Dżidżi Saliwan pamieta to ktos? gdzie to dostane?

Tu możesz pisać na dowolny temat.

Moderator: GTW

Awatar użytkownika
Aliens

Post autor: Aliens »

HooooBix pisze:a oglądał ktoś może "Tygrysia maska" albo "Czarodziejka Sali" :P albo "Super Dan" ?
Co w tym śmiesznego :? Przeciez cholera wiadomo, że wielu się wychowało na bajkach w Polonii 1.
Awatar użytkownika
Nosferatu

Post autor: Nosferatu »

"Muminki" pomimo swojej trywialnej nazwy i dziecinnego wyglądu postaci są naprawdę klimatyczną bajką ! Niektóre odcinki są bez kitu mroczne. A z tych wszystkich bajek na Polonii 1 zdecydowanie najlepsze były dla mnie "Zorro" i "Królewna śnieżka i 7 krasnoludków"?! Świetnie narysowane postaci i animacja, genialna muzyka i ciekawe scenariusze. Reszta tych wszystkich gównianych bajeczek się chowała. Ewentualnie można było jeszcze obejrzeć "Yattamana" (+ za humor i ich pojazdy).
THE BEST IS YET TO COME
Awatar użytkownika
Slesz

Post autor: Slesz »

Ja muszę przyznać, że podobała mi się "Księga Dżungli" (anime, serial) i wspomniana wyżej "Tygrysia Maska".
Z resztą King z Tekken'a jest na niej wzorowany (jak Law na Bruc'ie Lee, a Lei na Jackie Chan'ie). Chociaż szczerze powiem, że z Tygrysiej Maski oprócz postaci głównego bohatera i tematyki nie pamiętam prawie nic. Pamiętam, żem i się podobało.

Jeśli chodzi o anime, to w lutym mają wydać Akira na DVD w polsce za 20 złotych (do jakiegoś pisma chyba). Okazja jak nic się szykuje, bo ma być to wersja w usa/jap/pol (dub lub napisy) pełne 5.1 i pewno na DVD-DL (8,9 GB pojemności, czysta płyta taka kosztuje około 26 złotych, chyba że bierzemy hurtowo), bo nie chce mi się wierzyć, że tak długi film w tylu przekładach dźwiękowych miałby się ukazać na zwykłym DVD jednokrotnego zapisu. Krótko mówiąc - szykuje się okazja i gratka jak nic na posiadanie jednego z lepszych anime w swojej kolekcji.
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
Awatar użytkownika
!Gregor!

Post autor: !Gregor! »

Nie pamiętam tylko "Super Dan"
o czym to było?
S.E.G.A RULES Obrazek
Awatar użytkownika
NNWNW

Post autor: NNWNW »

woł akira na dvd za 20zl brzmi niezle! kupie napewno! wiesz w jakim pismie ma to wyjsc? i kiedy dokladnie>?luty? 5 luty ?24luty? w sumie mozna by sobie niezla kolekcje dvd zlozyc z tych filmow co od 2 lat daja masowo do gazet.
NNWNW Nic Nie Wiem Nie Widziałem
Awatar użytkownika
Slesz

Post autor: Slesz »

Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
krocionóg

Post autor: krocionóg »

To chińszczyzna w rodzaju gigi jest dla lam. Muminki w wersji lalkowej (lata 80'te) rzadzą, 100% darkness & pure atmosphere! Te rysunkowe z lat 90'tych to znowu zchińszczony pokarm dla lam :lol:
1991 - to był rok!
Arachnid

Post autor: Arachnid »

Muminki do konserw ! Akira do sklepow ! :P
Awatar użytkownika
Nosferatu

A TO jest zdecydowanie najlepsza i najbardziej klimatyczna bajka mojego dzieciństwa. :idea:
THE BEST IS YET TO COME
HooooBix

Post autor: HooooBix »

"Super Dan" było o dzieciaku co grał w dwa ognie ,jego ojciec tam był w jakiejś wysokiej lidze i zmarł w wyniku kontuzji no i samotna matka chciała żeby jej syn był taki jak ojciec , pamiętam że trenowali w lidze szkolnej tam zaś znaleźli kryjówke w której ojciec tego gostka trenował i była tam fajna wyżutnia do piłek ala armata , miał kumpla co wyglądał na kujona i kumpele no i tyle
May The Force Be With You :P
Awatar użytkownika
NNWNW

dobra a pamieta ktos taka bajke z TVP1 o białym misiu polarnym ktory miał opaske czarna na oczy cos jak ninja i wraz z przyjacielem królikiem (dość strachliwym) latali balonem po swiecie.walczyli z piratami i innymi takimi.bajka ta leciala zawsze chyba w wikend? w niedziele? o 19.00. ogldalem wszysktie odcinki jak bylem mały a nie pamietam tytułu teraz.
to nie bylo anime.zwykła bajka dla dzieci . wie ktos?
Awatar użytkownika
Bebokus pospolitus

Post autor: Bebokus pospolitus »

Pamiętam że Tygrysia maska była bajką pełną przemocy.Co do Muninków,taak mroczne jak diabły(Tata muninka,Migotka,Paszczak)to dobre dla anemików. :D Mnie się podobała czarodziejka z księżyca.
http://www.retrostacja.org/ multi blog o grach :)
Awatar użytkownika
Nosferatu

NNWNW pisze:dobra a pamieta ktos taka bajke z TVP1 o białym misiu polarnym ktory miał opaske czarna na oczy cos jak ninja i wraz z przyjacielem królikiem (dość strachliwym) latali balonem po swiecie.walczyli z piratami i innymi takimi.bajka ta leciala zawsze chyba w wikend? w niedziele? o 19.00. ogldalem wszysktie odcinki jak bylem mały a nie pamietam tytułu teraz.
to nie bylo anime.zwykła bajka dla dzieci . wie ktos?
"L'ile aux ours" (a.k.a. "The Bears' Island")
THE BEST IS YET TO COME
Awatar użytkownika
NNWNW

Nosferatu pisze: "L'ile aux ours" (a.k.a. "The Bears' Island")
dzieki. yeah
poszukalem tej bajki w necie.prawie nie ma o niej zadnych informacji.
znalazlem tylko 1 screena
http://forum.bcdb.com/forum/gforum.cgi? ... st=7665757

i krotki opis po angielsku:
Little Eddie the bear arrived on Rabbit island in a crib. He lived on the island along with the rabbits until one day, a ghost arrived and told Eddie that he was a bear, and that there was an island where he could find other bears like himself. Eddie and Max the rabbit decided to leave in a balloon in search of Bear Island.
a podobno w necie jest wszystko :)
Awatar użytkownika
Bebokus pospolitus

Post autor: Bebokus pospolitus »

A pamiętacie taką bajke z małym człowieczkiem z pistoletem laserowym?Wylądował wśród jakichś owadów,i zakochał się w kimś,a jego przeciwnikiem był.nie pamiętam już niestety.
http://www.retrostacja.org/ multi blog o grach :)
ODPOWIEDZ