Otóż wpadłem na pomysł zorganizowania turnieju bądź ligi (zależy od ilośći chętnych) Street Fighter Alpha 3! Kto by sie na to pisał? Oczywiście przez emulator MAME do którego poradnik macie tutaj: http://forum.emulacja.net/viewtopic.php?t=4761
Jeśłi by ten turniej wypalił,można by inne porobić,gier na MAME jest mnóstwo
A mozesz mi krótko opisać jak załadować grę do tego MAME, sciągnąłem emulator i
grę "Street Fighter 3", z linka który podałeś, wrzucam pliki do podkatalogu \ROMS\ i
nic, nie znajduje mi tych plików, a pamiętam ze kiedys grałem w inne gry na MAME,
co robię nie tak, jednak na Amidze łatwiej obsłuzyc emulator niz ten od MAME
olesio pisze:A mozesz mi krótko opisać jak załadować grę do tego MAME, sciągnąłem emulator i
grę "Street Fighter 3", z linka który podałeś, wrzucam pliki do podkatalogu \ROMS\ i
nic, nie znajduje mi tych plików, a pamiętam ze kiedys grałem w inne gry na MAME,
co robię nie tak, jednak na Amidze łatwiej obsłuzyc emulator niz ten od MAME
Hmmm. a ustawiłeś w "Directories" folder w którym są romy?
Anthrox pisze:Bo biosów pewnie brakuje - daj remanent na danym secie (grze) i poczytaj co tam pisze.
Nie widzę takiej opcji. Wrzucilem spakowaną grę "Baseball Stars 2" do folderu \ROMS\
ale nie ma jej w zakładce "Available" po odświeżeniu, a jak uruchamiam z listy to mam:
sfix.sfx NOT FOUND
sp-s2.sp1 NOT FOUND
sm1.sm1 NOT FOUND
000-lo.lo NOT FOUND
Więc tutaj brakuje chyba jakiś plików gry, a nie biosu. Bo jeśli biosu to którego?