Moonstone-jak ukończyć grę?

Forum, gdzie możesz pisać o problemach ścisle związanych z grą - solucje, porady, klawiszologie itp. Na tym forum _nie piszemy_ o problemach z uruchamianiem gier.

Moderator: GTW

arek240

Moonstone-jak ukończyć grę?

Post autor: arek240 »

Jak przejść tą grę?

odrazu mówie że mam 4 klucze, zabiłem smoka, no i nie wiem jak zabić te potwory bagienne co wciągają pod ziemię. Zostały mi właściwie do pokonania 4 takie potworki
olesio

Re: Moonstone-jak ukończyć grę?

Post autor: olesio »

arek240 pisze:Jak przejść tą grę?

odrazu mówie że mam 4 klucze, zabiłem smoka, no i nie wiem jak zabić te potwory bagienne co wciągają pod ziemię. Zostały mi właściwie do pokonania 4 takie potworki
AFAIR, bo gralem wiecej w te gre na PC to 4 klucze wystarczą.
idziemy sobie teraz do Stonehege i trzeba pokonać "boss'a" :)
Od razu dodam, ze mi się to nie udało, bo miałem tylko 2 zycia
i zostalem rozgromiony piorunami. A podziemne potfory to jest
faktycznie problem, mysle ze trzeba robic unik i walic od góry.
Pozdrawiam: olesio

"Cel uświęca środki"
Fre

Post autor: Fre »

Jeśli chodzi o ukończenie gry to tak jak Olesio napisał. A jeśli chodzi o te potwory bagienne to zero problemu... Po prostu na przywitaniu trzeba iść albo do góry albo na dół, NIGDY do tyłu bo to pewna śmierć. Dalej podobnie jak Olesio napisał, uderzać z góry albo z boku i uciekać na dól albo do góry (w zależności gdzie się jest). Czasami mogą Ciebie przytrzymać ale to wtedy trzeba się szybko uwolnić i dalej stosować tą taktyke co opisana powyżej. Powodzenia.
Respekt to nie dar - trzeba na niego zapracować.
Awatar użytkownika
BadMojo

Post autor: BadMojo »

Ja nie miałem problemu z podziemnymi stworami, ale miałem inny problem. Gdy przegrałem walkę z bossem gra zawieszała mi się. Może to wina wersji? Jeśli ktoś ma sprawdzoną wersję, mógłby ja podesłać na adres [email protected] z góry dzięki :D
AXE Capoeira!
arek240

BadMojo pisze:Ja nie miałem problemu z podziemnymi stworami, ale miałem inny problem. Gdy przegrałem walkę z bossem gra zawieszała mi się. Może to wina wersji? Jeśli ktoś ma sprawdzoną wersję, mógłby ja podesłać na adres [email protected] z góry dzięki :D
Jesli chodzi o to zawieszanie się gry, np. gdy jestem w zamku w prawym dolnym rogu mapy, to mi pomaga wciskanie literki b albo n albo m. Nie pamiętam której ale naciskasz kilka razy i powoli zaczyna chodzić, a po zmianie kolejnej dyskietki już jest wszystko ok. Nie wiem czy wiadomo o co chodzi ale popróbuj to może coś z tego wyjdzie :)

A jeszcze spytam, czy aby walczyć z tym Bosem to trzeba pokonać wszystkie stworki na mapie, czy wystarczą te 4 klucze?
olesio

arek240 pisze: A jeszcze spytam, czy aby walczyć z tym Bosem to trzeba pokonać wszystkie stworki na mapie, czy wystarczą te 4 klucze?
Tak jak pisalismy, nalezy uzbierac 4 klucze i udac sie na walke :)

"Cel uświęca środki"
arek240

olesio pisze:
arek240 pisze: A jeszcze spytam, czy aby walczyć z tym Bosem to trzeba pokonać wszystkie stworki na mapie, czy wystarczą te 4 klucze?
Tak jak pisalismy, nalezy uzbierac 4 klucze i udac sie na walke :)

No to nie wiem co jest, mam 4 klucze idę do tego stonehege, no i jest napis że muszę mieć 4 klucze i nie ma bosa. Co jest ?
olesio

arek240 pisze:No to nie wiem co jest, mam 4 klucze idę do tego stonehege, no i jest napis że muszę mieć 4 klucze i nie ma bosa. Co jest ?
Byc moze z Twoją wersja gry jest cosik nie tak. Na PC to starczalo,
moze na Amidze trzeba jeszcze cosik uzbierac. Ja pamietam, ze nie
mialem ze soba nic specialnego poza najlepszym mieczem i pancerzem.

"Cel uświęca środki"
vader

Post autor: vader »

bagienne potworki: poruszamy się góra dół. Zaczynamy od dołu i podcinamy mieczem, dwa kroki w góre i podcinamy i tak dopóki nie padnie.

Łatwiej jest bić w nie idąc z dołu do góry
Awatar użytkownika
Łysy0800

Post autor: Łysy0800 »

Otóż pokonanie BOSSA (właściwie bossicy) to jeszcze nie wszystko.. Gdy już padnie, należy jeszcze podbić wszystkie świątynie. A gdy pójdziesz do wioski, gdzie był boss, to mimo pokonania go bedzie info o konieczniości posiadania 4 kluczy. Więc trzeba rozwalić wszystkie potwory na planszy. TIPS: Aby druidzi podarowali życie "za darmo" wystarczy wybrać np. siłę :D
Fre

Łysy0800 pisze:...podbić wszystkie świątynie
Jakie świątynie??
Awatar użytkownika
Wirus
Moderator

Post autor: Wirus »

moze mu chodzi o te zwykle punkty gdzie sie walczy :wink:
"Kiedy PC jest szybszy od amigi?
kiedy leci z mostu prosto do rzeki" ;)

Pinball Dreams - Rekordy
Awatar użytkownika
Łysy0800

Post autor: Łysy0800 »

ee..no.. Raczej tak :P
Piotr Bober
Zbanowany
Kontakt:

Post autor: Piotr Bober »

MOONSTONE gdy miałem kiedyś amige to moja ulubiona gra była ze SYNDYCATE żeby pokonać te stwory idziesz na dół i ciach mieczem i do góry i ciach można bez trudu pokonać jednego z nich wystarczy ciągle nieustannie walić w brzuch arz umrze ale niepolecam tego bo nagle za tobą wyskoczy drugi i zanim się zpostrzerzeż już jesteś pod ziemią a ja nie radze sobie z tymi żółtymi oc tak skaczą stworami jak je pokonaćjak uciekam i cios to n mnie skoczy jak ciągle w brzuch to i tak mnie chwyci te gów... :evil:
Na wakacjach i zbanowaniu hura :P
Fre

Piotr Bober masz na myśli tego owłosionego z taką szeroka buźką??
Bo jeśli o niego biega to trzeba trzymać się jak najblizej prawej, poczekać aż zeskoczy, rąbnąć mu mieczem (z góry lub boku) i uciekać na dół lub góre, powtarzać tak aż padnie. Trzeba pamiętać zeby mieć troche dystanas ponieważ jak skacze za rycerzem to zawsze macha łapką do góry i jak za blisko stoimy to troche polecimy.
ODPOWIEDZ