witam
Moderator: GTW
- norbi
- Moderator
- Kontakt:
- different
domyslam sie, ze nawet duzo ^_^
ostatnio gierka w jaka mialem okazje pykac na amisi to dune 2, potem mialem dylemat czekac na a1200 czy kupic blaszaka (w tamtych czasach sound blaster kosztowal tyle co amiga) na (nie)szczescie zadecydowal za mnie ojciec i stalem sie posiadaczem 386 dx ...
moje amigowe gierki wszechczasow :
swif 3d , silk worm , dune 1 , dune II , dungeon master , populous, north & south , lotusy
jest tylko jedna, jedyna giera ktora potrafi przebic w/w - diablo ...
ostatnio gierka w jaka mialem okazje pykac na amisi to dune 2, potem mialem dylemat czekac na a1200 czy kupic blaszaka (w tamtych czasach sound blaster kosztowal tyle co amiga) na (nie)szczescie zadecydowal za mnie ojciec i stalem sie posiadaczem 386 dx ...
moje amigowe gierki wszechczasow :
swif 3d , silk worm , dune 1 , dune II , dungeon master , populous, north & south , lotusy
jest tylko jedna, jedyna giera ktora potrafi przebic w/w - diablo ...
diablo 2 lod
- DanielP
Nic nie stoi na przeszkodzie, aby sie nawrócić i sprezentowac sobie jakas ładną przyjaciółkę za naprawde kilka złociszy
Ja juz mam takie 4 sztuki.
Ja tez zaczynalem od 386 z Covoxem (to byl sprzet !!!), ale przyzwyczajony do dzwieku z Amigi szybko sprawilem sobie SoundBlastera 2.0, ktory i tak byl do bani, bo tylko mono i szumial niemilosiernie. A kosztowal tyle co pol Amigi

Ja tez zaczynalem od 386 z Covoxem (to byl sprzet !!!), ale przyzwyczajony do dzwieku z Amigi szybko sprawilem sobie SoundBlastera 2.0, ktory i tak byl do bani, bo tylko mono i szumial niemilosiernie. A kosztowal tyle co pol Amigi

- !Gregor!
-
- Kontakt:
- Jedi
- Kontakt:
Witam. Ja Amigi na żywe oczy nie widziałem przez ok. 5 lat i jak gram sobie w te stare Amigowe gierki to się stare czasy wpominają.
Popieram Gregora, lepszej nie widziałem.!Gregor! pisze:Witaj trafiłeś na najlepszą stronę o emulowanej Amidzę jaka istnieje.
"Więc głowa do góry gdy dzień wstaje rano
Od tego są nogi by łazić na nich"
"Być czy mieć takie dwa pytania
Bliżej ku celom posiadania"
Kult - Komu bije dzwon
Kult - Komu bije dzwon
- different
emulatorek sciagnalem , zaczalem oczywiscie od pinbal dreams ...
i co tu duzo mowic ... na pececie skacze , dzwiek szumi ... szkoda ze nie mam amigi ^^ wszystko plynnie chodzilo a dzwiek wbijal w fotel ...
do amigi niestety powrotu juz nie mam , na codzien zarabiam na zycie obslugujac photoshopa, pograc w amigowe gierki tez juz czasu nie mam ... zreszta w dobie mmorpg'ow komu by sie chcialo grywac w dungeon mastera
szybki edit
czy mnie oczy myla czy na pececie te emulowane amigowe gierki jakiejs dziwnej pikselozy dostaly ?
i co tu duzo mowic ... na pececie skacze , dzwiek szumi ... szkoda ze nie mam amigi ^^ wszystko plynnie chodzilo a dzwiek wbijal w fotel ...
do amigi niestety powrotu juz nie mam , na codzien zarabiam na zycie obslugujac photoshopa, pograc w amigowe gierki tez juz czasu nie mam ... zreszta w dobie mmorpg'ow komu by sie chcialo grywac w dungeon mastera
szybki edit
czy mnie oczy myla czy na pececie te emulowane amigowe gierki jakiejs dziwnej pikselozy dostaly ?
diablo 2 lod
- Jedi
- Kontakt:
Oczy Cię mylą. Może z Twoim kompem jest coś nie tak. U mnie jest dobrze. A to że Ci skacze to chyba też nie jest wina emulatora.different pisze: szybki edit
"Więc głowa do góry gdy dzień wstaje rano
Kult - Komu bije dzwon
Kult - Komu bije dzwon
-
- Zbanowany
- Kontakt:
- amigafan
Amiga to nie tylko Dungeon Master. Ja spokojnie używam Amigi zamiast peceta, divixa też sobie na niej mogę spokojnie obejrzeć.different pisze:do amigi niestety powrotu juz nie mam , na codzien zarabiam na zycie obslugujac photoshopa, pograc w amigowe gierki tez juz czasu nie mam ... zreszta w dobie mmorpg'ow komu by sie chcialo grywac w dungeon mastera
Nie myśl że Amiga to tylko A500 1MB RAM bo ja sieciowo gram w Quake2 na swojej Ami z pecetowcami połączonymi z Amigą w LAN.
Uważam, że rozbudowana Ami w niczym nie ustępuje pecetowi.
W końcu możesz mieć Amigę nawet z procesorem G4 a na to już nie możesz powiedzieć, że to słaby sprzęt
- different
teria jedno , a praktyka to drugieamigafan pisze:Amiga to nie tylko Dungeon Master. Ja spokojnie używam Amigi zamiast peceta, divixa też sobie na niej mogę spokojnie obejrzeć.different pisze:do amigi niestety powrotu juz nie mam , na codzien zarabiam na zycie obslugujac photoshopa, pograc w amigowe gierki tez juz czasu nie mam ... zreszta w dobie mmorpg'ow komu by sie chcialo grywac w dungeon mastera
Nie myśl że Amiga to tylko A500 1MB RAM bo ja sieciowo gram w Quake2 na swojej Ami z pecetowcami połączonymi z Amigą w LAN.
Uważam, że rozbudowana Ami w niczym nie ustępuje pecetowi.
W końcu możesz mieć Amigę nawet z procesorem G4 a na to już nie możesz powiedzieć, że to słaby sprzęt
amiga kojarzy mi sie tylko z gierkami (CED i page stream momentami) bo do tego sluzyla mi kilkanascie lat temu
no niestety w moim przypadku wykorzystywanie amigi do pracy byloby MOCNO klopotliwe (nie wspominajac o kosztach)
diablo 2 lod