Potem spojrzałem na datę swojej rejestracji i zrobiło się już nieco smutniej
O kurde
Moderator: GTW
- Slesz
O kurde
Zajrzałem po latach i nie ukrywam, że odetchnąłem z ulgą, że to wspaniałe forum wciąż istnieje.
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
- Borias
Re: O kurde
Ano. Z pięknych i młodych, zostało tylko pięknych. Tak patrzę w swoją sygnaturkę - Amigi już nie ma, poszła do Żyda, bo czasu nie było. Teraz by się pograło, bo pandemia i praca zdalna, ale na szczęście są emulatory. I exeki od Anthroxa.
ASUS M4A77TD PRO, PhenomII X4 955, ASUS 285 1GB 512bit, 4GB RAM DDR3 Kingston 1,6GHz, HDD's 1TB/320GB, Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer, Tagan BZ 700W, w: NZXT Apollo.
A1200 Tower, Kick 3.1, Apollo 1240, 16 MB RAM, HDD 500 MB
-
Anthrox
- Mistrz Mortal Kombat 2
- Kontakt:
@borias - miło czytać, że korzystasz z exeków. A skoro już o nich wspomniałeś - gdybym nie był zajęty nimi i dłubaniem na własnym forum, to by GTW miała co sprzątać.
Sam co jakiś czas zerkam na emulację i patrzę co tam nowego słychać.

Sam co jakiś czas zerkam na emulację i patrzę co tam nowego słychać.
Dobrze, że nie trafiłeś na moment, gdy miesiącami emulacja leżała. Wtedy to było łyso i smutno. Na szczęście @Blod ogarnął temat.
www.thecompany.pl -> zajrzyj, gdy emulator Amigi stanowi dla Ciebie czarną magię.
- Łysy0800
Co Wy wiecie o starości...
Od licealisty do ojca dwójki łobuzów
Mam napisane "rejestracja 2004"
Od licealisty do ojca dwójki łobuzów
Mam napisane "rejestracja 2004"
- Slesz
To jakaś pomyłka musi być z tym 2004.
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
-
Anthrox
- Mistrz Mortal Kombat 2
- Kontakt:
A która data według Ciebie powinna być poprawna, jak nie 2004?
Moje pierwsze konto tutaj o nazwie "Mistrz" też jest z 2004 roku i jak najbardziej to poprawna data.
Nie pamiętam momentu zakładania konta - czy nastąpiło to z domu, czy jeszcze w kafejce internetowej.
Pamiętam jednak doskonale, że w Google szukałem "Misja Harolda z Amigi - jak zagrać na Windows" i tak trafiłem na emulacja.net, dowiedziałem się co nieco o WinUAE i tak jakoś poszło to dalej.
Moje pierwsze konto tutaj o nazwie "Mistrz" też jest z 2004 roku i jak najbardziej to poprawna data.
Nie pamiętam momentu zakładania konta - czy nastąpiło to z domu, czy jeszcze w kafejce internetowej.
Pamiętam jednak doskonale, że w Google szukałem "Misja Harolda z Amigi - jak zagrać na Windows" i tak trafiłem na emulacja.net, dowiedziałem się co nieco o WinUAE i tak jakoś poszło to dalej.
www.thecompany.pl -> zajrzyj, gdy emulator Amigi stanowi dla Ciebie czarną magię.
- Blod
- Administrator
- Borias
@Anthrox - właśnie zauważyłem - jesteś z Wielkopolski? To my są krajanie i prawie sąsiedzi
Ja jestem z północy, z okolic Piły.
ASUS M4A77TD PRO, PhenomII X4 955, ASUS 285 1GB 512bit, 4GB RAM DDR3 Kingston 1,6GHz, HDD's 1TB/320GB, Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer, Tagan BZ 700W, w: NZXT Apollo.
-
Anthrox
- Mistrz Mortal Kombat 2
- Kontakt:
To w końcu STREFA EMULACJI - trzeba kukać co jakiś czas - no i sentyment!
Prezes i norbi widzę, że na stanowiskach.
A wiadomo co tam u Wirusa się dzieje?
35 km mam do Piły - z okolic Ostrowa Wielkopolskiego jestem. Witam sąsiada.
- !Gregor!
- Blod
- Administrator
Dokładnie tak było. Na samym początku strona była dostępna pod taką domeną.
|||||||||||||||||>--- [90%]
- Łysy0800
No niesamowite 
-
Anthrox
- Mistrz Mortal Kombat 2
- Kontakt:
Macie rację - dziękuję za sprostowanie.
Oczywiście najpierw była amiga.elbi.pl, dopiero w późniejszych latach @Blod zdecydował się na rebranding marki i przeniósł się na domenę emulacja.net
Szkoda, @Blod, że nie zdecydowałeś się zachować klimatu phpBB2 - to chyba był szablon subSilver?
Do dzisiaj mam duży sentyment do stylu a'la phpBB2 czy phpBB2 by Przemo, ale bez dostosowania korzystanie z innego urządzenia niż komputer jest upierdliwe.
Zdaję sobie jednak sprawę, że są gusta i guściki i bardzo czasochłonne byłoby przerobić i zachować klasyczny styl, żeby dobrze wyglądał na dzisiejszych komputerach / telefonach.
Jeżeli ktoś nie stworzył takiego stylu (niewiele śledzę temat o najnowszym phpbBB3) to robić to dla jednej osoby - nie widzę dzisiaj sensu.
Taki zabieg był sens robić w najlepszym czasie forum, gdy zmieniałeś silnik z phpBB2 na phpBB3.
Zresztą, chyba tylko ja się upominałem za tym klasycznym stylem.
Dla mnie był szczególny, bo styl phpBB2 mimo, że podstawowy - to pierwszy raz z nim zetknąłem się na amiga.elbi.pl.
Szkoda, @Blod, że moim zdaniem - zawaliłeś przy aktualizacjach.
Można Ci wybaczyć, eksperymenty z innym silnikiem forum niż phpbb (ktoś pamięta jeszcze co to było?
)
Jednak trudno wybaczyć, że przy aktualizacjach uwaliłeś recenzje użytkowników.
Było ich sporo, fajnie by się czytało po latach co się tam za pierdoły wypisywało i pośmiało jak zafascynowane dzieciaki komentowały gry swojego dzieciństwa.
Po zgubieniu ich już mniejszym przewinieniem się wydaje, że chyba do dzisiaj nie zrobiłeś integracji kont z główną - i chyba nadal nie można recenzji pisać - no ale cóż... nawet jak to zrobisz, to raczej mało komu by się chciało od nowa recki rzeźbić.
Tak samo chyba na forum zgubiłeś trochę tematów i postów starych - niektóre tematy wydają się uszkodzone, ale nie zagłębiałem się.
Chciałeś dobrze z aktualizacjami, ale otwarcie Ci powiem, że wolałbym starą, DZIAŁAJĄCĄ amiga.elbi.pl w starym stylu niż nowe wydanie forum z lukami i wykastrowaną stronę główną, która nie jest zintegrowana z kontami.
Oczywiście krytyka przychodzi łatwo - potraktuj to co napisałem jako westchnięcie stałego bywalca tego miejsca, może z powodu wieku marudzę.
Sam wiem jaka upierdliwa jest aktualizacja i jak łatwo coś zepsuć, gdy nie ma zakapiorów do pomocy z aktualizacją kodu strony, a sporo rzeczy jest niekompatybilne wstecz.
W moim przypadku musiałem w pewnej chwili powiedzieć STOP - przy moim poziomie wiedzy już nie byłem w stanie dalej aktualizować swojej strony - chociaż jakieś kosmetyki czasem jeszcze próbuję zrobić.
Pod względem aktualizacji silnika strony/forum imponuje mi Elektroda.pl oraz LemonAmiga.
Tu i tu się spisali admini.
Elektroda.pl zachowała swój klasyczny, zielony styl znany z phpBB2.
LemonAmiga - wystarczy spojrzeć - elegancko połączona główna z forum.
Coś pięknego.
Widzę, że zakładając konto w grudniu 2004 byłem świeżo upieczonym 15 latkiem.
Chętnie bym poznał ciekawostkę w którym roku zetknąłem się po raz pierwszy z amiga.elbi.pl
Czy był to jednak rok 2002-2003?
Czasy GTA 3 i NFS Undergroud?
Trudno mi stwierdzić w 100%.
Na pewno było po roku 2000.
Z czasem doszły inne interesujące strony...
... osloskop.net - centrum dystrybucyjne oprogramowania.
Trochę forum EmuMakii (ech co to był za portal w latach swoich świetności, masakra... ile ludzi ile rozmów...).
Oczywiście najpierw była amiga.elbi.pl, dopiero w późniejszych latach @Blod zdecydował się na rebranding marki i przeniósł się na domenę emulacja.net
Szkoda, @Blod, że nie zdecydowałeś się zachować klimatu phpBB2 - to chyba był szablon subSilver?
Do dzisiaj mam duży sentyment do stylu a'la phpBB2 czy phpBB2 by Przemo, ale bez dostosowania korzystanie z innego urządzenia niż komputer jest upierdliwe.
Zdaję sobie jednak sprawę, że są gusta i guściki i bardzo czasochłonne byłoby przerobić i zachować klasyczny styl, żeby dobrze wyglądał na dzisiejszych komputerach / telefonach.
Jeżeli ktoś nie stworzył takiego stylu (niewiele śledzę temat o najnowszym phpbBB3) to robić to dla jednej osoby - nie widzę dzisiaj sensu.
Taki zabieg był sens robić w najlepszym czasie forum, gdy zmieniałeś silnik z phpBB2 na phpBB3.
Zresztą, chyba tylko ja się upominałem za tym klasycznym stylem.
Dla mnie był szczególny, bo styl phpBB2 mimo, że podstawowy - to pierwszy raz z nim zetknąłem się na amiga.elbi.pl.
Szkoda, @Blod, że moim zdaniem - zawaliłeś przy aktualizacjach.
Można Ci wybaczyć, eksperymenty z innym silnikiem forum niż phpbb (ktoś pamięta jeszcze co to było?
Jednak trudno wybaczyć, że przy aktualizacjach uwaliłeś recenzje użytkowników.
Było ich sporo, fajnie by się czytało po latach co się tam za pierdoły wypisywało i pośmiało jak zafascynowane dzieciaki komentowały gry swojego dzieciństwa.
Po zgubieniu ich już mniejszym przewinieniem się wydaje, że chyba do dzisiaj nie zrobiłeś integracji kont z główną - i chyba nadal nie można recenzji pisać - no ale cóż... nawet jak to zrobisz, to raczej mało komu by się chciało od nowa recki rzeźbić.
Tak samo chyba na forum zgubiłeś trochę tematów i postów starych - niektóre tematy wydają się uszkodzone, ale nie zagłębiałem się.
Chciałeś dobrze z aktualizacjami, ale otwarcie Ci powiem, że wolałbym starą, DZIAŁAJĄCĄ amiga.elbi.pl w starym stylu niż nowe wydanie forum z lukami i wykastrowaną stronę główną, która nie jest zintegrowana z kontami.
Oczywiście krytyka przychodzi łatwo - potraktuj to co napisałem jako westchnięcie stałego bywalca tego miejsca, może z powodu wieku marudzę.
Sam wiem jaka upierdliwa jest aktualizacja i jak łatwo coś zepsuć, gdy nie ma zakapiorów do pomocy z aktualizacją kodu strony, a sporo rzeczy jest niekompatybilne wstecz.
W moim przypadku musiałem w pewnej chwili powiedzieć STOP - przy moim poziomie wiedzy już nie byłem w stanie dalej aktualizować swojej strony - chociaż jakieś kosmetyki czasem jeszcze próbuję zrobić.
Pod względem aktualizacji silnika strony/forum imponuje mi Elektroda.pl oraz LemonAmiga.
Tu i tu się spisali admini.
Elektroda.pl zachowała swój klasyczny, zielony styl znany z phpBB2.
LemonAmiga - wystarczy spojrzeć - elegancko połączona główna z forum.
Coś pięknego.
Widzę, że zakładając konto w grudniu 2004 byłem świeżo upieczonym 15 latkiem.
Chętnie bym poznał ciekawostkę w którym roku zetknąłem się po raz pierwszy z amiga.elbi.pl
Czy był to jednak rok 2002-2003?
Czasy GTA 3 i NFS Undergroud?
Trudno mi stwierdzić w 100%.
Na pewno było po roku 2000.
Z czasem doszły inne interesujące strony...
... osloskop.net - centrum dystrybucyjne oprogramowania.
Trochę forum EmuMakii (ech co to był za portal w latach swoich świetności, masakra... ile ludzi ile rozmów...).
-
Anthrox
- Mistrz Mortal Kombat 2
- Kontakt:
Żeby nie było, że tylko krytykuję.
Jedna rzecz mi się podoba.
Nie zamknąłeś emulacja.net i nadal można wejść na forum i czasem coś napisać i ma się kontakt ze starą ekipą.
Jedna rzecz mi się podoba.
Nie zamknąłeś emulacja.net i nadal można wejść na forum i czasem coś napisać i ma się kontakt ze starą ekipą.
- Łysy0800
Szkoda tylko, że po tylu latach "aktywności", reakcje na forum są zerowe.