Co ta gra w sobie ma, że taka droga ?

Tu możesz pisać na dowolny temat.

Moderator: GTW

Awatar użytkownika
martini

Post autor: martini »

kendziur pisze:@amigafan- kupiłbyś A1 tylko dlatego, że można na nim uruchomić Amiga OS4?

amigafan = amiga fan :wink: niektórzy tak mają że cenią sobie pewne rzeczy ponad wszystko i nie liczą się z kosztami. Ja to w każdym razie rozumiem.
Only Amiga makes it possible :wink: happy owner of A500!
Kubal

Post autor: Kubal »

A fani Macintoshy ?
Też cenią ponad wszystko swój sprzęt ich ciężko i zmusić do przesiadki na PieCa .
edit
Ostatnio zmieniony 3 sty 2006, o 12:44 przez Kubal, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
amigafan

Post autor: amigafan »

kendziur pisze:@amigafan- kupiłbyś A1 tylko dlatego, że można na nim uruchomić Amiga OS4?
Tak wogóle AmigaOS 4 mogę uruchomić na tym co już mam (604e233) :D
Przecież jest to główny powód kupowania nowej Amigi - aby móc używać AOS4 i softu napisanego pod ten system.
Ja mam właśnie odwrotny problem - CHCĘ kupić oryginalny Amigowy soft (za sporą kasę) ale nigdzie nie mogę go dostać (nawet za granicą) bo autorzy olali już Amigę i nie są zainteresowani sprzedażą swoich dzieł a nie chcą ich też upublicznić.
Awatar użytkownika
martini

Post autor: martini »

amigafan pisze: Ja mam właśnie odwrotny problem - CHCĘ kupić oryginalny Amigowy soft (za sporą kasę) ale nigdzie nie mogę go dostać (nawet za granicą) bo autorzy olali już Amigę i nie są zainteresowani sprzedażą swoich dzieł a nie chcą ich też upublicznić.
Mógłbyś rozwinąć temat, bo to ciekawe. fakt że jest to rynek niszowy, ale żeby nawet za granicą nie było softu. To jak Amiga INC czy co to tam teraz jest, wyobraża sobie dalsze istnienie?
Only Amiga makes it possible :wink: happy owner of A500!
Kubal

Proste - nie wyobraża , zbili kaskę na Aniga OS 3.9 itp. i teraz mają to wszystko głęboko w dup*e
Awatar użytkownika
amigafan

Post autor: amigafan »

martini pisze:Mógłbyś rozwinąć temat, bo to ciekawe.
Rozwijam temat:
Mam 1000PLN na wydanie na Amigowy soft i szukam oryginałów:
- IFusion (emulator MacaPPC) nigdzie go nie ma a firma, która go zrobiła dawno przestała być zainteresowana Amigą. Nie należy się też sugerować tym, że jest w ofercie efunzine - NIGDY go nie mieli, a jest na stronie bo podczas tworzenia tej strony (jeszcze jakiś rok przed jej upublicznieniem) któraś z firm jeszcze to miała i myśleli że zdążą coś sprowadzić.
- OxyPatcher (program shareware) autor jest nieuchwytny i nigdzie nie znalazłem jakiegoś kontaktu.
- PFSv3 - (professional file system) najnowsza wersja tego filesystemu. Ewentualnie można dostać używaną v2 ale 3 niestety nie.
- MiamiDX - stos tcp/ip, którego używa praktycznie każdy Amigowiec a mało który go zarejestrował. Autor za takie piracenie ma gdzieś Amigowców i już nie rozsyła kluczy i nie stworzy publicznie dostępnej pełnej wersji
- Shadow of the third moon - pierwsza Amigowa gra 3D.
- Genetic Species - przygodówka została udostępniona za darmo przez Vulcan Software gdy pożegnali się z Amigą ale wcześniej była fajna tłoczona płytka z różnymi dodatkami.
- i najtrudniejsze do zdobycia KOMPLET WSZYSTKICH oryginalnych gier ClickBoom - od czasu do czasu można na ebayu kupić Nightlong i Napalm ale mnie chodzi o wszystkie gry.
To tak na szybko co mi się przypomniało (bo jest tego trochę więcej)
Zaznaczam, że szukam tych gier w Europie bo ceny + wysyłka z USA są nawet jak dla mnie za wysokie.
Może w następnym poscie napiszę co już udało mi się kupić. :)
Kubal

Powodzenia ;)
ODPOWIEDZ