PROBLEMY Z URUCHOMIENIEM
Moderator: GTW
-
PROBLEMY Z URUCHOMIENIEM
po pierwsze: zrobilem zgodnie z radami FRE, a wiec zainstalowalem WinUAE 0.8.22r7 skonfigurowalem wedlug jego porad i niby wszystko ok ale tylko przez chwile. gra sie uruchamia tylko przez chwile napisy poczatkowe, reklamy i koniec czarny obraz. nie wiem co zrobic i nie piszcie mi zebym probowal bo za durzi jest z tym zabawy a jak ktos wie co jest grane to niech napisze
po drugie: co mam zrobic gdy gra jest na 6 dyskietkach (reunion) a w floppies jest tylko 4 pozycje
z gory dziekuje
cos juz mam
problem w tym ze dzialaja mi tylko gry kotre sa na jedna dyskietke, a kolejna sprawa to co zrobic zeby cieszyc sie rowniez dzwiekiem z gier
po drugie: co mam zrobic gdy gra jest na 6 dyskietkach (reunion) a w floppies jest tylko 4 pozycje
z gory dziekuje
cos juz mam
problem w tym ze dzialaja mi tylko gry kotre sa na jedna dyskietke, a kolejna sprawa to co zrobic zeby cieszyc sie rowniez dzwiekiem z gier
-
Re: PROBLEMY Z URUCHOMIENIEM
Cosik musiałes pomieszac z ustawieniami, moze ten problem dotyczypo pierwsze: zrobilem zgodnie z radami FRE, a wiec zainstalowalem WinUAE 0.8.22r7 skonfigurowalem wedlug jego porad i niby wszystko ok ale tylko przez chwile. gra sie uruchamia tylko przez chwile napisy poczatkowe, reklamy i koniec czarny obraz
jakiejs konkretnej gry, w ktorej problem stwarza Cracktro na początku.
Poza tym nie wiem co radził Ci Fre, ale spróbuj odpalac na konfifuracji
jak dla Amigi 1200 (Ram: Chip - 2MB; Fast - 8MB; Slow - 1,5MB ROM
file: kickrom 3.1 CPU: 68040 Chipset: AGA) albo jak dla Amigi 500.
"Włożyć" pierwsze 4 dyskietki, a kiedy gra poprosi o następne to wciskaszpo drugie: co mam zrobic gdy gra jest na 6 dyskietkach (reunion) a w floppies jest tylko 4 pozycje
F12 i "wkładasz" następne do stacji DF0: albo obojętnie której. Możesz też
po pewnym obyciu z jakąś grą tak sobie "ułożyć" w stacjach dyskietki aby
jak najmniej nimi "wachlowac". Możesz także skorzystac z instalatora do
gry, o ile takowy stworzono powinien być na stronie www.whdload.de :)
Btw, pamiętacie technike gry w Mortal Kombat 2? Na Amidze 600 u kumpla
z jedną stacją to były jaja - "gramy ninjowatymi, Ty weż Sub Zero, a ja
Scorpiona, to nie trzeba będzie wstawac i wachlowac dyskiem" etc :)))
Może wyłączyłeś sobie pozostałe stacje? Nigdy się z takim problemem niecos juz mam problem w tym ze dzialaja mi tylko gry kotre sa na jedna dyskietke, a kolejna sprawa to co zrobic zeby cieszyc sie rowniez dzwiekiem z gier
spotkałem, chyba ze w przypadku plików DMS. Czasami warto je sobie na
ADF przekowertować. Program do tego można sciągnąc także ze strony:
http://www.emumania.pl/computers/amiga/ ... ms2adf.zip. Co do
dźwięków w grze to wszystko ustawiasz sobie na zakładce "Sound" dając
"Emulated, 100% accurate". W razie problemów może pomóc nowszy DX.
P.S.: sorry za chaotyczny post, ale jest wcześnie rano %)
Pozdrawiam: olesio
"Cel uświęca środki"
"Cel uświęca środki"
- norbi
- Moderator
- Kontakt:
Re: PROBLEMY Z URUCHOMIENIEM
A zastanawiales sie przypadkiem jak taka gre 6-dyskowa uruchamialo sie na A500 z jedna stacja?robercikxxx pisze: (...)
z gory dziekuje
Jak juz sobie odpowiesz na to pytanie, to bedziesz wiedzial jak to wykorzystac w Winuae.
-
dzieki za pomoc
dzieki ale juz mam brat dal kickstarta z a600 i dziala nawet glos jest. ale jest kolejny problem. czy gra mega-lo-mania zamieszczona na tej stronie jestdobra, to znaczy czy nie ma zadnego bledu bo uruchamialem ja i wyskakuje informacja o jakims errorze i cofa mnie na poczatek do intra. o ile sie nie myle i pamiec mnie nie zawodzi to na amidze 600 tez tak mialem. moze dac inny kickstart?
juz nie aktualne jakos uruchomilem mega-lo-manie, co nie zmienia faktu ze reunion nie chce wystartowac. wpisuje sciezki pierwszych 4 dyskietek to chociaz intro powinno sie pojawic. tak?
juz nie aktualne jakos uruchomilem mega-lo-manie, co nie zmienia faktu ze reunion nie chce wystartowac. wpisuje sciezki pierwszych 4 dyskietek to chociaz intro powinno sie pojawic. tak?
nr gg 3333384
-
robercikxxx nie pamiętam kiedy Ci pomogałem doradzać, ale to może przez te ostatnie dni, tak pamięć mi się wymazała 
Skoro miałeś na amidze 600 ten sam problem z mega-lo-manią to "włóż" ten od amigi 500 powinno zadziałać.
Tak wogóle to napisałem do Ciebie na gadu, jeśli będziesz chciał pomoc w uruchomieniu Reunion to odpisz.

Skoro miałeś na amidze 600 ten sam problem z mega-lo-manią to "włóż" ten od amigi 500 powinno zadziałać.
Tak wogóle to napisałem do Ciebie na gadu, jeśli będziesz chciał pomoc w uruchomieniu Reunion to odpisz.
Respekt to nie dar - trzeba na niego zapracować.
-
- norbi
- Moderator
- Kontakt:
Re: dzieki za pomoc
A moze to wersja na AGA?robercikxxx pisze: (...)
co nie zmienia faktu ze reunion nie chce wystartowac. wpisuje sciezki pierwszych 4 dyskietek to chociaz intro powinno sie pojawic. tak?
-
-
robercikxxx ta wersja z tej stronki raczej jest pod amige 500 (jakby była pod A1200 to raczej byłoby o tym info <-tak myśle).
Odnośnie kickstartu do A1200 to zgadza się, 3.0 jest wymagany.
Napisałem znów do Ciebie na gadu ale nie mam odpowiedzi i pewności że dostałeś tą wiadomość... Dlatego napisze tutaj mój numer - ******* napisz jak będziesz mógl, bo może gadu znów coś pieprzy...
Odnośnie kickstartu do A1200 to zgadza się, 3.0 jest wymagany.
Napisałem znów do Ciebie na gadu ale nie mam odpowiedzi i pewności że dostałeś tą wiadomość... Dlatego napisze tutaj mój numer - ******* napisz jak będziesz mógl, bo może gadu znów coś pieprzy...
Respekt to nie dar - trzeba na niego zapracować.