W tym miejscu piszemy o grach w które graliśmy dawno temu, a tytuł wyleciał z pamięci. Jeśli dokładnie opiszesz grę, to możesz liczyć na przypomnienie tytułu.
Nie pamiętam tytułu pewnej gry: puzzle, gdzieś 6 x 4, gotowy obrazek przedstawiał jakąś bliżej nieokreśloną postać, w "ramce" pojawiały się co jakiś czas otwory, przez które wyrzucane były przyległe puzzle.
Twoje lenistwo jest porażające. Wystarczyło jedno zapytanie w Google, żeby na pierwszej stronie z wynikami znaleźć informację, że wersja amigowa nazywa się Splitting Image.
To ja już zgłupiałem. Pamiętam, że jeszczze była taka gra "Problem Jasia". robiona na Amidze, ale konwertowana potem na Atari 65 XE. Wersji amigowej NIE MA. Może to to?
ja pamiętam jakieś puzzle obrazkowe na amige, był nawet taki teleturniej w telewizji ze sie dzwoniło i sie układało (takie dla dzieci) wtedy bylem dzieckiem i to oglądałem. Prowadził to gość co miał ksywe PAN JAPA. Ta gra to był chyba polski projekt, nazywala sie BUU! czy jakoś tak.
@Norbi
No całkiem możliwe że to o tą gre chodzi, tylko mi się wydaje że ta gra o której ja myśle chyba miała lepsze te zdjęcia. Miałęm oryginał i chyba się BUU! albo BOO! nazywało, ale nie jestem pewien. ciekawe teraz czy Neoxowi o to chodziło.
Shoonay pisze:Mówisz poważnie? Miałeś *tę* grę z *tego* programu?
Ktora pewnie byla napisana na potrzeby w amosie.
Tak jak np. swego czasu gra mojego kumpla Spitfire Zero czy kogos innego Kolo Fortuny.
"IT doesn´t born yet, because when IT born, it will be end of all what we know. IT is God, IT is Devil, IT is Unborn. It isn´t here yet, but seas become dry, newborns dying and land is controled by wave of hysteria and madness."