no jeżeli masz MAME - to spróbuj cadillacs and dinosaurs - trudno o bardziej znany klasyk :]
marvel vs capcom - bardzo fajna gierka - ale przydałby się pad do niej - możliwość tagowania w czasie walki - dużo się dzieje na ekranie
world heroes perfect - uh uh ile ja kasy w salonie na to wydałem

- bez pada ani rusz
ogólnie rzecz biorąc polecam przyjżeć się działowi "neo geo" na planetemu
znajdziesz tam duuuuuuuużo gier znanych z automatów (wszak swego czasu scrollowane mordobicia były hitem w salonach)
na psxa mozna spróbować street fighter alpha 3 - świetna gierka 2-d - gra nie krwawa ale można w nią grać bardzo długo dzięki trybowi "world tour" który robi z naszego fightera niezłego zabijake (turbo akuma z super alpha cancel to przesada

wtajemniczeni wiedzą o co chodzi :] )
na nintendo64 - killer instinct gold - ciekawa grafika bardzo - nie mialem okazji za dużo grać w to to
na sege saturn - die hard - automatowy hit luźno nawiązujący do filmu "szklana pułapka" - krótkie ale niezwykle miodne scrollowane mordobicie
na saturna było jeszcze takie mordobicie - battle axe coś tam :-k ładna grafika, bijatyka w świecie fantasy oczywiście
na amigę ze scrollowanych jest jeszcze : last action hero - przyznam że dużo w to grałem ;p ale nie jestem pewien czy warto
na blaszaku i psx'ie znajdziesz fighting force - dużo w to grałem ale niestety gra jest strasznie krótka (jak wiekszość scrollowanych mordobić :/ ) ale grafika to ładne 3-d - duża możliwość interakcji z otoczeniem itd.
mam nadzieje że chociaż trochę pomogłem
cheerio
[x] jeszcze z neo geo - art of fighting 3 - hit z automatów
last blade 2 - świetna bijatyka
samurai shodown - uh bez komentarza :]
masaaaaaaaaaaa
[x][x] - no i jeszcze z "krwawych" mordobić - bloody roar i bloody roar 2 - w dwójke za dużo nie grałem ale za to 1 jest doskonała - w czasach tekkena itd. czyli mordobić w których liczyło się to że "w grze jest ponad 24141412 ciosów" bloody roar zaproponował prosty system wykonywania ciosów - mała ich ilość jednakże popartych jakością - tutaj nie ma słabych ciosów czy też takich których nie będziesz używał - możliwość zamiany w zwierze dodatkowo wzmaga miodność. walka w klatkach, dużo krwi, ultra szybka akcja (mówie oczywiście o wersji ntsc - na pal nie warto nawet splunąć) i efektowne walki. eh uwielbiam tę grę - obok soul blade'a najlepsza bijatyka na szaraczka. Bloody Roar 2 znajdziesz na planetemu w dziale "mame"