Brawa dla Blod'a

Tu możesz pisać na dowolny temat.

Moderator: GTW

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jedi
Kontakt:

Brawa dla Blod'a

Post autor: Jedi »

Jestem pełen podziwu dla Bloda - zrobił to czego ja bym normalnie nie zrobił (w sensie że by mi się nie chciało) :] . Jak pisałem tego posta o podaniu powodu za pochwałę, to myślałem że będą to tylko moje marzenia, ale nie spodziewałem się że Blod jednak to wprowadzi. To jest tylko dowodem na to że forum się rozwija, kto wie czym nas Blod jeszcze zaskoczy ;) . Piwo dla Bloda ;) .
"Więc głowa do góry gdy dzień wstaje rano
Od tego są nogi by łazić na nich"

"Być czy mieć takie dwa pytania
Bliżej ku celom posiadania"

Kult - Komu bije dzwon
Awatar użytkownika
Slesz

Post autor: Slesz »

Zgadzam sie, kawal dobrej roboty !

BTW: mam cos nie tak z klawiatura i przy wciskaniu prawego altu z klawiszem nie wyswietla sie polska literka, tylko aktywuje sie jakis skrot klawiszowy.
Np. rAlt+l = list
arghhhh[/list]
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
Awatar użytkownika
Blod
Administrator

Post autor: Blod »

Slesz pisze:BTW: mam cos nie tak z klawiatura i przy wciskaniu prawego altu z klawiszem nie wyswietla sie polska literka, tylko aktywuje sie jakis skrot klawiszowy.
Np. rAlt+l = list
arghhhh
Niby jest skrót klawiszowy do listy, ale mi (Opera 8.51) nie działa, dzięki czemu nie ma problemu z literką ł.
|||||||||||||||||>--- [90%]
Awatar użytkownika
Slesz

Post autor: Slesz »

Problem ze skrótami rozwiązany.

Wyczaiłem, że po napisaniu postu pamięć o wcześniej przeczytanych postach w trakcie danej wizyty gdzieś umyka.
Przykład:
Czytam posty z jednego działu nieprzeczytane, po kliknięciu w link do głównej strony forum jest zaznaczone jako przeczytane. Potem zaglądam gdzieś indziej i pisze posta. Po napisaniu posta przeglądam go, po czym wychodzę i sytuacja wygląda jak na początku, czyli wszystkie wykryte przy zalogowaniu posty jako nieprzeczytane znowu są nieprzeczytane (choć część z nich już przecież przeczytałem i były odznaczone jako nieprzeczytane).

Trochę nagmatwałem, mam nadzieję że okaże się to zrozumiałe.
U mnie problem występuje na przeglądarce Firefox 1.5.
Nie jest to specjalnie uciążliwe, ale warte odnotowania.
Awatar użytkownika
akuhedr

Post autor: akuhedr »

mam to samo pod Operą 8.5

czyli przegladam forum - czytam nieprzeczytane posty - wchodze na glowną stronę i przeczytane posty znowu wyswietlają sie jako nieprzeczytane

no i drugi gadzet to to że te ikonki ---> gg, tlen itp. wyswietlane pod postami czasami są dziwnie przesunięte - w sensie ta "ramka" zostaje na miejscu ale samo słoneczko gg czy gęba tlena jest znacznie wyżej
jak bede mial okazje to zrobie screena ;p

cheerioo
If you live with apes man, it's hard to be clean
Awatar użytkownika
Blod
Administrator

Post autor: Blod »

akuhedr pisze:mam to samo pod Operą 8.5

czyli przegladam forum - czytam nieprzeczytane posty - wchodze na glowną stronę i przeczytane posty znowu wyswietlają sie jako nieprzeczytane
Jest do tego opcja "Oznacz wszystkie fora jako przeczytane" - między forami, a listą użytkowników.
akuhedr pisze:no i drugi gadzet to to że te ikonki ---> gg, tlen itp. wyswietlane pod postami czasami są dziwnie przesunięte - w sensie ta "ramka" zostaje na miejscu ale samo słoneczko gg czy gęba tlena jest znacznie wyżej
jak bede mial okazje to zrobie screena ;p
A to już kwestia tego, jak to Opera wyświetla i rzeczywiście tak jest. Z kolei FF wyświetla to jak trzeba.
|||||||||||||||||>--- [90%]
Awatar użytkownika
Aliens

Post autor: Aliens »

Ja też mam taki bubel :shock: i nie wiem kurde jak to naprawić. cały czas mi pokazuje na forum, że są nie przeczytane topici, choć dokładnie przed sekundą je czytałem. Jak to kurde naprawić :? jeżeli się ma IE ?
Awatar użytkownika
Jedi
Kontakt:

Post autor: Jedi »

Po pierwsze, jak masz IE i chcesz oglądać forum z komputera a nie na odwrót, to zmień przeglądarkę na lepszą, np. Firefox, Opera. To nie tylko bezpieczeństwo, ale także znacznie lepsza wygoda użytkowania. A jeśli chodzi o ten konkretny problem, to myślę, że jest to wina w kodzie forum i czego byś nie zmienił w przeglądarce (chociaż w IE nie ma w zasadzie czego zmieniać :P ) to i tak ten problem dalej będzie występować. Takie sytuacje często zdarzają się przy instalowaniu nowych modyfikacji i żeby usunąć taki błąd trzeba poświęcić masę czasu i zmarnować cały dzień. Bowiem czasami nawet nie wiadomo gdzie jest błąd, bo tyle się tego zmienia, że nie dość, że traci się orientację, to jeszcze phpBB i mody do niego przeznaczone zwykle ze sobą współpracują.
"Więc głowa do góry gdy dzień wstaje rano
Od tego są nogi by łazić na nich"

"Być czy mieć takie dwa pytania
Bliżej ku celom posiadania"

Kult - Komu bije dzwon
ODPOWIEDZ