SETTLERS voice

Forum, gdzie możesz pisać o problemach ścisle związanych z grą - solucje, porady, klawiszologie itp. Na tym forum _nie piszemy_ o problemach z uruchamianiem gier.

Moderator: GTW

ODPOWIEDZ
Mierzwuś

SETTLERS voice

Post autor: Mierzwuś »

nie wiem czemu ale cały czas miałem wszystko wporządku z dźwiękiem a do teraz. dźwięk tak jakby klatkował i harczy że się nie da wytrzymać. prosze o wyjaśnienie mi co mogło się stać. w opcjach emulatora nic nie zmieniałem.
Amos
Kontakt:

Post autor: Amos »

spróbuj przestawić Sound buffer w prawo... jeśli nie pomoże , to pytaj Bloda , Wirusa , albo innych :)
Awatar użytkownika
crowley
Kontakt:

Post autor: crowley »

Parę porad:
- odpalam emulator WYŁĄCZAJĄC uprzednio wszystkie programy chodzące "w tle" i to najlepiej zaraz po starcie systemu, zanim się RAM zacznie zapełniać;
- używaj kickstart 1.3 (mniej zżera pamięci)
- zamiast WinUAE spróbuj odpalić grę na WinFellow, jest dużo szybszy, choć niewiele gier na nim działa 100% bez zarzutu
Awatar użytkownika
BadMojo

Post autor: BadMojo »

Nie wiem co ma kickstart do problemów z dźwiękiem :P A niby czemu kolega miałby przerzucić się na fellowa, skoro wszystko było wcześniej ok. Zrób jak doradził amos - pobaw się suwakiem SoundBuffer. A jeśli dźwięk Ci się do tego spóźnia popróbuj także z suwakiem "sound lag compensation". A może czas już zrobić reinstalkę systemu :) ?
AXE Capoeira!
Mierzwus

Post autor: Mierzwus »

a może to wina SERVICE PACK 2, który mam zainstalowany?
Awatar użytkownika
Wirus
Moderator

Post autor: Wirus »

Mierzwus pisze:a może to wina SERVICE PACK 2, który mam zainstalowany?
raczej nie, ja też go mam i nie mam problemów z dźwiękiem
"Kiedy PC jest szybszy od amigi?
kiedy leci z mostu prosto do rzeki" ;)

Pinball Dreams - Rekordy
kucharz_snk
Kontakt:

Post autor: kucharz_snk »

Też tak miałem i gdy przestawiłem sobie buffor na 2, na tej sówce niżej na -10 i dałęm na every frame wszystko mi zapie**** jak głupie i na jego miejscu zrobił bym tak samo.
Czy wygrywasz czy nie ja i tak kooocham cię w sercu mojim sanok i na dobre i na złę. Sia la la la la la Sia la la la la la Sia la la la la Sia la la la la la. STS :)
Mierzwuś

Post autor: Mierzwuś »

to też nic nie pomaga, ale jedynie z settlersami tak mam z inną nie.
ODPOWIEDZ