witam

Tu możesz pisać na dowolny temat.

Moderator: GTW

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
different

witam

Post autor: different »

heja !
wlasnie zarejestrowalem sie na waszym forum

amisi nie widzialem na oczy jakies 10 lat (niestety) , na forum trafilem szukajac muzyki z gierki AGONY :d

different
diablo 2 lod
Awatar użytkownika
norbi
Moderator
Kontakt:

Post autor: norbi »

Witamy.

Troche zmienilo sie przez te 10lat.
Awatar użytkownika
different

domyslam sie, ze nawet duzo ^_^

ostatnio gierka w jaka mialem okazje pykac na amisi to dune 2, potem mialem dylemat czekac na a1200 czy kupic blaszaka (w tamtych czasach sound blaster kosztowal tyle co amiga) na (nie)szczescie zadecydowal za mnie ojciec i stalem sie posiadaczem 386 dx ...

moje amigowe gierki wszechczasow :
swif 3d , silk worm , dune 1 , dune II , dungeon master , populous, north & south , lotusy

jest tylko jedna, jedyna giera ktora potrafi przebic w/w - diablo ...
diablo 2 lod
Awatar użytkownika
DanielP

Post autor: DanielP »

Nic nie stoi na przeszkodzie, aby sie nawrócić i sprezentowac sobie jakas ładną przyjaciółkę za naprawde kilka złociszy :) Ja juz mam takie 4 sztuki.

Ja tez zaczynalem od 386 z Covoxem (to byl sprzet !!!), ale przyzwyczajony do dzwieku z Amigi szybko sprawilem sobie SoundBlastera 2.0, ktory i tak byl do bani, bo tylko mono i szumial niemilosiernie. A kosztowal tyle co pol Amigi :D
Awatar użytkownika
Atalante

Post autor: Atalante »

Witamy nowego w naszym gronie :D Czas zapoznac sie z Amigowa Biblia, czyli faq, sciagnac WinUAE, gierki z planetemu, zasiasc wygodnie w fotelu i grac, grac, grac 8)
Amiga Rulez forever & nazawsze od now! Obrazek
Awatar użytkownika
!Gregor!

Post autor: !Gregor! »

Witaj trafiłeś na najlepszą stronę o emulowanej Amidzę jaka istnieje.
Atalante pisze:Witamy nowego w naszym gronie :D Czas zapoznac sie z Amigowa Biblia, czyli faq, sciagnac WinUAE, gierki z planetemu, zasiasc wygodnie w fotelu i grac, grac, grac 8)
A komu chcę się czytać faq? :wink:
S.E.G.A RULES Obrazek
Amos
Kontakt:

Post autor: Amos »

Niby nikomu Gregorze , ale FAQ to podstawa i jak coś napiszesz co jest niezgodne z regulaminem to.... żółta kartla , dobrze mówie Moderatorze?
Awatar użytkownika
Jedi
Kontakt:

Post autor: Jedi »

Witam. Ja Amigi na żywe oczy nie widziałem przez ok. 5 lat i jak gram sobie w te stare Amigowe gierki to się stare czasy wpominają.
!Gregor! pisze:Witaj trafiłeś na najlepszą stronę o emulowanej Amidzę jaka istnieje.
Popieram Gregora, lepszej nie widziałem.
"Więc głowa do góry gdy dzień wstaje rano
Od tego są nogi by łazić na nich"

"Być czy mieć takie dwa pytania
Bliżej ku celom posiadania"

Kult - Komu bije dzwon
Awatar użytkownika
different

emulatorek sciagnalem , zaczalem oczywiscie od pinbal dreams ...

i co tu duzo mowic ... na pececie skacze , dzwiek szumi ... szkoda ze nie mam amigi ^^ wszystko plynnie chodzilo a dzwiek wbijal w fotel ...

do amigi niestety powrotu juz nie mam , na codzien zarabiam na zycie obslugujac photoshopa, pograc w amigowe gierki tez juz czasu nie mam ... zreszta w dobie mmorpg'ow komu by sie chcialo grywac w dungeon mastera

szybki edit

czy mnie oczy myla czy na pececie te emulowane amigowe gierki jakiejs dziwnej pikselozy dostaly ?
diablo 2 lod
Awatar użytkownika
Jedi
Kontakt:

Post autor: Jedi »

different pisze: szybki edit

czy mnie oczy myla czy na pececie te emulowane amigowe gierki jakiejs dziwnej pikselozy dostaly ?
Oczy Cię mylą. Może z Twoim kompem jest coś nie tak. U mnie jest dobrze. A to że Ci skacze to chyba też nie jest wina emulatora.
"Więc głowa do góry gdy dzień wstaje rano
Od tego są nogi by łazić na nich"

"Być czy mieć takie dwa pytania
Bliżej ku celom posiadania"

Kult - Komu bije dzwon
Piotr Bober
Zbanowany
Kontakt:

Post autor: Piotr Bober »

Oczywiście ja też się przywitam CZEŚĆ DIFFERENT!! :D
Na wakacjach i zbanowaniu hura :P
Awatar użytkownika
amigafan

Post autor: amigafan »

different pisze:do amigi niestety powrotu juz nie mam , na codzien zarabiam na zycie obslugujac photoshopa, pograc w amigowe gierki tez juz czasu nie mam ... zreszta w dobie mmorpg'ow komu by sie chcialo grywac w dungeon mastera
Amiga to nie tylko Dungeon Master. Ja spokojnie używam Amigi zamiast peceta, divixa też sobie na niej mogę spokojnie obejrzeć.
Nie myśl że Amiga to tylko A500 1MB RAM bo ja sieciowo gram w Quake2 na swojej Ami z pecetowcami połączonymi z Amigą w LAN.
Uważam, że rozbudowana Ami w niczym nie ustępuje pecetowi.
W końcu możesz mieć Amigę nawet z procesorem G4 a na to już nie możesz powiedzieć, że to słaby sprzęt
Awatar użytkownika
different

amigafan pisze:
different pisze:do amigi niestety powrotu juz nie mam , na codzien zarabiam na zycie obslugujac photoshopa, pograc w amigowe gierki tez juz czasu nie mam ... zreszta w dobie mmorpg'ow komu by sie chcialo grywac w dungeon mastera
Amiga to nie tylko Dungeon Master. Ja spokojnie używam Amigi zamiast peceta, divixa też sobie na niej mogę spokojnie obejrzeć.
Nie myśl że Amiga to tylko A500 1MB RAM bo ja sieciowo gram w Quake2 na swojej Ami z pecetowcami połączonymi z Amigą w LAN.
Uważam, że rozbudowana Ami w niczym nie ustępuje pecetowi.
W końcu możesz mieć Amigę nawet z procesorem G4 a na to już nie możesz powiedzieć, że to słaby sprzęt
teria jedno , a praktyka to drugie

amiga kojarzy mi sie tylko z gierkami (CED i page stream momentami) bo do tego sluzyla mi kilkanascie lat temu

no niestety w moim przypadku wykorzystywanie amigi do pracy byloby MOCNO klopotliwe (nie wspominajac o kosztach)
diablo 2 lod
ODPOWIEDZ