Super Street Fighter 2 Turbo

Tu możesz pisać o grach, których nie możesz znaleźć (zanim napiszesz, przeczytaj regulamin działu)

Moderator: GTW

Zablokowany
Awatar użytkownika
Blod
Administrator

Super Street Fighter 2 Turbo

Post autor: Blod »

Szukam działającej wersji gry Super Street Fighter 2 Turbo. Wersja, którą mam po zainstalowaniu na dysk i uruchomieniu wiesza system. W TOSECu nie ma innej wersji, ale może ktoś z was ma takową?
|||||||||||||||||>--- [90%]
Awatar użytkownika
Wirus
Moderator

Post autor: Wirus »

Heh, siedziałem długo nad tą grą i przedstawie Ci moje wnioski. A więc wina na pewno nie leży po stronie gry, gdyż na początku moich zmagań przeniosłem gre (ściągniętą z retro.makii) na amige i okazało się, że działa bez problemów. Zacząłem kombinować na emulatorze i niestety ani pod partycją DeathMieszko ani pod AIAB gra wogule nie chciała się odpalać (Twój objaw zwiochy po uruchomieniu gry). Stworzyłem najprostszą partycję bez żadnych bajerów, skonfigurowałem emulator kierując się troche parametrami mojej amigi, zainstalowałem gre i działa !!! Musiałem tylko troche podkręcić konfig bo gra bardzo się cieła. Także wersja gry ściągnieta z retro.makii jest jak najbardziej dobra. Niechciało mi się juz siedzieć i ustalać od czego zależy uruchomienie gry na bardziej "dobajerzonych" partycjach i konfigach. To juz pozostawiam do zabawy Tobie.

Tutaj zamieściłem stworzoną przezemnie najprostszą partycje na którą wystarczy, że zainstalujesz gre i powinna chodzić.

A tutaj masz moją konfiguracje (WinUAE 0.8.27, Kick3.1) pod którą uruchamiałem partycję.

Mam nadzieje, że moja pomoc na coś się przydała.

Powodzenia i pozdrawiam ;)
Ostatnio zmieniony 30 lip 2004, o 08:15 przez Wirus, łącznie zmieniany 1 raz.
"Kiedy PC jest szybszy od amigi?
kiedy leci z mostu prosto do rzeki" ;)

Pinball Dreams - Rekordy
Awatar użytkownika
Blod
Administrator

Post autor: Blod »

Na świeżo zainstalowanym Workbenchu gra faktycznie działa. Trochę wolno, ale zawsze. Szkoda tylko że gra nie chce się uruchomić jeśli się ją zainstaluje na innej, pustej partycji. W każdym razie dziękuję za pomoc - grę najprawdopodobniej dodam na stronę przy najbliższej okazji.
|||||||||||||||||>--- [90%]
Awatar użytkownika
Łysy0800

Post autor: Łysy0800 »

Gierka chodzi płynnie jak zwięszymy CASHE procesora.. Trochę się nią bawiłem ale MOJA RADA- lepiej ściągnąc z PLANETEMU WinKawaks i rom z grą (emulator CPS system).. Gra się o wiele lepiej i polecam rewelacyjnego Street Fighter Alpha3!! Aha- przy ściąganiu SSf2T należy też ściągnąć SSf2,bo inaczej nie pójdzie..
DeathMieszko
V.I.P.

Post autor: DeathMieszko »

Aż 10 min. zajęło mi napisanie odpowiedniego skryptu, który uruchamia bezproblemowo SSF2T z mojej partycji - dodatkowo gra moze znajdować się gdziekolwiek :D
kope lat minęło..
Awatar użytkownika
Łysy0800

Post autor: Łysy0800 »

No ale czy warto się męczyć? Naprawdę lepiej ściągnąć grę na emul konsoli..
Fre

Post autor: Fre »

Łysy0800 pisze:Naprawdę lepiej ściągnąć grę na emul konsoli..
Chyba emulacje automatu :wink:
DeathMieszko
V.I.P.

Post autor: DeathMieszko »

Fre pisze:
Łysy0800 pisze:Naprawdę lepiej ściągnąć grę na emul konsoli..
Chyba emulacje automatu :wink:
MAME rządzi!
kope lat minęło..
Zablokowany