problem w heimdalu 2

Forum, gdzie możesz pisać o problemach ścisle związanych z grą - solucje, porady, klawiszologie itp. Na tym forum _nie piszemy_ o problemach z uruchamianiem gier.

Moderator: GTW

ODPOWIEDZ
KuBiNsZtAjN

problem w heimdalu 2

Post autor: KuBiNsZtAjN »

Siema wszystkim, mam problem mianowicie mam wszystko co potrzeba czyli ten emulator gry itd ale... w Heimdallu ( ekstra gierka) niewiem jak stworzyć dyskietkę na zapis no niby robię zwykłą dyskietkę nazywam ją powiedzmy " save disk" i ustawiam ją jako pierwszą no to on mi to załapuje ale po chwili prosi o dysk 1 i mówi że jest error :/ to był pierwszy problem teraz drugi: podczas gry w heimdala gra chodzi normalnie ale czasem nagle przyspiesza niewiem że coś zchrzaniłem w opcjach:/ jak komuś coś przyjdzie do głowy to jestem otwarty na propozycje i czekam albo tu albo napiszcie mi na gg. z Góry dziękuję.
"piorun i kobieta w samochodzie mają jedną wspólną cechę - zawsze trafiają w drzewa"
Awatar użytkownika
BadMojo

Post autor: BadMojo »

Miło powitać nowego forumowicza z Łodzi :). Co do save'owania - polecam użycie opcji "save state" z zakładki "misc" emulatora. Pozwala ona zapisywać grę w dowolnym jej momencie (upewnij się jednak że emulowane stacje dysków, w tym momencie nie pracują).

Jeśli chodzi o niestabilne działanie gry, spróbuj załadować jedną z zalecanych konfiguracji (zależnie od wersji gry - ecs13 bądź aga30) i sprawdź czy pomoże.
AXE Capoeira!
ODPOWIEDZ