Instalacja

Zajrzyj tutaj jeśli masz problemy z emulacją Amigi.

Moderator: GTW

ODPOWIEDZ
psznuzio

Instalacja

Post autor: psznuzio »

Witam wszystkich zainstaowalem sobei winuae i workbenchem amulacje dzial porpawnie systemoperacyjny tez ale mam problem bo jak chce zainstalowac gre na dysku to mi wyskakuje ze potrzebuje whdload program sciagnolem z tej stronki ale pisze ze nie jest zarejestrowany i nie moge zainstalowac gry prosze was o pomoc dzieki z gory
Awatar użytkownika
Wirus
Moderator

Post autor: Wirus »

ale zamaciles. Ledwo zrozumiałem o co biega. Program whdload jest shareware, ale gry można instalować i w dużą wiekszośc grać na niezarejestrowanej wersji. Pamiętaj, że dla każdej gry musisz miec osobny instalator który ściagniesz ze stron www.whdload.de
NApisz dokładniej kiedy i jakie komunikaty Ci wyskakują.
"Kiedy PC jest szybszy od amigi?
kiedy leci z mostu prosto do rzeki" ;)

Pinball Dreams - Rekordy
psznuzio

instalacja

Post autor: psznuzio »

Chodzi mi o to ze jak chce zainstalowac gre to pojawia mi sie wiadomosc ze najpierw musze zainstalowac whdload instaluje program i pojawia mi sie ramka ze nie jest zarerestowany i po chwili pojawiaja mi sie jakies 2 bledy i gry dalej nie moge zainstalowac
Awatar użytkownika
Wirus
Moderator

Re: instalacja

Post autor: Wirus »

psznuzio pisze:Chodzi mi o to ze jak chce zainstalowac gre to pojawia mi sie wiadomosc ze najpierw musze zainstalowac whdload instaluje program i pojawia mi sie ramka ze nie jest zarerestowany i po chwili pojawiaja mi sie jakies 2 bledy i gry dalej nie moge zainstalowac
Najpierw instalujesz program. Ściągnij plik "WHDLoad_usr.lha" z www.whdload.de i zainstaluj ta wersję. Teraz pamiętaj, że każda gra ma osobny instalator. Czyli musisz ściagnąc za każdym razem osobny instalator dla każdej gry. Znajdziesz je w dziale Installs na www.whdload.de

Po instalacji w której musisz wkładać na żądanie dyskietki z grą. Odpalasz grę z pliku utworzonego podczas instalacji. Będzie wyskakiwała ramka o niezarejestrowaniu co jest jedynie utrudnieniem dla tych co nie rejestrują. Trzeba chwilkę poczekac i już.

Jeżeli robisz tak jak napisałem to przepisz dokładnie treść tych 2 błędów to się coś poradzi.
"Kiedy PC jest szybszy od amigi?
kiedy leci z mostu prosto do rzeki" ;)

Pinball Dreams - Rekordy
Awatar użytkownika
Łysy0800

Post autor: Łysy0800 »

Możliwe, że chodzi o biblioteki XPK..
Toxx!C

Post autor: Toxx!C »

Witam, jestem zielony jesli chodzi o WHDLoad, i nie wiem jak takie cos zainstalowac. Sciagnalem w www.whdload.de i nie ma tam pliku .exe czy cos podobnego. Wie ktos jak mi pomoc?? Bo chcialem sobie popykac w gierki na tym progsie. PLIZ HELP!!

Juz sobie poradzilem z WHDLoad :D. Teraz mam inny problem. Mianowicie nie umiem zainstalowac gry Benefactor :oops: . Robie tak:
-sciagam gre i ja rozpakowuje
-folder z gra i plik info zgrywam do folderu dh0
-wlaczam przez WinUAE Workbench'a 3.1 i instaluje gre
i tutaj mam kape. Kiedy instalator prosi o Disk 1 nie wiem co zrobic :( , tzn. wiem ze trzeba wlazyc dysk 1 ;), ale jak to zrobic w Workbench'u ?? Jestem zielony i prosze o pomoc!!!

Ale ze mnie du** :D. Poradzilem sobie z ta instalacja benefactora :). Ale mam inny problem. Kiedy wlaczam Benefactora to wyswiatla ise takie okinko, ze costam shareware, ale olac to , poczekalem chwilke i napis zniknal. Po chwili wskakuje blad: Can't allocate ShadowMem. Co mam robic?? Prosze pomozcie.
BENEFACTOR rulezzzzzz
ODPOWIEDZ