Tekken
Moderator: GTW
- akuhedr
- Slesz
Pozycja zapowiada się dość ciekawie - szczególnie zważywszy na to, że przy współpracy Japończyków. Z tego może wyjśc cos lepszego od Mortala (a na pewno od SF). Zobaczcie kto bedzie grał Boskona.
Aktor znany m.in. z filmów "Alien" i "1984".
Jest już anime Tekken.
Gdzieś nawet mam, w kolejce do obejrzenia.
BTW: Widziałem dzisiaj Ghost in the Shell DVD z jakimś pismem "Kino Domowe" w kiosku, w którym zaopatruję się w bilety.
Aktor znany m.in. z filmów "Alien" i "1984".
Jest już anime Tekken.
Gdzieś nawet mam, w kolejce do obejrzenia.
BTW: Widziałem dzisiaj Ghost in the Shell DVD z jakimś pismem "Kino Domowe" w kiosku, w którym zaopatruję się w bilety.
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
- NNWNW
anime tekken jest dosc slabe.lepsze bylo anime street fighter movie.w alphie malo sie dzialo ale dobre bylo.a generations ujdzie.dla fanow dobre dla mnie dobre.
filmy z aktorami na podstawie gier.sa tylko 2 dobre
mortal kombat i doom(mimo kilku bzdur w scenariuszu ujdzie NAPRAWDE!) i moze tomb raider.
street fighter z vandamem porazka.2 czesc mortala anihilation tez kapa. dobrze ze robia devastation ktora pominie anihilacje hehe
obczaj sobie aktorow ktorzy moga byc w tekkenie
#1> http://img254.imageshack.us/img254/2531/18oh.jpg
#2> http://img254.imageshack.us/img254/4518/28vp.jpg
#3> http://img370.imageshack.us/img370/8180/35wg.jpg
#4> http://img370.imageshack.us/img370/6404/42bv1.jpg
pozatym na podstawie gier robia nastepujace filmy:
DOA: Dead or Alive (2006)
Halo (2007)
Mortal Kombat: Devastation (2006)
Resident Evil: Extinction (2007)
Silent Hill (2006)
Splinter Cell: The Movie (2006)
Spy Hunter: Nowhere to Run (2007)
Tekken (2006)
P.S
specjalnie to wspominalem o wybrykach Uwa Bolla. ten kaleki rezyser-niemiec- chce zrobic postala i far cry!
wspomnial ze MGS chce ale Konami stanowczo zaprzeczyło hehe i bardzo dobrze. jego blood rayne nawet sie nie zwrocilo tak niska frekwencje mialo.ale nie bawem uwe uderzy z king tales a dungeon siege tale cos tam.widzialem trailer.kaszana.shit.tak uwe make only shit.
filmy z aktorami na podstawie gier.sa tylko 2 dobre
mortal kombat i doom(mimo kilku bzdur w scenariuszu ujdzie NAPRAWDE!) i moze tomb raider.
street fighter z vandamem porazka.2 czesc mortala anihilation tez kapa. dobrze ze robia devastation ktora pominie anihilacje hehe
obczaj sobie aktorow ktorzy moga byc w tekkenie
#1> http://img254.imageshack.us/img254/2531/18oh.jpg
#2> http://img254.imageshack.us/img254/4518/28vp.jpg
#3> http://img370.imageshack.us/img370/8180/35wg.jpg
#4> http://img370.imageshack.us/img370/6404/42bv1.jpg
pozatym na podstawie gier robia nastepujace filmy:
DOA: Dead or Alive (2006)
Halo (2007)
Mortal Kombat: Devastation (2006)
Resident Evil: Extinction (2007)
Silent Hill (2006)
Splinter Cell: The Movie (2006)
Spy Hunter: Nowhere to Run (2007)
Tekken (2006)
P.S
specjalnie to wspominalem o wybrykach Uwa Bolla. ten kaleki rezyser-niemiec- chce zrobic postala i far cry!

NNWNW Nic Nie Wiem Nie Widziałem
- Nosferatu
A wg. mnie wszystkie dotychczasowe filmy na podstawie gier były gówniane (jedne mniej, inne bardziej) i myślę, że ten stan rzeczy jeszcze długo się nie zmieni. Chociaż cała nadzieja w "Silent Hill" przewidzianym na kwiecień. Sądząc po wywiadach z twórcami i pierwszym klimatycznym trailerze, to podejście ludzi zaangażowanych w ten film wydaje się być nad wyraz profesjonalne. Jedyne co mnie martwi to fakt, że namieszano trochę w kwestii fabuły (ale to akurat standard jeżeli chodzi o ekranizacje gier). 

THE BEST IS YET TO COME
- Bebokus pospolitus
O tym filmie się już słyszało od paru lat,przecie to jakieś badziewie wyjdzie.
http://www.retrostacja.org/ multi blog o grach 

- Bebokus pospolitus
To będzie czad już.Ja bym wolał Van Dammekendziur pisze:Ma jeszcze wyjść bodaj Max Payne, a rolę tytułową ma zagrać Mel Gibson.

http://www.retrostacja.org/ multi blog o grach 

- ZB
Ja wroli Max'a niewidze nikogo innego jak Mela Gibsona, kto ogladal Payback ten wie ;]kendziur pisze:Ma jeszcze wyjść bodaj Max Payne, a rolę tytułową ma zagrać Mel Gibson.
"IT doesn´t born yet, because when IT born, it will be end of all what we know. IT is God, IT is Devil, IT is Unborn. It isn´t here yet, but seas become dry, newborns dying and land is controled by wave of hysteria and madness."
- Slesz
Obejrzałem anime Tekken.
Nic nadwyczajnego. Oparte jest na drugiej części gry z małym wątkiem z trzeciej. Jest kilka nieścisłości jesli chodzi o porównanie z grą, ale niezdradzę jakich. Brakowało mi Devila, Paula i Kinga (dwaj ostatni pojawili się tylko symbolicznie, nawet bardziej symbolicznie niż Roger).
Ogólnie naciągane i za krótkie, walki mało efektowne. Na plus jest muzyka. Z ciekawości można obejrzeć.
W film za to wierzę. Aktorzy nie byle jacy, scenariusz można napisać na coś - jeśli nie dobrego - to chociaż efektownego.
Nic nadwyczajnego. Oparte jest na drugiej części gry z małym wątkiem z trzeciej. Jest kilka nieścisłości jesli chodzi o porównanie z grą, ale niezdradzę jakich. Brakowało mi Devila, Paula i Kinga (dwaj ostatni pojawili się tylko symbolicznie, nawet bardziej symbolicznie niż Roger).
Ogólnie naciągane i za krótkie, walki mało efektowne. Na plus jest muzyka. Z ciekawości można obejrzeć.
W film za to wierzę. Aktorzy nie byle jacy, scenariusz można napisać na coś - jeśli nie dobrego - to chociaż efektownego.
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
- NNWNW
co do silent hilla.rezyseruje go gosc od "braterstwa wilkow"(dobry film) wiec jest nadizeje ze film bedzie przynajmniej dobry!
scenarisuz pozmieniali. i z tymi scenariuszami jest dziwna sprawa.
znaczy zanim paul w.anderson polozyl łapy na aliens vs predator
wielu innych gosci chcialo zrobic ten film.powstalo kilka scenariuszy.
wiekszosc byla oparta glownie na komiksach AvP czyli: przyszlosc,obca planeta i predatorzy zasiedlajacy ja obcymi i cwiczacy na nich skilsy a miedzy tym ludzie.
lecz fox odrzucal je.powod:
scenariusz opiera sie na komiksie.wiekszosc fanow zna komiksy.kto bedzie chcial isc na film w ktorym zna zakonczenie?
po paru latach zjawil sie paul w anderson z orginalnym scenariuszem.
z przyszlosci mamy terezniejszsoc
z obcej planety swiatynie na antarktydzie.
efekt:
zapowiadalo sie niezle.daje 5,5/10 ledwo ponad przecietnie.moze 6/10
ostania walka z krolowa robi wrazenie.
ale same walki obcyh i predatorow mniej.
zauwazyl ktos lub raczej uslyszal jak w AvP ryczy?warczy predator?
jest to jakis ryk lwa?tygrysa?zmodulowany jakos dziwnie przez komputer.bez mocy.sztucznie.
o dziwo ten sam ryk jest tez w paru ujeciach z obcym gdy ten nagle sie odwraca.taki tani efekt na przestraszenie tzw .efekt "glosnego dzwieku".
co gorsza ten tygrysi efekt jest strasznie irytujacy!tandetny!
beznadzieja!dzwiek zostal najbardziej skopany w tym filmie.
predatorzy nie brzmia tak jak w predatorze 1 i 2.
brak ich charakterystyczncyh tykotan?(ciezko nazwac ten dziwiek)
hehe wiecie o co chodzi.
film mogl zmiatac z powierzchni okazal sie lekko dobry ponad przecietny.
chyba wolalbym obejrzec film na podstawie komiksu.
chcieli byscie obejrzec zfilmowany komiks AvP?
P.S.
nadzieja w drugiej czesci ktora paul robi.pierwsza zarobila zwrocila sie.wiec bedzie wiekszy budzet wiecej efektow i moze przyszlosc?
plus w slad za gra alienopredatory i inne mutacyjne krzyzowki.
moze byc niezle lub zle.(patrz drugi resident jeszcze gorszy niz pierwszy)
obby NIE!
scenarisuz pozmieniali. i z tymi scenariuszami jest dziwna sprawa.
znaczy zanim paul w.anderson polozyl łapy na aliens vs predator
wielu innych gosci chcialo zrobic ten film.powstalo kilka scenariuszy.
wiekszosc byla oparta glownie na komiksach AvP czyli: przyszlosc,obca planeta i predatorzy zasiedlajacy ja obcymi i cwiczacy na nich skilsy a miedzy tym ludzie.
lecz fox odrzucal je.powod:
scenariusz opiera sie na komiksie.wiekszosc fanow zna komiksy.kto bedzie chcial isc na film w ktorym zna zakonczenie?
po paru latach zjawil sie paul w anderson z orginalnym scenariuszem.
z przyszlosci mamy terezniejszsoc
z obcej planety swiatynie na antarktydzie.
efekt:
zapowiadalo sie niezle.daje 5,5/10 ledwo ponad przecietnie.moze 6/10
ostania walka z krolowa robi wrazenie.
ale same walki obcyh i predatorow mniej.
zauwazyl ktos lub raczej uslyszal jak w AvP ryczy?warczy predator?
jest to jakis ryk lwa?tygrysa?zmodulowany jakos dziwnie przez komputer.bez mocy.sztucznie.
o dziwo ten sam ryk jest tez w paru ujeciach z obcym gdy ten nagle sie odwraca.taki tani efekt na przestraszenie tzw .efekt "glosnego dzwieku".
co gorsza ten tygrysi efekt jest strasznie irytujacy!tandetny!
beznadzieja!dzwiek zostal najbardziej skopany w tym filmie.
predatorzy nie brzmia tak jak w predatorze 1 i 2.
brak ich charakterystyczncyh tykotan?(ciezko nazwac ten dziwiek)
hehe wiecie o co chodzi.
film mogl zmiatac z powierzchni okazal sie lekko dobry ponad przecietny.
chyba wolalbym obejrzec film na podstawie komiksu.
chcieli byscie obejrzec zfilmowany komiks AvP?
P.S.
nadzieja w drugiej czesci ktora paul robi.pierwsza zarobila zwrocila sie.wiec bedzie wiekszy budzet wiecej efektow i moze przyszlosc?
plus w slad za gra alienopredatory i inne mutacyjne krzyzowki.
moze byc niezle lub zle.(patrz drugi resident jeszcze gorszy niz pierwszy)
obby NIE!
- akuhedr
hmm
jak dla mnie AvP to nie jest żadne "lekko ponad przeciętnie" tylko chała najgorszej kategorii - kompletny brak klimatu - światynia na antarktydzie (0_o') i czarnoskóra bohaterka z włócznią kontra królowa obych
scena w której Predator odwraca się do bohaterki - pokazuje na "sprzęt" na ramieniu a ona odpowiada mu "to bomba" to najbardziej żałosna scena jaką widziałem w filmie
to samo ujęcie kiedy biegną razem z predatorem "w dal" - myslalem juz że zaraz ktoś rzuci tekst w stylu "kocham cię" albo "chce spędzić z tobą życie"
ten film to kompletna klapa - nie ma w nim nic z obcego (czyli ta wyjątkowa atmosfera. hmm "obcości"
- zamiast biomechanicznych scenerii mamy swojską piramide) nie ma w nim nic z Predatora (czyli mega ultra bitwa ze skakaniem po drzewach i zakładaniem pułapek - zamiast tego jest stary dziadek strzelający "podrecznym miotaczem plomieni" w plecy predatora .) ogólnie film dla 12 latków pod okiem rodziców który nie ma w sobie nic z filmów - nie wspominając już o grze
mówiąc szczerze dokładnie czegoś takiego spodziewam się po silent hillu - "klimatyczny trailer" to moim zdaniem prosty trick z cyklu "nie mamy co pokazać więc zmontujmy 5 sekundowe ujęcia i dodajmy muzyke z dema pierwszej części" - oczywiście moge się mylić ale nie sadze żeby ktokolwiek zdecydował się na wydanie filmu dla masowej publiczności który będzie "dawał do myślenia" tudzież pozostawiał widza z uczuciem "zagubienia" - bo taki film nie przyniesie ogromnych zysków a po to wlasnie filmowcy siegają do swiata gier - tyle ze silnet hill jako gra była własnie wyjątkowa w tym sensie że rózniła się od chociażby wyjątkowego residenta
co do tekkena - zacznijmy od tego ze sama gra ma mierny scenariusz - wszak w tej serii chodzi o wyznaczanie nowych standardów w świecie bijatyk a nie porywającą fabułe (bla bla na horyzoncie nowy potężny przeciwnik starzy przyjaciele/wrogowie/początkujący fighterzy spotykają się na bliżej nieokreślonym turnieju zeby zobaczyć kto jest najlepszy, kto najmocniej kopie i kto uratuje świat)
no i jaki scenariusz moze z tego powstać?
rozbudują to - dadzą wątek miłosny + wątek zemsty + troche śmiechu + pioruny przy uppercut'ach i gotowy hicior
oczywiscie świat może idzie ku lepszemu i sh i tekken okażą sie świetnymi filmami ale ja raczej wole być "mile zaskoczony" niż "gorzko rozczarowany"
jak dla mnie AvP to nie jest żadne "lekko ponad przeciętnie" tylko chała najgorszej kategorii - kompletny brak klimatu - światynia na antarktydzie (0_o') i czarnoskóra bohaterka z włócznią kontra królowa obych
scena w której Predator odwraca się do bohaterki - pokazuje na "sprzęt" na ramieniu a ona odpowiada mu "to bomba" to najbardziej żałosna scena jaką widziałem w filmie
to samo ujęcie kiedy biegną razem z predatorem "w dal" - myslalem juz że zaraz ktoś rzuci tekst w stylu "kocham cię" albo "chce spędzić z tobą życie"
ten film to kompletna klapa - nie ma w nim nic z obcego (czyli ta wyjątkowa atmosfera. hmm "obcości"

mówiąc szczerze dokładnie czegoś takiego spodziewam się po silent hillu - "klimatyczny trailer" to moim zdaniem prosty trick z cyklu "nie mamy co pokazać więc zmontujmy 5 sekundowe ujęcia i dodajmy muzyke z dema pierwszej części" - oczywiście moge się mylić ale nie sadze żeby ktokolwiek zdecydował się na wydanie filmu dla masowej publiczności który będzie "dawał do myślenia" tudzież pozostawiał widza z uczuciem "zagubienia" - bo taki film nie przyniesie ogromnych zysków a po to wlasnie filmowcy siegają do swiata gier - tyle ze silnet hill jako gra była własnie wyjątkowa w tym sensie że rózniła się od chociażby wyjątkowego residenta
co do tekkena - zacznijmy od tego ze sama gra ma mierny scenariusz - wszak w tej serii chodzi o wyznaczanie nowych standardów w świecie bijatyk a nie porywającą fabułe (bla bla na horyzoncie nowy potężny przeciwnik starzy przyjaciele/wrogowie/początkujący fighterzy spotykają się na bliżej nieokreślonym turnieju zeby zobaczyć kto jest najlepszy, kto najmocniej kopie i kto uratuje świat)
no i jaki scenariusz moze z tego powstać?
rozbudują to - dadzą wątek miłosny + wątek zemsty + troche śmiechu + pioruny przy uppercut'ach i gotowy hicior
oczywiscie świat może idzie ku lepszemu i sh i tekken okażą sie świetnymi filmami ale ja raczej wole być "mile zaskoczony" niż "gorzko rozczarowany"

If you live with apes man, it's hard to be clean
- NNWNW
wiesz dobrze napisales ze alien vs predator to shit i klapa.
nie chcialem tak ostro jechac z tym filmem.
paru moim kumplom sie podobal(!?) wiec złagodzilem krytyke.
a wlasnie nastepna sprawa ze paul chcial zarobic i zrobil film dla 12 latkow.taka jest granica wieku.w AvP nie ma nic krwi prawie.
lekko na wloczni predatora.a jak obcy wychodzi z laski to ona ma czerwona koszulke i odrazu koniec ujecia.wyszedl shit bo paul dopasowal film do 12letnich dzieci.chec zarobku wygrala.
keidys robiono filmy brutalne tylko dla doroslych.i jakos sie sprzedaly.
np. the thing nie pokazalbym tego nikomu ponizej 18lat hehe
nie chcialem tak ostro jechac z tym filmem.
paru moim kumplom sie podobal(!?) wiec złagodzilem krytyke.
a wlasnie nastepna sprawa ze paul chcial zarobic i zrobil film dla 12 latkow.taka jest granica wieku.w AvP nie ma nic krwi prawie.
lekko na wloczni predatora.a jak obcy wychodzi z laski to ona ma czerwona koszulke i odrazu koniec ujecia.wyszedl shit bo paul dopasowal film do 12letnich dzieci.chec zarobku wygrala.
keidys robiono filmy brutalne tylko dla doroslych.i jakos sie sprzedaly.
np. the thing nie pokazalbym tego nikomu ponizej 18lat hehe