Forum, gdzie możesz pisać o problemach ścisle związanych z grą - solucje, porady, klawiszologie itp. Na tym forum _nie piszemy_ o problemach z uruchamianiem gier.
Witam, mam mały problem z Mortal'em II, no może nie tyle co problem ale chciałbym się dowiedzieć ponieważ grając w Mortal’a kiedy przechodzę do wyboru zawodnika nie widzę ramki czerwonej w przypadku Playera 1, albo zielonej Player 2. Więc pozostaje mi intuicyjne wybieranie zawodnika. Także jak przechodzę w tryb Arcade, wzdłuż góry zamiast widniejących tam avatarow z podobiznami zawodników widzę numerki . Ściągałem kilka wersji MK2 ale w każdej jest to samo, dodam ze odpalam przez Winfellow’a. Może miał ktoś już taki defekt gry ?
Sub_ZBO pisze:Witam, mam mały problem z Mortal'em II, no może nie tyle co problem ale chciałbym się dowiedzieć ponieważ grając w Mortal’a kiedy przechodzę do wyboru zawodnika nie widzę ramki czerwonej w przypadku Playera 1, albo zielonej Player 2. Więc pozostaje mi intuicyjne wybieranie zawodnika. Także jak przechodzę w tryb Arcade, wzdłuż góry zamiast widniejących tam avatarow z podobiznami zawodników widzę numerki . Ściągałem kilka wersji MK2 ale w każdej jest to samo, dodam ze odpalam przez Winfellow’a. Może miał ktoś już taki defekt gry ?
Ja używam Winuae i jest ten sam problem od dłuższego czasu, ponadto nie ma dodatkowych efektów w postaci dymów itp (np jak reptile znika) Próbowałem na różnych konfiguracjach i dalej to samo. Jedynie wersja z twardego dysku działa poprawnie.
Wiecie chłopaki, zdecydowanie łatwiej by było się dogadać gdybyście podali jakie konkretne wersje emulatorów używacie
Używana konfiguracja też by nie zaszkodziła...
Shoonay pisze:Wiecie chłopaki, zdecydowanie łatwiej by było się dogadać gdybyście podali jakie konkretne wersje emulatorów używacie
Używana konfiguracja też by nie zaszkodziła...
Jeśli chodzi o mnie to na każdej wersji winuae jakiej miałem problem był, w tej chwili używam wersji 1.41 i na każdej możliwej gotowej konfiguracji występuje problem który wymieniłem. Jedynie w wersji na HD jest glancuś.
Win UAE ver 0.8.27 CPU Type : 68000 Match A500 Speed Chipset : Full ECS Fast Copper
Colision lvl - Sprites and Sprites vs. Playfield
emulated 100% accurate ROM - 1.3 RAM-Chipset 1mb reszta wylaczona Display-800x600 16bit /Settings-full screen/Line mode-Doubled
...działa bez zarzutów
"Na górze stojącej dumnie wśród innych zaśnieżonych gór, niczym w krainie wyśnionej przez elfa. W demonicznych pląsach wiatru, samotnie stał pazur szatana co Ardana zamkiem się zwał."