In your dreams

W tym miejscu piszemy o grach w które graliśmy dawno temu, a tytuł wyleciał z pamięci. Jeśli dokładnie opiszesz grę, to możesz liczyć na przypomnienie tytułu.

Moderator: GTW

ODPOWIEDZ
grzehó

In your dreams

Post autor: grzehó »

Witam!
Przeglądałem swoje stare czasopisma komputerowe.
Natrafiłem w końcu na Secret Service z IV 1995 r. W dziale zapowiedzi był krótki opis gry IN YOUR DREAMS. W roku 1996 sprzedałem moją A1200. I nie interesował mnie za bardzo już los gier na Amigę.
Nie wiem, czy ta gra w końcu wyszła, a może jak wyszła to pod innym zupełnie tytułem. Był to dla mnie bardzo ciekawy tytuł. Była to fuzja dwóch chyba najbardziej uwielbianych przeze mnie gier na Amige, czyli Another World i Flashback. Produkcją tej gry zajeli się polscy chłopcy z warszawskiej grupy INTERCEPTORS. W 1995 r. wydawca nie był jeszcze znany. Moje pytanie - czy może ktoś wie, czy ta gra w końcu się ukazała i pod jakim tytułem? A jeśli tak, to gdzie mógłbym ją ściągnąć?
Aha jeszcze jedno, proszę za żadne skarby nie mylić gry z DreamWeb!
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
norbi
Moderator
Kontakt:

Post autor: norbi »

Mozesz podac ten opis? To moze dopasujemy go do jakiejs gry
grzehó

Witam ponownie po krótkiej przerwie wakacyjej!
Oto artykół, który ukazał się w Secret Service #23 w zapowiedziach:
In your dreams (PL)
Powoli rodzą się nam w kraju programiści, zdolni do napisania gry na światowym poziomie. Kolejne dowody w postaci gier Magiczna Księga, Taekwondo Master, czy Teenagent pozwalają mieć nadzieję, że już za rok (a wtedy był 1995) lub dwa, pieniądze wydawane na gry nie będą w większości trafiały do kas zachodnich firm i polskich urzędów, a do zdolnych i przedsiębiorczych rodaków.
O powstaniu gry IN YOUR DREAMS dowiedzieliśmy się niedawno i to z tzw. trzeciej ręki. Grupa warszawskich programistów ma na ukończeniu doskonałą grę przygodowo - zręcznościową, w której udało się połączyć niepowtarzalny graficzny klimat ANOTHER WORLD z animacją występującą we FLASHBACKU.
Posądzenie o plagiat? Nic bardziej mylneg, każdy bit IN YOU DREAMS jest oryginalny: gra powstaje 18 miesięcy i ma się wreszcie ku końcowi. O wydawcy jeszcze nic nie wiadomo, pewne jest natomiast, że autorzy będą chcieli ze swym produktem uderzyć do firm zachodnich.
Produkcja: Interceptors
Platforma Amiga 1200

Są jeszcze 2 screeny z gry, których niestety nie mam możliwości przeskanować.
Gra robi na nich wrażenie - wygląda to jakby bardziej podrasowane Another World!
Awatar użytkownika
norbi
Moderator
Kontakt:

Prawdopodobnie chodzi Ci o tą gierke
Awatar użytkownika
martini

Post autor: martini »

No nie wydaje mi się ponieważ onEscapee nie zrobili polacy tylko Invictus Team z...ee jakiegoś kraju zza wschodniej albo południowej granicy :wink: (chyba Węgrzy,ale mogę się mylić).
Faktycznie gra pasowała by do opisu jak ulał ale na 100% nie jest to produkcja polska :cry:
Only Amiga makes it possible :wink: happy owner of A500!
Awatar użytkownika
norbi
Moderator
Kontakt:

To moze grzehó w jakis sposób dostarczylby obrazki z tej gry.
Jesli nie skaner, to chociaz zdjecia z aparatu cyfrowego z tego SS
Awatar użytkownika
akuhedr

Post autor: akuhedr »

gierka wygląda prawie identycznie jak another world - pamiętam tę zapowiedź
gdzieś tam mam pewnie tego ss ale boję sie otworzyć szafę 8O
moim zdaniem gierka się nie ukazała po prostu
aczkolwiek chciałbym się mylić :x
If you live with apes man, it's hard to be clean
Awatar użytkownika
Jedi
Kontakt:

Post autor: Jedi »

Ja może trochę nie w temacie, ale skąd mogę ściągnąć tą grę, bo jak patrzy się na te screeny do grafika jest bombowa. Na plaetemu.net jej niema, chyba że wiecie jak ściągnąć grę z tej strony.

P.S.
Chodzi o gre OnEscapee.
"Więc głowa do góry gdy dzień wstaje rano
Od tego są nogi by łazić na nich"

"Być czy mieć takie dwa pytania
Bliżej ku celom posiadania"

Kult - Komu bije dzwon
Awatar użytkownika
martini

Jedi zgłoś się na priff 8)

i takie sprostowanie pisze się onEscapee choć wszyscy piszą inaczej :wink:
grzehó

Nie chodziło mi o grę onEscepee, ale ta gra musi być fascynująca, nawet wydaje mi się, że będzie lepsza od In your dreams. Wielkie dzięki za nakierowanie. Tylko jest jeden problem, bo nigdzie nie można jej ściągnąć, a cena 29.99 funtów mnie trochę odstrasza!
Ściągnąć może skąś bedzie można, ale z tego co wiem to ta gra nie jest jeszcze abandonware. Może zna ktoś adres, gdzie mógłbym ja ściągnąć? Byłbym bardzo wdzięczny.
Awatar użytkownika
martini

eDonkey /jakiś program p2p = strasznie wolny transfer...ale próbować możesz... :wink:
ODPOWIEDZ