Mocne głośniki czy tuba?
Moderator: GTW
- Natalia
Mocne głośniki czy tuba?
Mam dylemat.
Co wybrać do samochodu,tubę czy mocne głosniki?Spaliła mi się tuba 150 rodzimej firmy i myslę o wzmacniaczu i mocnych głosnikach na tył.
Mam Pioneera DEH P9400MP i 9( 8 ) głośników z nie działającą tubą
Co wybrać do samochodu,tubę czy mocne głosniki?Spaliła mi się tuba 150 rodzimej firmy i myslę o wzmacniaczu i mocnych głosnikach na tył.
Mam Pioneera DEH P9400MP i 9( 8 ) głośników z nie działającą tubą
- Arekis
- biegu
to zależy od Twoich upodobań. Bo jeśli lubisz mocny bit to tuba, a jeśli chcesz sie cieszyć czystym dźwiękiem to jakieś dobre głośniki i najlepiej niech to będzie osobno głośnik niskotonowy i wysokotonowy, bo te głośniki dwu i trzydrożne są lekko nie fajne Ja bym wolał dobre głośniki na tył, a jeśli będą naprawde dobre to i tak będą dawać niezłego basa. JA bym najpierw kupił dobre głośniki a nad tubą myślał później o ile wogóle bym ją włożył.
- Natalia
- biegu
Pisałem Ci już o tych głośnikach, że lepiej każdy z osobna, osobno głośnik nisko tonowy (basowy) i osobno wysoko tonowy (sopran) Ja mam w aucie dwudrożne z sony x-plod (bo ojciej kupił) i sa z deczka do dupy, bo jak jest mocniejszy bas to membrana obija sie o ten głośniczek wysokotonowy. Nawet jakby radio nie miało zwrotnic, to zamiast zwrotnic do głośnika wysokotonowego można użyć kondensatora.
Jak masz jakieś wątpliwości idź do jakiegoś warsztatu w którym zajmują sie car audio i oni Ci udzielą informacji.
A co do wzmacniacza to mi by wystarczył taki wzmacniacz, w domu mam 2 x 70 watt a dobrze napierkala. Ale jak już wcześniej pisałem to zależy od Twoich upodobań.
Jak masz jakieś wątpliwości idź do jakiegoś warsztatu w którym zajmują sie car audio i oni Ci udzielą informacji.
A co do wzmacniacza to mi by wystarczył taki wzmacniacz, w domu mam 2 x 70 watt a dobrze napierkala. Ale jak już wcześniej pisałem to zależy od Twoich upodobań.
- biegu
- Natalia
Te głosniki grają naprawde świetnie FLAKI WYKRĘCA
http://www.audiosklep.pl/magnat-6930-p-503.html
http://www.audiosklep.pl/magnat-6930-p-503.html
- biegu
no magnaty są super. W samochodzie pewnie by mi takie głośniczki starczyły, ale w domu to ja już nie raz zmieniałem kolumny, głośniki i co chwile cos kombinowalem. Bo co sobie wymienie kolumny to po jakims czasie czuje ze bass jest za słaby, że sopranik za słabo piszczy i takie tam ale od ponad roku juz nic z tym nie robiłem, zacząłem mieć to w dupie.
Wesołych Świąt wszystkim
Wesołych Świąt wszystkim
- AlaN
Magnat - jeśli to firmówki a nie podróby z Chin to warto brać.
Wywracanie flaków... hmmm.... a nie lepiej posłuchać muzyki zamiast walić sobie decybelami w łeb? Jak już to lepiej przejdź się do huty; przy "martenie" będziesz mieć takie wywracanie flaków jakie Ci sie nie śniło. Mucha nie siada
@Biegu > Bas za słaby? Wysokie mało "piszczą"? Poprostu przygłuchłeś i tyle . U mnie jakoś zestaw KD z nagłośnieniem właśnie f-my Magnat jakoś gra tak samo od wielu lat
Wesołych Swiąt
Wywracanie flaków... hmmm.... a nie lepiej posłuchać muzyki zamiast walić sobie decybelami w łeb? Jak już to lepiej przejdź się do huty; przy "martenie" będziesz mieć takie wywracanie flaków jakie Ci sie nie śniło. Mucha nie siada
@Biegu > Bas za słaby? Wysokie mało "piszczą"? Poprostu przygłuchłeś i tyle . U mnie jakoś zestaw KD z nagłośnieniem właśnie f-my Magnat jakoś gra tak samo od wielu lat
Wesołych Swiąt
Pozdrawiam - AlaN
Amiga600 (KS-37.300 i 34.5), HD-1.2GB, karty S-RAM na PCMCIA
Amiga600 (KS-37.300 i 34.5), HD-1.2GB, karty S-RAM na PCMCIA
- Natalia
Wywalanie flaków jest to pewien zapas, a muzyki słucham na 8 z 40 decybeli.Jeszcze mysle o głośniku niskotonowym mam wolne dwa kanały
Głosniki Magnat to made in Germany nie Chińskie podróby.
Myślę jeszcze o tym głośniku
http://www.audiosklep.pl/boschmann-axzw ... p-730.html
Ja dobieram WSZYSTKO raczej tak z zapasem już zamykam dużą sumę car audio 1/3 wartości samochodu A4 TDI 98 R.wszystko mam legalne radio ze sklepu NIE KUPUJĘ OD ZŁODZIEJA
To głosniki które będą na przód
Głosniki Magnat to made in Germany nie Chińskie podróby.
Myślę jeszcze o tym głośniku
http://www.audiosklep.pl/boschmann-axzw ... p-730.html
Ja dobieram WSZYSTKO raczej tak z zapasem już zamykam dużą sumę car audio 1/3 wartości samochodu A4 TDI 98 R.wszystko mam legalne radio ze sklepu NIE KUPUJĘ OD ZŁODZIEJA
To głosniki które będą na przód