CD-ROM
Moderator: GTW
- Łysy0800
CD-ROM
Wiem że ten temat był już tłuczony, ale myślę że to przyda się nie tylko mi.. Proszę o opisanie kolejnych kroków instalacji cd-romu pod UAE (jakoś kiedyś na A1200 nie miałem problemów ale już nic nie pamiętam!) i skąd wziąść potrzebne oprogramowanie?
- Wirus
- Moderator
w zakładce emulatora misc zaznacz UAE.scsi.device. I pod zainstalowanym workbenchem zainstaluj sterownik od cd-romu. Zamieściłem Ci go tutaj.
Wkładasz dyskietke i klikasz install CDFS. I w instalacji zaznacz scsi.device. Cd-rom powinien Ci elegancko sam wykryć. Jak będziesz miał jakieś większe problemy to wal śmiało
Wkładasz dyskietke i klikasz install CDFS. I w instalacji zaznacz scsi.device. Cd-rom powinien Ci elegancko sam wykryć. Jak będziesz miał jakieś większe problemy to wal śmiało
Ostatnio zmieniony 29 wrz 2004, o 06:15 przez Wirus, łącznie zmieniany 2 razy.
- martini
- martini
Np.płyta z ACS działała bez problemu,ale już do onEscapee musiałem zmienić nazwę dysku na onEscapee bo mimo że wyświetlał wszystkie foldery to nie chciał odpalić gry.Więc sposób nie jest doskonały ale można szybko zainstalować CD bez dodatkowych programów.
Only Amiga makes it possible
happy owner of A500!

- Wirus
- Moderator
- norbi
- Moderator
- Kontakt:
- Łysy0800
- Grybski
Jeżeli zaistalowałeś sterowniki w taki sposób jak podał Wirus wszystko musi działać tylko,że on podał abyś podczas instalacji zaznaczył scsi.device a trzeba zaznaczyć uaescsi.device jeżeli to poprawisz już nie powinno być problemów.
Pozdrowienia.
Pozdrowienia.
Staczasz się na dno a nie wiesz,że dno jest końcem wszystkiego.
-
- V.I.P.
pewnie to był CacheCDFSmartini pisze:Wirus mógłbyś jeszcze raz zamieścić te sterowniki dla Cd,albo chociaż podać ich nazwę(bo pewnie są na Aminecie).
Z góry dzięki.
różne wersje (scrack'owane lub nie) albo z pakietu idefix97, idefix.library (+crack) szukaj tutaj
kope lat minęło..
- Wirus
- Moderator