Nadpobudliwośc niemca.
Moderator: GTW
- Aliens
Nadpobudliwośc niemca.
Witam.
Chciałbym poznać waszą opinię na temat tego filmiku :
http://www.dumpalink.com/media/11402514 ... _The_World
Film pewno nakręcony kamera, ukazuje pewnego chłopca walące ze wściekłości w klawiaturę. Z powodu, że nie znam niemieckiego języka, nie mogę stwierdzić, czy używa przekleństw. Według mnie, to czysty fake. Rodzice by zbyt szybko zareagowali, niż by doszło do takich zachowań chłopaka. A wy jak uważacie ?
Chciałbym poznać waszą opinię na temat tego filmiku :
http://www.dumpalink.com/media/11402514 ... _The_World
Film pewno nakręcony kamera, ukazuje pewnego chłopca walące ze wściekłości w klawiaturę. Z powodu, że nie znam niemieckiego języka, nie mogę stwierdzić, czy używa przekleństw. Według mnie, to czysty fake. Rodzice by zbyt szybko zareagowali, niż by doszło do takich zachowań chłopaka. A wy jak uważacie ?
- ZB
rownie dobrze mozna przedstawic 20 innych podobnych glupszych filmikow. No i co tu jest do komentowania.
"IT doesn´t born yet, because when IT born, it will be end of all what we know. IT is God, IT is Devil, IT is Unborn. It isn´t here yet, but seas become dry, newborns dying and land is controled by wave of hysteria and madness."
- Michajster
Niech taki many wyjdzie na ulice i zrobi to samo ze smietnikiem. Masakra, dzieci tak sie wczuwaja w ten komputer ze wszystko nawet byle jest powodem szalenstwa. Wymyslono komputer z ideą odkrywania nowych technologii, ulatwiania pracy i do zabawy a tu prosze
AMIGA 600HD APOLLO 630/40 16MB FAST 2MB CHIP HDD 40MB
AMIGA 500+ 2MB CHIP
AMIGA 500+ 2MB CHIP
- Aliens
He he, ja cały czas uważam, że to nie prawda. Żaden rodzic, nie dałby takiemu dziecku komputer, prędzej zostałby oddany/sprzedany. A druga sprawa, nie ośmieszali by swojej sytuacji zamieszczaniem tego filmiku w necie. Chłopak, po części krzyczy, drze się, a później się śmieje i znowu dostaje wściekłości. Według mnie, to niemożliwe, ponieważ za dużo wysiłku włożył w wściekłość, co by go wogóle zniecheciło od śmiania sie.
Hmm.jeżeli się mylę, komputer nie przetrzymałby tygodnia, a chłopak leczyłby się u psychologów i psychiatrów.
Hmm.jeżeli się mylę, komputer nie przetrzymałby tygodnia, a chłopak leczyłby się u psychologów i psychiatrów.
- ZB
- Jedi
- Kontakt:
Do kolegi Aliensa - punkt 8 regulaminu, "niemile widziane są zbyt długie sygnaturki; zamieszczanie grafik w sygnaturkach jest zabronione". Radzę usunąć swoją grafikę z podpisu, zanim dowie się o tym GTW.
Do kolegi ZB - takie są dzisiejsze czasy. "Stare czasy, stare dobre czasy, one nigdy już nie wrócą".
Do kolegi ZB - takie są dzisiejsze czasy. "Stare czasy, stare dobre czasy, one nigdy już nie wrócą".
"Więc głowa do góry gdy dzień wstaje rano
Od tego są nogi by łazić na nich"
"Być czy mieć takie dwa pytania
Bliżej ku celom posiadania"
Kult - Komu bije dzwon
Kult - Komu bije dzwon
- Aliens
- Jedi
- Kontakt:
Dobra, chciałem Ci pomóc, bo myślałem, że może nie czytałeś regulaminu, ale skoro tak, to proszę bardzo, ja się nie wtrącam, chcesz dostać upomnienie to proszę bardzo, nie moja sprawa.
Kult - Komu bije dzwon
Kult - Komu bije dzwon
- Michajster
- Aliens
Eee.kolego powoli. Najpierw napisałeś, że to szaleństwo, a później, że zamierzone ?Michajster pisze:Właśnie szaleństwo to robi, nie panujemy nad soba wkurzamy sie, smiejemy sie, pozniej niszczymy. Mozliwe ze to było zamierzone
Z góry zaznaczam, że szaleństwo, u tego chłopca wiazałoby się ze szpitalem.
Jestem przychylny bardziej, że specjalnie strugał wariata przez kamerą. Wkońu pomyślał, że będzie śmieszne.
- Jedi
- Kontakt:
Ogólnie komputer nie jest zły, ale to w jaki sposób ludzie do niego podchodzą jest czasami przerażające. Co do tego chłopca, to nie wiem jak można to wytłumaczyć, to nawet nie jest nałóg, to coś gorszego chyba, że jest tak jak mówi kolega Aliens - robił to dla jaj. Ale jednak są tacy ludzie, którzy mają słabą psychikę i jak np. zagrają w jakąś strzelankę to później zabijają, bo chcieliby spróbować. Głównie tak jest u dzieci, u dorosłych raczej nie występuje, ale prawda jest taka, że powoli to komputer zaczyna wychowywać dzieci, a nie rodzice. W grze można zabijać, więc w rzeczywistości też, w grze można kraść, więc czemu by tego nie spróbować. Takie jest rozumowanie dzieci. A już nie daj Bóg, żeby jakieś dziecko 6 letnie zagrało w GTA. Komputer małym dzieciom robi po prostu sieczkę z mózgu. Komputer miał pierwotnie służyć do nauki zabawy, pracy, a wystarczy spojrzeć co się dzisiaj dzieje. Słyszałem o przypadku, w którym jakiś chłopak, grający od małego w strzelanki i inne zabijaki się powiesił i napisał w liście coś o grach. Nie mówię, że w strzelanki nie wolno grać, trzeba po prostu wiedzieć czy ma się dobrą psychikę do takich gier, bo może być człowiek (powiedzmy 13-letni), który może grać w strzelanki i wie, że to tylko gra, że to nie rzeczywistość i zdaje sobie sprawę, że w rzeczywistości jest inaczej, ale może być też gość w tym samym wieku, któremu taka gra nie wystarcza i chciałby spróbować w rzeczywistości. Może trochę przesadzam, ale sami wiecie jak to dzisiaj jest. Porównajcie sobie takie wiejskie dziecko z miastowym. Wiejskie dziecko czerpie przyjemność z bawienia się z innym dzieckiem, ganianiem po łąkach, przy obcowaniu z naturą; a dla takich miejskich dzieci jedyną przyjemnością jest komputer, jedyne o czym w szkole gadają to o grach. I później wyrastają dzieci, które przez całą dobę siedzą przed kompem, nie mające żadnych mięśni, a ich światopogląd tworzy tylko komputer.
Kult - Komu bije dzwon
Kult - Komu bije dzwon
- Jedi
- Kontakt: