Workbench 3.1 PL HD

Tu można pisać na tematy, które nie mieszczą się w ramach innych for, aczkolwiek muszą być w jakikolwiek sposób związane z Amigą.

Moderator: GTW

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
shg
Kontakt:

Post autor: shg »

rexxsyslib.library, troszku "wiekowa" wersja 36.cośtam, mam troszkę nowszą, ale też 36, a wiem, że jest 37, tylko nie mogę jej namierzyć, a jakiś soft jej wymagał.

No i nie wiem co z mathieeesingbas.library, widział ktoś to na oczy kiedyś?

Chyba nawet na dysku workbencha jej nie ma, a jak jakiś program jej potrzebuje to otwiera mathfpp.library i mathieeedoubbas.library, co chyba spowalnie pracę.
"Sucks" RULEZZZZZZ!!!
DeathMieszko
V.I.P.

Post autor: DeathMieszko »

shg pisze:rexxsyslib.library, troszku "wiekowa" wersja 36.cośtam, mam troszkę nowszą, ale też 36, a wiem, że jest 37, tylko nie mogę jej namierzyć, a jakiś soft jej wymagał.

No i nie wiem co z mathieeesingbas.library, widział ktoś to na oczy kiedyś?

Chyba nawet na dysku workbencha jej nie ma, a jak jakiś program jej potrzebuje to otwiera mathfpp.library i mathieeedoubbas.library, co chyba spowalnie pracę.
pocieszę Cię :)
1. mathieeesingbas.library masz w ROM-ie
2. wcale nic nie spowalnia, czesto tak jest, że jedna biblioteka wymaga innych do dzialania
3. rexxsyslib.library rzeczywiscie jest troche stara (36.23) ale osobiscie nowszej nie widzialem, jesli w ogole jest..
kope lat minęło..
Awatar użytkownika
norbi
Moderator
Kontakt:

Post autor: norbi »

AmiGift wymagał rexxsyslib.library w wersji 37.xx, ale teraz zadowala sie wersją 36.xx
Awatar użytkownika
shg
Kontakt:

Post autor: shg »

Faktycznie mathieeesingbas.library siedzi w ROMie :D sprawdziłem.

A już wiem skąd wzięło się to otwieranie mathffp.library i mathieeedoubbas.library.
Wszystko to wina programistów (a konkretniej, to piszących w C)

Pewnie nie wiedzą (bo nie chciało im się dokumentacji poczytać, a mnie się chciało :D ), że do funkcji o pojedynczej precyzji należy stosować funkcje poprzedzone prefixem "f", np. fsin(), zamiast sin().

No i efekt jest taki, że otwierane są biblioteki do obliczeń na podwójnej i pojedynczej precyzji.

Ale, co ciekawe! Kilka razy na SnoopDosie widziałem OpenLib, czy LoadLib "mathieeesingbas.library" - Fail. po czym otwierane były biblioteki podwójnej precyzji.

No ale fakt faktem, biblioteka jest i nie trzeba się o nią martwić :D.

A ten program co mi wymagał rexxsyslib.library v37+ to był(a) "Denise" wersja 5 cośtam.
"Sucks" RULEZZZZZZ!!!
DeathMieszko
V.I.P.

..stabilność ponad wszystko..

Workbench 3.1 PL HD Partition Release-20040920 Final RC14 [Frozen]

Zalecana konfiguracja PC:

[CPU] 800 MHz lub szybszy
[RAM] 192 MB lub więcej
[GFX] 16 MB lub więcej

Konfiguracja WinUAE:

[$VER:] 0.8.25 (zalecana 0.8.27)
[CPU] 68040
[CPU] "Fastest possible, but maintain chipset timing"
[CPU] JIT CACHE 2MB (zalecane 8MB)
[RAM] CHIP 2MB
[RAM] FAST 8MB
[RAM] RTG 2MB (zalecane 16-32MB)
[ROM] Kickstart 3.0 (zalecany 3.1)
[CHIPSET] OCS/ECS (zalecane AGA)
[DISPLAY] FullScreen
[DISPLAY] FullScreen RTG
[DISPLAY] 800x600 16BPP <-> monitor 15" lub 1024x768 16BPP <-> monitor 17"
[MISC] UAEscsi.device (zaznacz, jeśli chcesz mieć dostęp do napędu CD-ROM pod Amigą)

Co na partycji:

[SYSTEM]
AmigaOS 3.1

[DODATKI]
pakiet WFMH LocalePL 3.2 spolszczający Workbench-a 3.1, sterowniki Picasso'96 dla WinUAE, AHI, biblioteki MUI 3.8, tylko polskie czcionki AmigaPL, MCP 1.43, SnoopDOS 3.8, MagicMenu 2.35, NewIcons 4.6 i DefIcons 37.15, TitleShadow 1.0, VisualPrefs 41.46, CaBoom 1.5, BenchTrash 1.50, Birdie 2000, ReqAttack 1.96, FreeWheel 2.1, ToolManager 3.1, Scout 3.4, PicShow 31.212, Directory Opus 4.16, SongPlayer 1.62, Voodoo-X 1.5 i XADMasterLib 12.1a, Archiwizery: [DMS, LZX] i dużo, dużo więcej..

--------------------------------------------------------------------------------
Dziennik zmian:

Release-20040920 Final RC14
- [ADD] DH0:C/MemTrailer (to już ostania łatka poprawiająca stabilność systemu i czegokolwiek innego ;)
- [UPD] DH0:S/Startup-Sequence (dodanie MemTrailer-a do sekwencji startowej)
- [REP] DH0:C/GPatch 3.0 -> 2.6 (GPatch 3.0 jest niekompatybilny z większością (wszystkimi? ;) aktualnie dostępnych w aminecie łatek na pliki)
- [REM] CleverWIN (aktualnie łatka ta w samym Workbench-u nic nie daje, a inaczej skonfigurowana być także nie mogła, bo zaczynały się problemy - śmieci w oknach ukazywać ;) , dlatego zrezygnowałem z niej..)
- [FIX] MCP configuration: [QuickLayers] (wyłączone, bo zbędne)
- [FIX] DH0:S/Startup-Sequence (poprawka w konfiguracji łatki PoolMem, dodałem parametr "KEEPSORTED" - korzyść jest taka, że można teraz długo siedzieć w systemie zanim pamięć totalnie się zaśmieci i potrzebny będzie reset)

miło się zaczęło, miło się nie skończy :) bo pliki będą dopiero jutro (dzisiaj nie mam juz czasu żeby je wrzucić)
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2004, o 04:23 przez DeathMieszko, łącznie zmieniany 1 raz.
kope lat minęło..
DeathMieszko
V.I.P.

zapraszam do pobierania wydania RC14 tutaj
kope lat minęło..
DeathMieszko
V.I.P.

ehh, konczą mi się pomysły..

co nowego w takim razie chcecie widzieć w RC15?

niech każdy zainteresowany tą partycją coś zaproponuje, liczę na was!
kope lat minęło..
Awatar użytkownika
ButcheR
Kontakt:

Post autor: ButcheR »

Kiedy to skończysz? Przecierz nie musisz tego ciągle ulepszać jak już jest bardzo debre.

Dobra robota DeathMieszko :mrgreen: .
Awatar użytkownika
PitekWaleczny

Post autor: PitekWaleczny »

Witam.

Dobra robota DeathMieszko. Moze na pewien czas zrob mala przerwe. Niech najpierw sie opatrzy to co zrobiles do tej pory. Jest dobre. Jak troche sie "zestarzeje" to wypuscisz nowosc.

A moze by tak pomyslec na calkowita polonizacja, tego co DeathMieszko udostepniasz?

Pozdrowionka.
DeathMieszko
V.I.P.

chyba macie rację, nikt nie będzie w stanie wykryc zadnych bledow jak ja będę wypuszczac nowe RC praktycznie co tydzien

ok, zrobię sobie cale 1-2 miesiące przerwy, zreszta od 1 pazdziernika i tak nie bede mial za duzo czasu zas dostep do wlasnego kompa tylko na weekend-y kiedy bede przyjezdzal z akademika do domu

wiem juz, ze do RC15 wrzuce pakiet WHDLoad - to napewno, co jeszcze to tutaj wypisujcie w czasie mojej "nieaktywnosci" i wykryte bledy na PW nic nie piszcie (z wiadomych wzgledow) tylko tutaj
kope lat minęło..
Awatar użytkownika
ButcheR
Kontakt:

Post autor: ButcheR »

To teraz podaj mi Mieszko link do tego cudu co zrobiłeś :) .

Jest to już na emulacja.net?

PS: Czemu usunołeś swuj avatar? hehe taką ładną gębe? :lol: :lol: :lol:
DeathMieszko
V.I.P.

ButcheR pisze:To teraz podaj mi Mieszko link do tego cudu co zrobiłeś :) .

Jest to już na emulacja.net?

PS: Czemu usunołeś swuj avatar? hehe taką ładną gębe? :lol: :lol: :lol:
to nie była moja gęba! tylko z japońskiej bajki..
na elbi jest RC14, zaś RC15 pojawi się jak już pisałem dopiero po przerwie za 2 miesiące..
pozdrawiam
kope lat minęło..
Awatar użytkownika
Wirus
Moderator

Post autor: Wirus »

przydałoby się zamieścić partycję na jakimś szybszym serwerze, bo na elbi to bardzo wolniutko leci. No i najlepiej w jednym pliku. Jakby co to służę dobrym serwerem
"Kiedy PC jest szybszy od amigi?
kiedy leci z mostu prosto do rzeki" ;)

Pinball Dreams - Rekordy
DeathMieszko
V.I.P.

Wirus pisze:przydałoby się zamieścić partycję na jakimś szybszym serwerze, bo na elbi to bardzo wolniutko leci. No i najlepiej w jednym pliku. Jakby co to służę dobrym serwerem
jakiś problem? :D (jeśli chcesz ją gdzieś zamieścić to nie musisz się pytać mnie o zgodę), robta co chceta, ja już się powoli pakuje bo od jutra mnie nie ma..
kope lat minęło..
Awatar użytkownika
Wirus
Moderator

Post autor: Wirus »

DeathMieszko pisze: jakiś problem? :D (jeśli chcesz ją gdzieś zamieścić to nie musisz się pytać mnie o zgodę), robta co chceta, ja już się powoli pakuje bo od jutra mnie nie ma..
Spoko, thx.

A więc, jeżeli ktoś ma życzenie ściągnąć partycję w jednym pliku z przyzwoitym transferem to zapraszam:

KLIK
"Kiedy PC jest szybszy od amigi?
kiedy leci z mostu prosto do rzeki" ;)

Pinball Dreams - Rekordy
ODPOWIEDZ