Dół...
Moderator: GTW
- martini
Dół...
Przeglądam sobie na kompie fotki Amig, a t nagle moja 11 letnia siostra wpada do pokoju i na widok A1200 Tower woła:"ale fajny!"
No to mówię - Amiga 1200...
W odpowiedzi usłyszłem :eee a ja myślałam że to komputer
Pokolenie "Simsów"
Totalne dno...
No to mówię - Amiga 1200...
W odpowiedzi usłyszłem :eee a ja myślałam że to komputer
Pokolenie "Simsów"
Totalne dno...
Only Amiga makes it possible
happy owner of A500!

- Atalante
Nie przejmuj sie Stary. Jeszcze ludziska zatesknia do jakiegos stabilnego, i szybko dzialajacego kompa, a wtedy wyjdziemy z ukrycia
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
A jesli nie, to i tak bedziemy elita wsrod posiadaczy komputerow i bedziemy sie cieszyc zaletami naszych kompow, w naszym waskim i elitarnym gronie

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
A jesli nie, to i tak bedziemy elita wsrod posiadaczy komputerow i bedziemy sie cieszyc zaletami naszych kompow, w naszym waskim i elitarnym gronie

Amiga Rulez forever & nazawsze od now! 

- martini
-
Czy moze wspominalem ze nienawidze nowego pokolenia ? Jak mozna nie lubiec amigi. Wsrod znajomych w moim wieku kazdy ma sentyment do amisi i wspomina ja z lezka w oku a juz takie kurwduple o 2 lata mlodsze co to za grafa eee ja na playu mam lepsza. Nie moge jednej rzeczy zrozumiec z tych gnojkow. Do czego do k nedzy potrzebna mi super grafika 3d. Ja sie duuuuzo lepiej bawie przy swosie niz przy fifie lub przy za zelazna brama niz doom 3.
Rodzi sie teraz totalnie bezmozgie pokolenie a ten swiat powinien sie na naszym skonczyc. Smierc wszystkim nie wyznajacym religii amigi. Apokalipsa sie zbliza. Amigowcy powstana a nedzne pc i wszsytkie mikrosyfy zejda w czelusci piekielne po wsze czasy. Tak oto wam mowie.
Ps. Nie przesadzilem ?
Rodzi sie teraz totalnie bezmozgie pokolenie a ten swiat powinien sie na naszym skonczyc. Smierc wszystkim nie wyznajacym religii amigi. Apokalipsa sie zbliza. Amigowcy powstana a nedzne pc i wszsytkie mikrosyfy zejda w czelusci piekielne po wsze czasy. Tak oto wam mowie.
Ps. Nie przesadzilem ?

- Juras
-
- Kontakt:
Choby wciskać im to do łba że Ami a PC albo PS to coś zupełnie innego , bo Ami ma klimat a gry na pc albo ps to wogóle bez takiego klimatu jak to kiedyś było 
Ja sam mam 14 lat i jak miałem 3 to już pocinalem na Ami
Grafe 3D to se mogą wsadzić w pupe
bo ja i tak wole stokroć 2D i te piksele niż jakieś Far Kraje albo Dumy 3
Pozdrawiam

Ja sam mam 14 lat i jak miałem 3 to już pocinalem na Ami

Grafe 3D to se mogą wsadzić w pupe

Pozdrawiam

- Jedi
- Kontakt:
Ja jak w mojej klasie kolegom powiedziałem że chce se kupić Amigę to odrazu się śmiali że po co mi Amiga jak pecet lepszy, bo lepsza grafika że gry są lepsze, że można więcej rzeczy zrobić, że Worda nie ma, ale oni nie wiedzą co to jest gra na Amisie, że gry na Amigę nie zastąpi żadna inna gra na PC. I chociaż wogóle nie znam się na oprogramowaniu do Amigi i jej obsłudze (bo w dzieciństwie tylko grałem w gry z ojcem) to i tak doceniam ten komputer, bo wierzę że jest lepszy od PC i wszystkiego mam zamiar się nauczyć.
"Więc głowa do góry gdy dzień wstaje rano
Od tego są nogi by łazić na nich"
"Być czy mieć takie dwa pytania
Bliżej ku celom posiadania"
Kult - Komu bije dzwon
Od tego są nogi by łazić na nich"
"Być czy mieć takie dwa pytania
Bliżej ku celom posiadania"
Kult - Komu bije dzwon
-
- Kontakt:
- akuhedr
a tu się nie zgodzę - dla mnie psx był naturalnym następcą amigiAmos pisze:bo Ami ma klimat a gry na pc albo ps to wogóle bez takiego klimatu jak to kiedyś było
Soul Blade zastąpiło MKII
ISS zastąpił Lothara
Wipeout zastąpił Stunt Car Racer
niestety nic mi nie zastąpiło Wings :] a szkoda
i mogę śmiało powiedzieć że obie platformy dały mi taką samą radoche
różnica w klimacie polegała tylko na tym że nie musiałem zmieniać dyskietek - no i zamiast joy'a pojawił się pad ;p
co do grafiki - jak czytam te komentarze z gatunku "o jest już scrackowany doom3! mam 3 giga mhz i 1 giga ramu to chyba mi pójdzie?" o_O
odwieczne pytanie : PO CO
w każdym bądż razie - dla mnie szaraczek był godnym zastępcą amigi tak samo jak amiga była godnym następcą c-64 :]
If you live with apes man, it's hard to be clean
- martini
Popieram,sam przesiadłem się z Ami na PSXakuhedr pisze:a tu się nie zgodzę - dla mnie psx był naturalnym następcą amigi
Do wyliczanki dołożyłbym jeszcze:
Crasha Bandicoota - Zastąpił mi Super Froga (była to pierwsza giera w którą zagrałem i razem z Finalem VII i VIII oraz fenomenalnym XENOGEARS najlepsza w jakią grałem).
Only Amiga makes it possible
happy owner of A500!

-
- Kontakt:
-
- Zbanowany
- Kontakt:
- akuhedr
posłuchajcie tego:
zajęcia z systemów operacyjnych
ktoś tam rzucił hasło "no wtedy to amiga rządziła" coś tam gadka szmatka
drugi facet : "a amiga jeszcze żyje?"
ja: "żyje i wierzga"
df: "taa... co ty gadasz..."
ja: "mogę cię zapewnić że tylko amiga jest dobrą platformą umożliwiającą granie i prace na jednym sprzęcie"
df: "[coś tam bla bla bla] ... jakie np gierki były fajne?"
ja: "na amige masz np stunt car racer - do tej pory nikt nie zrobił takiego wykręconego wyścigu - wipeout próbowało ale to inna bajka"
df: "no a na peceta masz colin mcrae rally 13 [czy tam coś takiego]"
ja: "
... a... ale o czym ty mówisz? ja mówie o gierce z lat '80 która po 20 latach nadal jest bardzo miodnym i grywalnym wyścigiem a ty mi mówisz o jakiejś nowej gierce dla której trzeba włożyć w peceta 300 zł o której za 5 lat nikt nie będzie pamietał"
itd. itp.
jeszcze był poruszony temat pirates! ale nie wierzył mi że taka stara gierka może być tak skomplikowana
idzie się pochlastać
niedługo wszyscy bedą myśleli że mortal od samego początku był gierką 3-d
tak przy okazji - widział ktoś screeny z nowego pirates!
makabra brakuje tylko różowych chmurek - grafika w styly psx'owego overboard! :/
pozdrawiam
zajęcia z systemów operacyjnych
ktoś tam rzucił hasło "no wtedy to amiga rządziła" coś tam gadka szmatka
drugi facet : "a amiga jeszcze żyje?"
ja: "żyje i wierzga"
df: "taa... co ty gadasz..."
ja: "mogę cię zapewnić że tylko amiga jest dobrą platformą umożliwiającą granie i prace na jednym sprzęcie"
df: "[coś tam bla bla bla] ... jakie np gierki były fajne?"
ja: "na amige masz np stunt car racer - do tej pory nikt nie zrobił takiego wykręconego wyścigu - wipeout próbowało ale to inna bajka"
df: "no a na peceta masz colin mcrae rally 13 [czy tam coś takiego]"
ja: "

itd. itp.
jeszcze był poruszony temat pirates! ale nie wierzył mi że taka stara gierka może być tak skomplikowana

idzie się pochlastać
niedługo wszyscy bedą myśleli że mortal od samego początku był gierką 3-d

tak przy okazji - widział ktoś screeny z nowego pirates!

pozdrawiam
If you live with apes man, it's hard to be clean
- Łysy0800