Super Nibbly
Moderator: GTW
-
Super Nibbly
Elo. Miałem kiedyś na amidze taką super gierkę, Super Nibbly, w której sie jeździło dżdżownicą po labiryntach i żarło owoce. Niedawno ściągnąłem sobie rom na WinUAE i działał spoko, ale po formacie mi się krzaczy: wszystkie ekrany wstępne coś szybko lecą, a podczas samej gry Nibbly rusza się zrywami, tzn. kilka sekund się wlecze, by potemnagle ruszyć jak z kopyta! Przez to nie da się grać
Wie ktoś, co tu począć?

-
-
Chyba w tą grę akurat nikt nie grął więc może nieco ogólniej spytam: czy miał ktoś kiedyś taki problem z jakąś grą, że sterowanie było spowolnione, przy czym co chwila na moment przyspieszało by ponownie znów zwolnić (jak auto w korku) a w trakcie sterowania dźwięk w tle się zniekształcał? Co może być przyczyną i jaki parametr powinno się zmienić dla poprawy?
-
- V.I.P.
ustaw na zakladce misc "on screen leds" odpal i śledź uzycie cpu % jesli przekracza 100 % w momentach w ktorych wystepuje spowolnienie polaczone z rwaniem dźwięku znaczy ze po prostu emu sie nie wyrabia i nic na to nie poradzisz jedynie kupno szybszego procesora moze przyniesc skutek - mozesz sprobowac ustawic wyswietkanie na co druga klatke zakladka display -> opcja refresh (moze jeszcze fps adjust <- heh nie mialem z nia wczesniej do czynienia musze obczaic ta opcje
) ...

kope lat minęło..
-
- Mistrz Mortal Kombat 2
- Kontakt:
Albo spróbuj znaleźć inny emulator
Chociaż możesz też spróbować jeszcze raz zrobić reistalkę systemu
Chociaż możesz też spróbować jeszcze raz zrobić reistalkę systemu
www.thecompany.pl -> zajrzyj, gdy emulator Amigi stanowi dla Ciebie czarną magię.
- martini
-
- Mistrz Mortal Kombat 2
- Kontakt:
To wiem - tylko proponuję - niech sformatuje dysk i od nowa zainstaluje wszystko - na pwno pomoże
Taka jest Winda

Taka jest Winda

www.thecompany.pl -> zajrzyj, gdy emulator Amigi stanowi dla Ciebie czarną magię.
-
Sprawdziłem i okazało się że podczas prezentacji logo było faktycznie gdzieś tak na 103% ale podczas gry normalnie kilkadziesiąt, zresztą dałem nawet na co 10-tą klatkę i nic
A wątpię żeby na amigowe gry jakikolwiek komp mógłbyć dzisiaj słaby, poza tym z żadną inną grą podobnego problemu nie miałem ani razu.

-
- V.I.P.
a probowales "jimpower" albo jakies stare dobre demkaKamerlik pisze:A wątpię żeby na amigowe gry jakikolwiek komp mógłbyć dzisiaj słaby
czyli jednakKamerlik pisze:podczas prezentacji logo było faktycznie gdzieś tak na 103%

prawda jest taka ze emulacja amigi kuleje i jeszcze bardzo dlugo bedzie kulec ale miejmy nadzieje..
kope lat minęło..
-
- Mistrz Mortal Kombat 2
- Kontakt:
Czyli moja rada okazała się pomocna 
Ja osobiście używam WinUAE i ani razu nie szarpało
Nie ma to jak podkecona extremalnie prok :]

Ja osobiście używam WinUAE i ani razu nie szarpało

Nie ma to jak podkecona extremalnie prok :]