Bebokus pospolitus pisze:Znowu powraca Kane(nie grałem w poprzednie części)i znowu chce zniszczyć ziemie.
ze k. co?
Bebokus pospolitus pisze:ważne to że znowu otzymuje ten sam produkt w który graliśmy choćby z 10 lat temu,nie zmieniło się nic.To sama inteligencja komputerowego przeciwnika,te same jednostki, te same misje
Oczywiscie sa stare przewodnie jednostki kazdej ze stron ale sa i nowe tak samo jak struktury. Ale jesli nie grales w poprzednie czesci to skad u ciebie niby te same jednoski i te seme misje co jest absolutna bzdura.
"IT doesn´t born yet, because when IT born, it will be end of all what we know. IT is God, IT is Devil, IT is Unborn. It isn´t here yet, but seas become dry, newborns dying and land is controled by wave of hysteria and madness."
Grałem w stare Command &Conquery i Red Alerty ,chyba wystarczy nie?Czepiasz się byle literówki,nie wiem po co(chodzi o tekst zniszczenie ziemi,chyba każdy wie o co chodzi).
Ale nie o tym miałem pisać.Chodzi o Wiedźmina,nieco zajęło mi wgranei cracka itp i wreszcie odpaliłem gre.Na piewrszy rzut oka gra nie spodobała mi się wcale,ze względu na system walki,ech spodziewałem się Gothico/Oblivionowego systemu walki,a dostałem dziwne cuś polegające na odpowiednim klikaniu klawiszy gdy ikona wskaźnika ma odpowiedni kolor(tylko niech ktoś nie pisze że to coś nowego ,podobny system walki mamy choćby w legend of dragoon z konsoli Playstation).No ale nic,może dalej będzie lepiej pomyślalem,po paru walkach nie chciało mi się pokonywać kolejnych bandziorów.Mój cel to otwarcie bramy,niestety nie było mi dane jej otworzyć bo zostałem otoczony przez wrógów których wczesniej nie zabiłem.Co dziwne zaden chyba mnie nawet nie trafial bo nieźle obrywałem a i tak zabiłem wszystkich.No i jestem przy bramie którą za cholere nie wiem jak otworzyć.I to by było na tyle.
Raz piszesz ze nie grales teraz ze grales, zdecyduj sie.
Co do wiedzmina to na poczatku nie zgniesz bo to taki tutorial.
Brame otwiera sie tzw. obok wajcha, jak niepotrafisz jej znlezc to wlacz sobie w opcjach podpisy przedmiotow albo zmien widoki F1,F2,F3, a jak ci to niewystarczy to wcisnij alt i sie rozgladnij w widoku tpp.
"IT doesn´t born yet, because when IT born, it will be end of all what we know. IT is God, IT is Devil, IT is Unborn. It isn´t here yet, but seas become dry, newborns dying and land is controled by wave of hysteria and madness."
Nie grałem w poprzednie części np Tiberian Sun.
Nie twierdze że gra jest zła,bo grało się fajnie,ale to wszystko już gdzieś było,najgorsza jest sztuczna inteligencja,zero wyzwania.
Co do Wiedźmina,wajchy nie znalazłem he.Może jestem już zbyt stary na takie gierki,ale Wiedźmin nie podoba mi się,chodzi głównie o styl walki,a pomyśleć że chciałem to kupić hehe.
Bebokus pospolitus pisze:
ech spodziewałem się Gothico/Oblivionowego systemu walki,a dostałem dziwne cuś polegające na odpowiednim klikaniu klawiszy
Bebok, teraz Obliviona przepraszasz? Raz piszesz, że lipa, teraz, że system walki ci się podoba. Tak jak pisał ZB: zdecyduj się - bo w końcu nie wiem, czy cię poprzeć czy zrąbać
Mi się Wiedźmin podoba i nie żałuję, że wybuliłem na oryginał.
K. mać ludzie,dajcie już spokój.Gdzie przepraszam Obliviona?Pisałem że spodziewałem się takiego systemu walki jak w Gothic/Oblivion.
A tak Wiedźmin odrzucił mnie na kilometr hehe.Tyle lat robić gre i zrobić tak wujowy system walki ,to chyba tylko polak potrafi.Jestem ciekaw jak sobie gra poradzi np w USA.
Taka mała uwaga odnośnie Wiedźmina, tak się rozegrałem, że zapomniałem zerknąć jak zwykle w opcje gry, kiedy wreszcie tam zajrzałem, okazało się, że gram na takich ustawieniach: anizotropy x16 i AAx2, wszystkie pozostałe suwaki na max, rozdziała 1152x864 i nie zauważyłem, żeby gdzieś coś się przycięło lub zwolniło. Kod gry jest SUPER, gra pod względem graficznym jest SUPER i grywalność też jest SUPER (nie wiem, jak na najniższym poziomie trudności, ale na średnim jest tak, jak powinno być - są słabeusze, którzy są słabi i silni, który są silni - zresztą widać po postaci, czy paker czy dupek). Jak znajdę coś, co czego będę mógł się przyczepić, to zaraz dam znać. Cofam moją poprzednią opinię - nareszcie coś na blaszaka, co mnie wciągnęło na równi z Oblivionem.
Ponoć gra bije rekordky sprzedaży!Tyle że w Polsce hihi.
Tutaj pewien cytat:
"Kupiłem Łiczera w dniu premiery. Żondzi! Wieśniaki klną jak szewcy, panienki pokazują cycki, driada trzyma kasię na widoku, szef podziemia ma xywkę Baranina, a drwale w lesie śpiewają polską wersję piosenki o lumber jacku, no i można powiedzieć dziadowi żeby spieprzał.
Poza tym Gerhard ma głos jak Żebrowski."
Ciekawe czy gra zacznie żondzić w USA,pewnie spodoba się czarnym braciom zza wielkiej wody gdy Łiczer rzuci hasłem"Die fucker" albo "Suck my balls looser"
Pozostaje życzyć naszer rodzimej produkcji samych sukcesów.
Bebokus pospolitus pisze:Ciekawe czy gra zacznie żondzić w USA
Zaglupi sa ci amerykanie aby pojac, czytajac ich recenzje rece mi opadly "oceniaja na 7/10 a jako minusy podakja trdunosc walki (dla tempakow jak amerykanie to niedziwne), slabo rozwiniety crpg bo niemozna zmieniac profesji a bohater niemoze byc elfem orkiem czy krasnoludem".
No comment.
Amerykańce niech sobie grają w "Hejloł fri" czy inne "Girs of Łor" (wojenne giry? ) na X-Pudle, na Wiedźmina są za prymitywni. Profesji się nie zmienia? Albo rasy? K.wa, masz rację ZB, normalnie masz rację: opadają ręce, nogi, biust i fiut (sry za mój inglisz ).
Dlatego jak ktoś gra, to niech kupi, żeby chłopaki wiedzieli, że doceniamy ich pracę, a Amerykańców srał pies, niech sobie płacą za mapy do multi X Pudła i nabijają kabzę małomiękkim "Żydkom".