Amos ---> podziel się ze wszystkimi twoim sekretem
bo mi komp czasami i 4 razy dziennie sie powiesi (zwłaszcza kiedy odpalam emule'a tudzież pakiet macromedii )
używam 98se od samego poczatku, na xp chetnie bym sie chcial przesiasc gdyby nie fakt ze moj tuner tv z nim nie dziala poprawnie a szkoda by mi bylo trzymac na dysku dwa systemy w tym jeden tylko dla tv wiec pozostaje przy 98se
Ja proponuje Windowsa 98 SE gdyż jak go miałem to reinstall systemu robiłem może co 3 miechy... teraz jak mam XP sprawa wygląda nieco inaczej Możliwe że jest to wynikiem tego że wtedy nie miałem internetu....
Czasami trzeba rzucic sie z mostu zanim wyrosna nam skrzydla
BloodMage pisze:Ja proponuje Windowsa 98 SE gdyż jak go miałem to reinstall systemu robiłem może co 3 miechy...
I może uważasz, że to nie jest często???
Ja nie robiłem reinstalki AmigaOS ze 3 albo 4 lata a nie byle 3 miechy.
Co do xp to znam takich co xp reinstalują regularnie co miesiąc bo tylko przez taki czas dobrze działa - to mniej-więcej tak jaby mieli wersję demo, która działa przez miesiąc a potem trzeba zrobić format dysku i znów instalujemy na miesiąc.
Wogóle nazwa "system" dla programów ze stajni "małomiękkiego" jest tu dużym przekłamaniem niezależnie o jakiej wersji mówimy
(IMHO najlepszy i najstabilniejszy z tego wszystkiego był DOS - serio mówię).
amigafan pisze:
Co do xp to znam takich co xp reinstalują regularnie co miesiąc bo tylko przez taki czas dobrze działa
hehe, być może dlatego, że maja pirata i im się kończy czas aktywacji. Piracki system ma to do tego, że nie można go nawet aktualizować bo kluczy nie przyjmuje. W pełni zaktualiuzowany i zabezpieczony system to podstawa stabilności.
"Kiedy PC jest szybszy od amigi?
kiedy leci z mostu prosto do rzeki"
Ja mam komp dwusystemowy- 98SE & XP. A to dlatego, że te systemy się uzupełniają. Na XP programy & UAE, a na 98SE gierki. Myślę, że takie rozwiązanie jest OK!
Ja mam XP Prof i juz od roku chodzi bez reinstalki. A za najstabilniejszy uwazam DOS. Kupe czasu juz siedze na kompach, ale dopiero teraz win XP sprawia najmniej problemow., jezeli sie odpowiednio sie o niego dba. Rowniez Win 98SE przy odpowiednim traktowaniu jest dobrym systemem, ale wedlug mnie przewage ma XP ( tylko Prof - Home to porazka ).
Ja mam Piracki XP professional i wszystko chodzi mi dobrze 98 mi się cioł milenium nie czytał płytek i internetu nie włączał dopiero XP był dobry a to że większość gier na XP nie chodzi to bzdura według mnie mi tylko Max Payne na XP nie chodzi.
A ja sie przezucilem na Linuxa Mandrake, jeszcze XP mam, ale bede go wychrzanial, zostawie tylko jedna partycje windowsowa i postawie na niej 98SE, zeby bylo pod czym grac.