WAR ZONE

Forum, gdzie możesz pisać o problemach ścisle związanych z grą - solucje, porady, klawiszologie itp. Na tym forum _nie piszemy_ o problemach z uruchamianiem gier.

Moderator: GTW

ODPOWIEDZ
menelek

WAR ZONE

Post autor: menelek »

mam pytanie . Jak w tej gierce dac opcje grania jednym graczem . Zawsze jak wlacze gre sa 2 gracze
Awatar użytkownika
Aliens

Post autor: Aliens »

Wow, prawdę mówiąc to się zdziwiłem, bo u mnie takowy przypadek nie występuje.
Jeżeli masz ustawione konfiguracje dobrze, w WinUAE, czyli "Game & Ports" - "Amiga Joystick/Mouse Port 1" -"Keyboard Layout B", to nie powinno być problemu, bo sądze, że może po rozpoczęciu gry, wciskałeś jakiś przycisk aktywujący 2 postać.
PS: Ale oczywiście chodzi o WinUAE ?
menelek

Tak ... chodzi o WinUAE . Ja ustawiam tak : http://img4.imageshack.us/img4/7729/bbb6cs.jpg . Moze cos zle robie ... lub mam gdzies zle ustawienia [/code]
Awatar użytkownika
Aliens

Odwrotnie masz ustawione :
Port 0 - mysz
Port 1 - Keyboard Layout "B"
menelek

zmienilem tak jak podales i nadal to samo . co jeszcze moge zrobic zeby problem zniknal ? zmienic wersje programu ?
Awatar użytkownika
Aliens

No to nie wiem niestety, czemu gitara nie gra. Wedłyg mnie to tylko porty, trzebyło przestawić, a tu jednak co innego dolega.
Poczekaj na tych mądrzejszych 8) Oni będą wiedzieli, ja już oniemiałem.

PS: Spróbuj na wersji 0.9.9.2 , może te nowsze jakieś wadliwe :?
Awatar użytkownika
Atalante

Post autor: Atalante »

Gre nalezy rozpoczac uzywajac przycisku "fire" w porcie joya, nie w porcie myszy, gdyz wtedy rozpocznie sie gra dla 2 graczy.
Amiga Rulez forever & nazawsze od now! Obrazek
menelek

Wielkie dzieki za pomoc . nareszcie moge cieszyc sie gra .
Mam jeszcze jeden problem . ale z inna gra - npisze tu zeby nie zakladac kolejnego tematu - a wiec : uruchamiam gre POLNOC-POLUDNIE . Laduje sie itp . i jak wybiore wszystko i daje GO wyskakuje komunikat :
czarne tlo , napisy czerwone : SOFTWARE FAILURE PRESS LEFT MOUSE BUTTON TO CONTINUE ERROR:8000 000B TASK: 0000CEFC . I po temy komunikacie gra sie restartuje i tak w kolko .
Awatar użytkownika
Michajster

Post autor: Michajster »

Ja tez to mam jak gram na kikctarcie 2.05. Jak jest kikstart 1.3 to wszystko jest ok
menelek

jestes wielki . dzieki za pomoc
ODPOWIEDZ