Workbench 3.1 PL HD
Moderator: GTW
- shg
- Kontakt:
rexxsyslib.library, troszku "wiekowa" wersja 36.cośtam, mam troszkę nowszą, ale też 36, a wiem, że jest 37, tylko nie mogę jej namierzyć, a jakiś soft jej wymagał.
No i nie wiem co z mathieeesingbas.library, widział ktoś to na oczy kiedyś?
Chyba nawet na dysku workbencha jej nie ma, a jak jakiś program jej potrzebuje to otwiera mathfpp.library i mathieeedoubbas.library, co chyba spowalnie pracę.
Chyba nawet na dysku workbencha jej nie ma, a jak jakiś program jej potrzebuje to otwiera mathfpp.library i mathieeedoubbas.library, co chyba spowalnie pracę.
"Sucks" RULEZZZZZZ!!!
-
- V.I.P.
pocieszę Cięshg pisze:rexxsyslib.library, troszku "wiekowa" wersja 36.cośtam, mam troszkę nowszą, ale też 36, a wiem, że jest 37, tylko nie mogę jej namierzyć, a jakiś soft jej wymagał.

1. mathieeesingbas.library masz w ROM-ie
2. wcale nic nie spowalnia, czesto tak jest, że jedna biblioteka wymaga innych do dzialania
3. rexxsyslib.library rzeczywiscie jest troche stara (36.23) ale osobiscie nowszej nie widzialem, jesli w ogole jest..
kope lat minęło..
- norbi
- Moderator
- Kontakt:
- shg
- Kontakt:
Faktycznie mathieeesingbas.library siedzi w ROMie
sprawdziłem.
A już wiem skąd wzięło się to otwieranie mathffp.library i mathieeedoubbas.library.
Wszystko to wina programistów (a konkretniej, to piszących w C)
Pewnie nie wiedzą (bo nie chciało im się dokumentacji poczytać, a mnie się chciało
), że do funkcji o pojedynczej precyzji należy stosować funkcje poprzedzone prefixem "f", np. fsin(), zamiast sin().
No i efekt jest taki, że otwierane są biblioteki do obliczeń na podwójnej i pojedynczej precyzji.
Ale, co ciekawe! Kilka razy na SnoopDosie widziałem OpenLib, czy LoadLib "mathieeesingbas.library" - Fail. po czym otwierane były biblioteki podwójnej precyzji.
No ale fakt faktem, biblioteka jest i nie trzeba się o nią martwić
.
A ten program co mi wymagał rexxsyslib.library v37+ to był(a) "Denise" wersja 5 cośtam.

A już wiem skąd wzięło się to otwieranie mathffp.library i mathieeedoubbas.library.
Wszystko to wina programistów (a konkretniej, to piszących w C)
Pewnie nie wiedzą (bo nie chciało im się dokumentacji poczytać, a mnie się chciało

No i efekt jest taki, że otwierane są biblioteki do obliczeń na podwójnej i pojedynczej precyzji.
Ale, co ciekawe! Kilka razy na SnoopDosie widziałem OpenLib, czy LoadLib "mathieeesingbas.library" - Fail. po czym otwierane były biblioteki podwójnej precyzji.
No ale fakt faktem, biblioteka jest i nie trzeba się o nią martwić

A ten program co mi wymagał rexxsyslib.library v37+ to był(a) "Denise" wersja 5 cośtam.
"Sucks" RULEZZZZZZ!!!
-
- V.I.P.
..stabilność ponad wszystko..
Workbench 3.1 PL HD Partition Release-20040920 Final RC14 [Frozen]
Zalecana konfiguracja PC:
[CPU] 800 MHz lub szybszy
[RAM] 192 MB lub więcej
[GFX] 16 MB lub więcej
Konfiguracja WinUAE:
[$VER:] 0.8.25 (zalecana 0.8.27)
[CPU] 68040
[CPU] "Fastest possible, but maintain chipset timing"
[CPU] JIT CACHE 2MB (zalecane 8MB)
[RAM] CHIP 2MB
[RAM] FAST 8MB
[RAM] RTG 2MB (zalecane 16-32MB)
[ROM] Kickstart 3.0 (zalecany 3.1)
[CHIPSET] OCS/ECS (zalecane AGA)
[DISPLAY] FullScreen
[DISPLAY] FullScreen RTG
[DISPLAY] 800x600 16BPP <-> monitor 15" lub 1024x768 16BPP <-> monitor 17"
[MISC] UAEscsi.device (zaznacz, jeśli chcesz mieć dostęp do napędu CD-ROM pod Amigą)
Co na partycji:
[SYSTEM]
AmigaOS 3.1
[DODATKI]
pakiet WFMH LocalePL 3.2 spolszczający Workbench-a 3.1, sterowniki Picasso'96 dla WinUAE, AHI, biblioteki MUI 3.8, tylko polskie czcionki AmigaPL, MCP 1.43, SnoopDOS 3.8, MagicMenu 2.35, NewIcons 4.6 i DefIcons 37.15, TitleShadow 1.0, VisualPrefs 41.46, CaBoom 1.5, BenchTrash 1.50, Birdie 2000, ReqAttack 1.96, FreeWheel 2.1, ToolManager 3.1, Scout 3.4, PicShow 31.212, Directory Opus 4.16, SongPlayer 1.62, Voodoo-X 1.5 i XADMasterLib 12.1a, Archiwizery: [DMS, LZX] i dużo, dużo więcej..
--------------------------------------------------------------------------------
Dziennik zmian:
Release-20040920 Final RC14
- [ADD] DH0:C/MemTrailer (to już ostania łatka poprawiająca stabilność systemu i czegokolwiek innego
- [UPD] DH0:S/Startup-Sequence (dodanie MemTrailer-a do sekwencji startowej)
- [REP] DH0:C/GPatch 3.0 -> 2.6 (GPatch 3.0 jest niekompatybilny z większością (wszystkimi?
aktualnie dostępnych w aminecie łatek na pliki)
- [REM] CleverWIN (aktualnie łatka ta w samym Workbench-u nic nie daje, a inaczej skonfigurowana być także nie mogła, bo zaczynały się problemy - śmieci w oknach ukazywać
, dlatego zrezygnowałem z niej..)
- [FIX] MCP configuration: [QuickLayers] (wyłączone, bo zbędne)
- [FIX] DH0:S/Startup-Sequence (poprawka w konfiguracji łatki PoolMem, dodałem parametr "KEEPSORTED" - korzyść jest taka, że można teraz długo siedzieć w systemie zanim pamięć totalnie się zaśmieci i potrzebny będzie reset)
miło się zaczęło, miło się nie skończy
bo pliki będą dopiero jutro (dzisiaj nie mam juz czasu żeby je wrzucić)
Workbench 3.1 PL HD Partition Release-20040920 Final RC14 [Frozen]
Zalecana konfiguracja PC:
[CPU] 800 MHz lub szybszy
[RAM] 192 MB lub więcej
[GFX] 16 MB lub więcej
Konfiguracja WinUAE:
[$VER:] 0.8.25 (zalecana 0.8.27)
[CPU] 68040
[CPU] "Fastest possible, but maintain chipset timing"
[CPU] JIT CACHE 2MB (zalecane 8MB)
[RAM] CHIP 2MB
[RAM] FAST 8MB
[RAM] RTG 2MB (zalecane 16-32MB)
[ROM] Kickstart 3.0 (zalecany 3.1)
[CHIPSET] OCS/ECS (zalecane AGA)
[DISPLAY] FullScreen
[DISPLAY] FullScreen RTG
[DISPLAY] 800x600 16BPP <-> monitor 15" lub 1024x768 16BPP <-> monitor 17"
[MISC] UAEscsi.device (zaznacz, jeśli chcesz mieć dostęp do napędu CD-ROM pod Amigą)
Co na partycji:
[SYSTEM]
AmigaOS 3.1
[DODATKI]
pakiet WFMH LocalePL 3.2 spolszczający Workbench-a 3.1, sterowniki Picasso'96 dla WinUAE, AHI, biblioteki MUI 3.8, tylko polskie czcionki AmigaPL, MCP 1.43, SnoopDOS 3.8, MagicMenu 2.35, NewIcons 4.6 i DefIcons 37.15, TitleShadow 1.0, VisualPrefs 41.46, CaBoom 1.5, BenchTrash 1.50, Birdie 2000, ReqAttack 1.96, FreeWheel 2.1, ToolManager 3.1, Scout 3.4, PicShow 31.212, Directory Opus 4.16, SongPlayer 1.62, Voodoo-X 1.5 i XADMasterLib 12.1a, Archiwizery: [DMS, LZX] i dużo, dużo więcej..
--------------------------------------------------------------------------------
Dziennik zmian:
Release-20040920 Final RC14
- [ADD] DH0:C/MemTrailer (to już ostania łatka poprawiająca stabilność systemu i czegokolwiek innego

- [UPD] DH0:S/Startup-Sequence (dodanie MemTrailer-a do sekwencji startowej)
- [REP] DH0:C/GPatch 3.0 -> 2.6 (GPatch 3.0 jest niekompatybilny z większością (wszystkimi?

- [REM] CleverWIN (aktualnie łatka ta w samym Workbench-u nic nie daje, a inaczej skonfigurowana być także nie mogła, bo zaczynały się problemy - śmieci w oknach ukazywać

- [FIX] MCP configuration: [QuickLayers] (wyłączone, bo zbędne)
- [FIX] DH0:S/Startup-Sequence (poprawka w konfiguracji łatki PoolMem, dodałem parametr "KEEPSORTED" - korzyść jest taka, że można teraz długo siedzieć w systemie zanim pamięć totalnie się zaśmieci i potrzebny będzie reset)
miło się zaczęło, miło się nie skończy

Ostatnio zmieniony 22 wrz 2004, o 04:23 przez DeathMieszko, łącznie zmieniany 1 raz.
kope lat minęło..
-
- V.I.P.
-
- V.I.P.
- ButcheR
- Kontakt:
Kiedy to skończysz? Przecierz nie musisz tego ciągle ulepszać jak już jest bardzo debre.
Dobra robota DeathMieszko
.
Dobra robota DeathMieszko

::::: http://www.qc-clan.oned.pl/ :::::
- PitekWaleczny
-
- V.I.P.
chyba macie rację, nikt nie będzie w stanie wykryc zadnych bledow jak ja będę wypuszczac nowe RC praktycznie co tydzien
ok, zrobię sobie cale 1-2 miesiące przerwy, zreszta od 1 pazdziernika i tak nie bede mial za duzo czasu zas dostep do wlasnego kompa tylko na weekend-y kiedy bede przyjezdzal z akademika do domu
wiem juz, ze do RC15 wrzuce pakiet WHDLoad - to napewno, co jeszcze to tutaj wypisujcie w czasie mojej "nieaktywnosci" i wykryte bledy na PW nic nie piszcie (z wiadomych wzgledow) tylko tutaj
ok, zrobię sobie cale 1-2 miesiące przerwy, zreszta od 1 pazdziernika i tak nie bede mial za duzo czasu zas dostep do wlasnego kompa tylko na weekend-y kiedy bede przyjezdzal z akademika do domu
wiem juz, ze do RC15 wrzuce pakiet WHDLoad - to napewno, co jeszcze to tutaj wypisujcie w czasie mojej "nieaktywnosci" i wykryte bledy na PW nic nie piszcie (z wiadomych wzgledow) tylko tutaj
kope lat minęło..
- ButcheR
- Kontakt:
To teraz podaj mi Mieszko link do tego cudu co zrobiłeś
.
Jest to już na emulacja.net?
PS: Czemu usunołeś swuj avatar? hehe taką ładną gębe?

PS: Czemu usunołeś swuj avatar? hehe taką ładną gębe?

::::: http://www.qc-clan.oned.pl/ :::::
-
- V.I.P.
to nie była moja gęba! tylko z japońskiej bajki..ButcheR pisze:To teraz podaj mi Mieszko link do tego cudu co zrobiłeś.
PS: Czemu usunołeś swuj avatar? hehe taką ładną gębe?![]()
![]()
na elbi jest RC14, zaś RC15 pojawi się jak już pisałem dopiero po przerwie za 2 miesiące..
pozdrawiam
kope lat minęło..
- Wirus
- Moderator
-
- V.I.P.
jakiś problem?Wirus pisze:przydałoby się zamieścić partycję na jakimś szybszym serwerze, bo na elbi to bardzo wolniutko leci. No i najlepiej w jednym pliku. Jakby co to służę dobrym serwerem

kope lat minęło..
- Wirus
- Moderator
Spoko, thx.DeathMieszko pisze: jakiś problem?(jeśli chcesz ją gdzieś zamieścić to nie musisz się pytać mnie o zgodę), robta co chceta, ja już się powoli pakuje bo od jutra mnie nie ma..
A więc, jeżeli ktoś ma życzenie ściągnąć partycję w jednym pliku z przyzwoitym transferem to zapraszam:
KLIK