olafmi pisze:[...] tylko zawsze dziekowal za pomoc
Próbowałeś kiedykolwiek się sam do tej zasady zastosować?
Rozumiem że to strasznie ubliżające i niewybaczalne jeśli Ci ktoś zwróci uwagę, ale mogę Cię zapewnić że oleś nie robi tego żeby Cię skopać.
Trzymaj się nas a wkrótce będziesz pisać po polsku tak dobrze jak my.
Jest tak jak Shoonay napisał. Pisanie z błedami i do tego świadomie oraz uparcie nawet jak się komuś pomaga, to według mnie ignorancja dla danej społeczności forum. Tym bardziej, że znasz język polski . Jeżeli sprawia on Tobie problemy to używaj Google Translatora, jak wspomniałem. Napisz w nim tekst po niemiecku skoro lepiej znasz ten język i zobacz jak Ci przetłumaczy, później go popraw by brzmiał lepiej po polsku, a na pewno będzie on bez takich błedów ortograficznych. Bo na Trygława, nie można robić takich "byków" w takich podstawowych słowach ;/ Ja też udzielam się czasami na forach anglojęzycznych i zawsze przepraszam za mój zły angielski, ale nie jestem Anglikiem, więc to zrozumiałe, a owego języka uczyłem się tylko cztery lata i to dawno temu, ale jak ktoś jest Polakiem a nie mieszkał długo w kraju to owszem może mówić jak Dźoana Krupa, ale niech nie ma w d... prawidłowej pisowni. Zamiast się na mnie wkurzać, po prostu nie rob tak rażących órtów i tyle
Ostatnio zmieniony 18 lis 2011, o 17:00 przez olesio, łącznie zmieniany 1 raz.
olesio pisze: Pisanie z błedami i do tego świadomie oraz uparcie nawet jak się komuś pomaga, to według mnie ignorancja dla danej społeczności forum. Tymbardziej, że znasz język polski .
To skoro już tak sobie pomagamy, ja tylko nieśmiało zauważę, że słowo "ignorancja" nie oznacza ignorowania, braku poszanowania (vide http://portalwiedzy.onet.pl/140442,,,,i ... haslo.html), więc nie może być mowy o ignorancji dla czegoś, a "tym bardziej" piszemy osobno Sorry, ale nie mogłem się powstrzymać
Nie no spoko, też zdarza mi się popełniać błędy, ale bez przesady nie w tak oczywiśtych wyrazach, które nawet pierwszoklasiści w szkole podstawowej mają zapamiętać, że prawidłowo pisze się je przez "ó". Ale dzięki za wytknięcie błędów. Przyjąłem do wiadomości i postaram się poprawić na przyszłość i ich nie popełniać. Tym bardziej już poprawione, a nawet jeżeli ignorancją to brak wiedzy z lenistwa i nieuctwa to sorry, tutaj również miało to miejsce, bo wiadomo że wszystko można wytłumaczyć nie mieszkaniem w Polsce, dysmózgowiem czy tysiącem innych powodów, ale od czego są słowniki oraz google translate. Po angielsku też można bylo napisać dodając informacje, że słabo zna się język polski.
Gdybym ja ci przetłumaczył niemiecki tekst na polski Translatorem to byś go nie zrozumiał. Wszystkie darmowe translatory w internecie sa do DUPY (Tlumacza bez sensu). Wiec OLESIO przestań z twoimi TRANLATORAMI bo mi sie juz powoli wydaje ze jesteś Paranoidem co chodzi o język Polski ale mogę sie mylić.
PS:
Zamknijcie ten Temat w końcu bo tu szkoda sie wypowiadać.