Dżidżi Saliwan pamieta to ktos? gdzie to dostane?
Moderator: GTW
- Arek
- Aliens
No sie oglądało, ale bardziej się wspomina te zagraniczne anime. Były lepsze i miały większą oglądalność.Arek pisze:A ktoz was zna "Jacka i Agatkę" a "Misia z okienka" chyba nikt.Uważam że najlepsze kreskówy to "Bolo i Lolo" " Kozioł Matol" i ruski wilk. I przypomina mi się bajka francuska o kimś kto poruszał się między poziomami czegoś niepamiętacie?
- NoOne
Pamiętam tą bajke, niebyła ona normalnie rysowana jak tradycyjne kreskówki. Całkowicie była zrobiona na komputerze.NNWNW pisze:
dzieki. yeah
poszukalem tej bajki w necie.prawie nie ma o niej zadnych informacji.
znalazlem tylko 1 screena
http://forum.bcdb.com/forum/gforum.cgi? ... st=7665757
i krotki opis po angielsku:
Little Eddie the bear arrived on Rabbit island in a crib. He lived on the island along with the rabbits until one day, a ghost arrived and told Eddie that he was a bear, and that there was an island where he could find other bears like himself. Eddie and Max the rabbit decided to leave in a balloon in search of Bear Island.
a podobno w necie jest wszystko
Odpalajta swe motóry, zakładajta ala skóry
- NNWNW
- Slesz
Ja zawsze wolałem klasycznie rysowane kreskówki.
Np. podobno jeden odcinek Flinstones'ów rysowany był pół roku.
Za to pomysł i fabuła święci triumfy do dziś, wystarcz kilka drobnych modyfikacji (regionalnych, kulturalnych) i powstają np. "Miodowe Lata".
Podobnie jak inaczej zapakowana "Zemsta" Fredry potrafi śmieszyć w całej trylogii Samych Swoich. Oczywiście każdy w swoim dziele dodaje coś od siebie i robi to w dobrym stylu i guście.
Nie lubię, gdy widać grubą kreskę komputerowej grafiki. Dodaje to jakiejś sterylności.
Np. podobno jeden odcinek Flinstones'ów rysowany był pół roku.
Za to pomysł i fabuła święci triumfy do dziś, wystarcz kilka drobnych modyfikacji (regionalnych, kulturalnych) i powstają np. "Miodowe Lata".
Podobnie jak inaczej zapakowana "Zemsta" Fredry potrafi śmieszyć w całej trylogii Samych Swoich. Oczywiście każdy w swoim dziele dodaje coś od siebie i robi to w dobrym stylu i guście.
Nie lubię, gdy widać grubą kreskę komputerowej grafiki. Dodaje to jakiejś sterylności.
- akuhedr
ja najbardziej lubie krótkie polskie filmy animowane "dla dorosłych"
w stylu "apteczka pierwszej pomocy" czy "bóg major"
nie jestem fanem jakimś wielkim anime - ot jak jest dobra animacja to nie ma dla mnie znaczenia czy jest rysowana w "europejskim" czy "azjatyckim" stylu - czy moze wygenerowana komputerowo - ważne że jest dobra
a tak przy okazji
poszukuje anime z tego co się dowiedziałem to jest to seria OAV
ogólnie jest to alternatywna historia II WŚ - z tego co pamietam chodzilo o to ze w pewnym momencie na scenie pojawiają się kosmici i zostawiają/gubią/tracą kilka mechów - i te mechy trafiają do różnych mocarstw - III Rzesza dostała 1 mecha, Chiny ileś tam itd. itp.
ogólnie chodziło o II WŚ i roboty
tytuł chyba dwuczłonowy - póki co szukałem troche ale nie znalazłem nic
a o tej serii dowiedziałem sie z SS'a - była opisana w jednym z numerów :-k
no i wlasnie nie pamietam tytułu - a chcialbym to to obejżeć
ktoś wie może o czym mowa?
w stylu "apteczka pierwszej pomocy" czy "bóg major"
nie jestem fanem jakimś wielkim anime - ot jak jest dobra animacja to nie ma dla mnie znaczenia czy jest rysowana w "europejskim" czy "azjatyckim" stylu - czy moze wygenerowana komputerowo - ważne że jest dobra
a tak przy okazji
poszukuje anime z tego co się dowiedziałem to jest to seria OAV
ogólnie jest to alternatywna historia II WŚ - z tego co pamietam chodzilo o to ze w pewnym momencie na scenie pojawiają się kosmici i zostawiają/gubią/tracą kilka mechów - i te mechy trafiają do różnych mocarstw - III Rzesza dostała 1 mecha, Chiny ileś tam itd. itp.
ogólnie chodziło o II WŚ i roboty
tytuł chyba dwuczłonowy - póki co szukałem troche ale nie znalazłem nic
a o tej serii dowiedziałem sie z SS'a - była opisana w jednym z numerów :-k
no i wlasnie nie pamietam tytułu - a chcialbym to to obejżeć
ktoś wie może o czym mowa?
If you live with apes man, it's hard to be clean
- Slesz
Znalazłem tylko coś takiego:
http://www.animenewsnetwork.com/encyclo ... hp?id=2126
ale nie do końca zgadza mi się opis.
http://www.animenewsnetwork.com/encyclo ... hp?id=2126
ale nie do końca zgadza mi się opis.
- akuhedr
też się w poszukiwaniach na to natknąłem - ale to nie to - zupełnie inna kreska no i historia też
w tym anime o którym mówiłem mechy wyglądały bardziej "oldschoolowo" - czyli były podobne raczej do Metal Gear Rexa niż do Metal Gear Raya (czyli raczej kanciaste)
ale dzieki za info i tak
cheerioo
w tym anime o którym mówiłem mechy wyglądały bardziej "oldschoolowo" - czyli były podobne raczej do Metal Gear Rexa niż do Metal Gear Raya (czyli raczej kanciaste)

ale dzieki za info i tak
cheerioo
If you live with apes man, it's hard to be clean