WinFast, sterowniki

Tu możesz pisać na dowolny temat.

Moderator: GTW

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jedi
Kontakt:

WinFast, sterowniki

Post autor: Jedi »

Otóż od pewnego czasu moja karta telewizyjna szwankuje, objawia się to tym że jak uruchamiam WinFast PVR to obraz robi się jakby czerwono -niebieskawy i działa tylko przy pierwszym uruchomieniu programu po ponownym zainstalowaniu tegoż programu. W tejże sytuacji kanały wyglądają dobrze jedynie jak będzie się oglądać w czarno - białej tonacji. Natomiast jak wchodzę do programu ChrisTV to większość (ale nie wszystkie) kanałów wyglądają tak jak sprzed kilku lat kiedy to dopiero co kupiłem kartę TV. Moim zdaniem jest to wina sterowników, lub karty tv (być może się jakoś zużyła), tak więc wszedłem na stronę producenta oprogramowania WinFast i ściągnęłem najnowsze sterowniki. Spodziewając się jakiegoś instalatora, wbrew moim oczekiwaniom znalazłem w ściągniętym archiwum jakieś dziwne pliki - KLIK. Co z nimi zrobić? Jeśli to nie wina sterowników to czego i jak to naprawić?

P.S.
Być może się kiedyś oto pytałem, ale nie mogłem znaleźć tego tematu.
"Więc głowa do góry gdy dzień wstaje rano
Od tego są nogi by łazić na nich"

"Być czy mieć takie dwa pytania
Bliżej ku celom posiadania"

Kult - Komu bije dzwon
DeathMieszko
V.I.P.

Post autor: DeathMieszko »

rozpakuj to gdzies do katalogu, otworz panel sterowania -> system -> sprzet -> menedzer urzadzen -> kontrolery dzwieku, video i gier -> winfast tv2000xp cos tam ;-) -> wlasciwosci -> sterownik -> aktualizuj sterownik ("zainstaluj z listy lub z okreslonej lokalizacji") -> wkaz katalog z tymi plikami -> system powinien wykryc nowe sterowniki i potem zaznaczasz je na lisci -> dalej -> dalej i zainstalowany

ps. z tego co wiem winfast zaleca aby najpierw odinstalowac poprzednia wersje sterownikow z systemu bo moga pojawic sie problemy

"Driver uninstall tool" jak i sterowniki do tunerow winfasttv jest dostepny na stronie leadtek-a: www.leadtek.com.tw nie zaszkodzi tez sciagniac najnowszy winfast pvr
kope lat minęło..
ODPOWIEDZ