Nowy UAE,nowy problem.
Nowa wersja nie rozpoznaje mi romów (tych z elbi) 3.0 i 3.1,mam też romy 1.3 i 3.1 z Cloanto's Amiga Forever 6 i ich nie widzi wcale.Wiem że nowe wersje miały obsługiwać oryginalne romy(ale przecież nie tylko) no a te od Cloanto chyba są oryginalne?
Jak ktoś wie niech odpowie bo jak na razie 1200 mówi do mnie "jestem unavailable" padaka...
Zrobiłem zbiór romów które miałem i unavailable mam tylko dla A1000 i CD32. Jeszcze poszukam może znajde dla nich poprawne romy. Cała reszta jest available.
to może, żeby wszystko było już tiptop, przydałoby się wrzucić kickstarty w wersji dyskietkowej dla A1000 aby kompletnie działał quickstart dla tego komputera. Kickstart 1.0 Kickstart 1.1
"Kiedy PC jest szybszy od amigi?
kiedy leci z mostu prosto do rzeki"
Z tym romem do cd32 jest tak, że w WinUAE jest wykrywany jako cd32, a jeśli zweryfikować go z tym co zawiera tosec, to wychodzi na to, że to jest kick 3.0
[ Dodano: 01 Sie 2004 19:41 ]
Dorzuciłem romy 1.0 i 1.1
No tak, ale chodziło mi o to, że po załadowaniu się roma do a1000, prosi o włożenie dyskietki z kickstartem i dopiero po załadowaniu kickstarta z dyskietki można cokolwiek zrobić i dlatego zamieściłem pod powyższymi linkami kickstarty 1.0 i 1.1 w wersji adf aby można je było wrzucić.
martini pisze:Faktycznie,sprawdzałem na romach z Cloanto i nic nie chciało ruszyć,widocznie są spie#@!%^ jak całe Cloanto ale inne jak najbardziej działaja
nie wydaje mi się żeby romy były spie#@!%^
może winuae sprawdza konkretne rewizje
I jeszcze jedno oprucz tego co napisałem wyżej. Udało mi się w końcu znaleźć poprawny kick dla CD32, lecz jest to o tyle dziwne, że dla tej amigi potrzebne są 2 kickstarty. Oddzielnie nie będą działały, a więc oprócz tego co jest już na emulacja.net trza dorzucić jeszcze ten. I można cieszyć się wspaniałym okienkiem
jak i w pełni działającym quickstartem.