6 podstawowych pytań
Moderator: GTW
- Shoonay
- Kontakt:
Hmmm... ciężka sprawa...
1.
Rozszerzeniami, oprócz [*.iso] które czasami chadzają także samotnie są [*.raw] [*.img] ale to raczje mało prawdopodobne bo zazwyczaj dodawane są do nich specjalne dane "dodatkowe"..
Spróbuj "egzotycznych":
- [*.bwt] z BlindWrite
- [*.nrg] z Nero Burning ROM
Może to być także potwornie stary i mało popularny [*.fcd] ze starego Virtual CD albo ten z (naj?)nowszego... nazwy nie pamiętam - nie używam...
2.
Próbowałeś wkładać taki obraz do DaemonTools, Alcohol'a albo innego programu (Nero zdaje się...) umożliwiającego stworzenie wirtualnego napędu? Jak się te programy zachowują?
Albo przy próbie wypalania z obrazu płyty, w większości programów? Są jakieś dane?
3. Spróbuj naprawić/przeskanować/skonwertować taki obraz do "ludzkiego" formatu, jakimś programem, np.:
- CDMage
- FireBurner
- ISO Buster
- Magic ISO
...ufff... ciężka sprawa :}
1.
Rozszerzeniami, oprócz [*.iso] które czasami chadzają także samotnie są [*.raw] [*.img] ale to raczje mało prawdopodobne bo zazwyczaj dodawane są do nich specjalne dane "dodatkowe"..
Spróbuj "egzotycznych":
- [*.bwt] z BlindWrite
- [*.nrg] z Nero Burning ROM
Może to być także potwornie stary i mało popularny [*.fcd] ze starego Virtual CD albo ten z (naj?)nowszego... nazwy nie pamiętam - nie używam...
2.
Próbowałeś wkładać taki obraz do DaemonTools, Alcohol'a albo innego programu (Nero zdaje się...) umożliwiającego stworzenie wirtualnego napędu? Jak się te programy zachowują?
Albo przy próbie wypalania z obrazu płyty, w większości programów? Są jakieś dane?
3. Spróbuj naprawić/przeskanować/skonwertować taki obraz do "ludzkiego" formatu, jakimś programem, np.:
- CDMage
- FireBurner
- ISO Buster
- Magic ISO
...ufff... ciężka sprawa :}
- Slesz
- Aliens
Z całym szacunkiem proszę o pomocAliens pisze:Mam taki fajny programik WinFast Wizard'a do oglądania TV. I kurde nie mam dźwięku. Jak chcecie mogę dać wam zrzut w opcjach, a wy byście moi koledzy, pomogli

----------------------------------------------------------------------------------
Czy ktoś wie jak za pomocą Media Player Classic nagrać dźwięk odtwarzanego filmu lub obraz

- Slesz
Możesz to zrobić najprościej programem VirtualDub (darmowy do pobrania z netu). File --> Save wave . VirtualDub ma jednak problemy z VBR (Varial Bitrate , czyli jak bitrate dźwięku nie jest stały, waha się).Aliens pisze:Czy ktoś wie jak za pomocą Media Player Classic nagrać dźwięk odtwarzanego filmu lub obraz![]()
Pewnie każdy to wie, więc proszę pisać posty.
Można też to zrobić bardziej skomplikowanym i już nie darmowym Adobe Premiere (ale za to full pro

EDIT:
Temat od jakiegoś czasu dotyczy zadawania swego rodzaju podstawowych pytań ze znajomości komputera i posługiwania się nim, więc myślę, że moje pytanie nie odbiegło daleko od tematu, a za pomoc, która się niewątpliwie przydała wypadało mi podziękować. Chociaż fakt faktem, że ostatnio mam coraz większe tendencje do offtopu, ale to w końcu hydepark, więc trochę kasztanienia się czasami przydajeArek pisze:Slesz (z całym szacunkiem) odbiegacie od TEMATU jak chcecie poplotkować to na priv.

Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
- Aliens
Dzięki Ash
Ale chyba mi bardziej chodziło o Whiter Shade of Pale .
http://pl.wikipedia.org/wiki/Procol_Harum

http://pl.wikipedia.org/wiki/Procol_Harum
- Atalante