ale mało szczegółowa. Liczyłem na artworki pokroju tych z gry / plakatów itd. tymczasem dostałem komiks narysowany w taki "pastelowy" sposób

. Napaćkane, miejscami bardzo ładnie, ale miejscami zbyt niewyraźnie i po prostu nieczytelnie.
Fabuła - jawna i 100% kopia z gry Metal Gear Solid. Parę tekstów dodanych, kilka drobnych szczegółów koniecznych na potrzeby komiksu. Reszta - dosłowne cytaty z gry, które znamy już na pamięć (w pewnym momencie darowałem sobie czytanie, przecież i tak wiem co mówią !). Ogólnie - nie warto.
Jest kilka obrazków, które są warte uwagi, ciekawe (bo nie zerżnięte z MGS'a ,a bardziej komiksowe) są rozmowy przez codec (niestety - teksty dosłownie te same co w MGS'ie).
Nie wiem dla kogo to właściwie jest. Ci, co znają MGS'a, znają go już na pamięć, to po co im ta adaptacja, która jest tylko gorszą kopią fabuły gry. Ci co nie znają MGS'a - tym utrudni sprawę niska czytelność niektórych obrazków. Można było lepiej. Zaraz zaprezentuję małą próbkę komiksu.
EDIT: strona 12, pomniejszona o 50%
EDIT 2: przeźroczyste tło - próbowałem kiedyś z motywem oczu (gdzieś w tym topicu bez słów), pobrałem z innego obrazka pewien konkretny odcień niebieskiego, obrazek zamieściłem na forum, ale motyw nie przeszedł i niebieski był niebieski. Zaraz poszukam kogoś, kto ma przezroczystość w avatarze (chyba sam Blod nawet miał) i zobaczę, czy patent przejdzie. Motyw z przezroczystością przenoszę do topicu "6 pytań" (jakoś przyjął się ten topic do rozwiązywania różnych tego typu "problemów" )