jak szkolić wojaków w settlersach?

Forum, gdzie możesz pisać o problemach ścisle związanych z grą - solucje, porady, klawiszologie itp. Na tym forum _nie piszemy_ o problemach z uruchamianiem gier.

Moderator: GTW

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
akuhedr

jak szkolić wojaków w settlersach?

Post autor: akuhedr »

gram już troche - ale nadal nie bardzo wiem jak szkolić/ulepszać wojaków - znalazłem pare menusów z guziczkami, procentami, ułamkami ale nie mogę powiedzieć żebym wiedział co do czego służy
na necie co najwyżej znalazłem recenzje i kody do misji :/
mógłby mi ktoś pomóc :?: chodzi ogólnie o to że chciałbym wyszkolić najlepszych wojaków
z góry dzięki za wszelką pomoc
pozdrawiam
If you live with apes man, it's hard to be clean
Awatar użytkownika
BadMojo

Post autor: BadMojo »

Żołnierze szkolą się w większych warowniach. Im więcej złota jest w warowni, tym większe morale wojaków. Nie pamiętam już dokładnie gdzie, ale wiem że w opcjach są ikony służące do wymiany żołnierzy, można np. 'wyrzucić' ich z zamku posyłając ich do warowni.
AXE Capoeira!
Awatar użytkownika
akuhedr

Obrazek

wysyłanie wojaków do warowni to zapewne ta ikona :) dzieki za info

jeszcze nie wiem do czego służą opcje po lewej (tam gdzie jest ta tarcza z dwoma mieczami)
no i te 80/80 :-k
Awatar użytkownika
BadMojo

Post autor: BadMojo »

Wydaje mi się iż jednak ta pierwsza ikona pozwoli Ci wysłać żołnierzy do szkół (wystarczy spojrzeć na ich przyłbicę - na drugim obrazku mamy już wyszkolonego wojaka). Jeśli chodzi o te liczby...(nie jestem pewien) możesz dzięki nim ustalić jaka cześć populacji wstąpi do woja ;). Ikonka dwóch mieczy - tu stawiasz na jakość lub na ilość wojska. O ile dobrze pamiętam wybór drugiej ikony sprawi iż liczby na dole zmniejszą się.
Grałem w to daaawno, więc mogę się mylić.
Sprawdziłbym to wszytko ale szykuję się powoli do wyjzadu. Wreszcie trochę odpocznę...;) Forumowiczom również życzę udanego wypoczynku (sorki za małego oftopa).
AXE Capoeira!
Awatar użytkownika
akuhedr

:lol: hehe a ja myślałem że na obrazku jest zamek i wychodzacy z zamku żołnierze a tu proszę
no tak - teraz to ma sens
wielkie dzieki za info i miłego odpoczynku także
pozdrawiam
Awatar użytkownika
Blod
Administrator

Post autor: Blod »

Byłeś blisko BadMojo, zaznaczona na screenie ikonka służy do zmiany warty. Po naciśnięciu jeden(?) żołnierz wraca do zamku nieco się podszkolić, a na jego miejsce idzie jeden z tych, którzy już są w zamku. Stosowanie tej opcji jest bezsensowne jeśli nie masz w zamku lepszych wojaków od tych w terenie.

Więcej informacji w manualu (angielskim) do ściągnięcia m.in. tutaj:
http://www.the-underdogs.org/game.php?id=4806
|||||||||||||||||>--- [90%]
Awatar użytkownika
akuhedr

mhm już zasysam podręcznik - wielkie dzięki :]
pozdrawiam
Awatar użytkownika
Uciex
Kontakt:

Post autor: Uciex »

Ja o tym nie wiedziałem i nie chciałem wiedzeć (jaka drobna opcja). I tak ona nie zmieni
Carpe Game ! :)
ODPOWIEDZ