Jak wlaczyc Sensible?

Zajrzyj tutaj jeśli masz problemy z emulacją Amigi.

Moderator: GTW

ODPOWIEDZ
Gość

Jak wlaczyc Sensible?

Post autor: Gość »

Jestem calkowitym poczatkujacym w emulacji
Mam WinUAE 0.9.91 . Mam 2 pliki .adf z swosem sciagniete ze strony, w folderze Roms . Chcialbym grac kursorami z lewym ctrl jako strzalem . Co mam zrobic zeby wlaczyc gre i jak skonfigurowac te klawisze ? Czy moglby ktos napisac mi lopatologiczna instrukcje :oops: ? Czekam z niecierpliwoscia, mam wielka ochote jeszcze raz zagrac w starego dobrego sensibla :)
Awatar użytkownika
martini

Post autor: martini »

Przykro mi że tak Ci napiszę ale to rzeczywiście zaczyna się robić trochę denerwujące... Przecytaj FAQ na naszej stronie,nie będziesz miał problemów z odpaleniem Sensibla ani większości innych gier,będziesz wiedział co zrobić aby grać określonymi przez ciebie klawiszami...tylko proszę przeczytaj FAQ...
Pozdrawiam

HINT
(na początek)
ADFy to nie pliki rom tylko obrazy dyskietek,a rom w tym wypadku to Kickstart,poczytaj FAQ, to będziesz wiedział co i jak
Only Amiga makes it possible :wink: happy owner of A500!
caspar

Post autor: caspar »

sciagnij sobie poradnik i zrob krok po kroku jak napisano dzieki o wielcy moderatorzy
adopt children not style
Gość

Dobrze, wszystko jest juz ok, ale niestety musze grac prawym ctrl . Jak moge go zmienic na lewy ctrl? Czy moglby mi ktos pomoc?
Gość

ZApomnialem dodac, ze uzywam UAE 0.8.22 r4 czy jakos tak, a kiedy probuje cos zmieniac w configuration #1 w input to wszystkie klawisze przestaja dzialac...
Amos
Kontakt:

Post autor: Amos »

W zakładce Input pokombinuj... :)
Gość

Amos pisze:W zakładce Input pokombinuj... :)
Jak napisalem juz wczesniej kombinujac tam wszystkie klawisze w grze przestaja dzialac...
Amos
Kontakt:

Post autor: Amos »

Więc jak nie możesz w emulatorze to otwórz w notatniku Config i tam pozmieniaj... Mi to działało :)

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ