6 podstawowych pytań

Tu możesz pisać na dowolny temat.

Moderator: GTW

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Shoonay
Kontakt:

Post autor: Shoonay »

Hmmm... ciężka sprawa...

1.
Rozszerzeniami, oprócz [*.iso] które czasami chadzają także samotnie są [*.raw] [*.img] ale to raczje mało prawdopodobne bo zazwyczaj dodawane są do nich specjalne dane "dodatkowe"..

Spróbuj "egzotycznych":
- [*.bwt] z BlindWrite
- [*.nrg] z Nero Burning ROM

Może to być także potwornie stary i mało popularny [*.fcd] ze starego Virtual CD albo ten z (naj?)nowszego... nazwy nie pamiętam - nie używam...

2.
Próbowałeś wkładać taki obraz do DaemonTools, Alcohol'a albo innego programu (Nero zdaje się...) umożliwiającego stworzenie wirtualnego napędu? Jak się te programy zachowują?

Albo przy próbie wypalania z obrazu płyty, w większości programów? Są jakieś dane?

3. Spróbuj naprawić/przeskanować/skonwertować taki obraz do "ludzkiego" formatu, jakimś programem, np.:
- CDMage
- FireBurner
- ISO Buster
- Magic ISO

...ufff... ciężka sprawa :}
Awatar użytkownika
Slesz

Post autor: Slesz »

No tak - dzięki Shoonay, dzięki Tobie wpadłem na to, że przecież mogę włożyć obraz do Daemon'a i skopiować go przy pomocy Alcohola dokładnie tak jak chcę :)
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
Awatar użytkownika
Arek

Post autor: Arek »

Slesz (z całym szacunkiem) odbiegacie od TEMATU jak chcecie poplotkować to na priv.
Awatar użytkownika
Aliens

Post autor: Aliens »

Aliens pisze:Mam taki fajny programik WinFast Wizard'a do oglądania TV. I kurde nie mam dźwięku. Jak chcecie mogę dać wam zrzut w opcjach, a wy byście moi koledzy, pomogli :wink:
Z całym szacunkiem proszę o pomoc :wink:

----------------------------------------------------------------------------------

Czy ktoś wie jak za pomocą Media Player Classic nagrać dźwięk odtwarzanego filmu lub obraz :?: 8) Pewnie każdy to wie, więc proszę pisać posty.
Awatar użytkownika
Slesz

Aliens pisze:Czy ktoś wie jak za pomocą Media Player Classic nagrać dźwięk odtwarzanego filmu lub obraz :?: 8) Pewnie każdy to wie, więc proszę pisać posty.
Możesz to zrobić najprościej programem VirtualDub (darmowy do pobrania z netu). File --> Save wave . VirtualDub ma jednak problemy z VBR (Varial Bitrate , czyli jak bitrate dźwięku nie jest stały, waha się).
Można też to zrobić bardziej skomplikowanym i już nie darmowym Adobe Premiere (ale za to full pro 8) :P )

EDIT:
Arek pisze:Slesz (z całym szacunkiem) odbiegacie od TEMATU jak chcecie poplotkować to na priv.
Temat od jakiegoś czasu dotyczy zadawania swego rodzaju podstawowych pytań ze znajomości komputera i posługiwania się nim, więc myślę, że moje pytanie nie odbiegło daleko od tematu, a za pomoc, która się niewątpliwie przydała wypadało mi podziękować. Chociaż fakt faktem, że ostatnio mam coraz większe tendencje do offtopu, ale to w końcu hydepark, więc trochę kasztanienia się czasami przydaje ;)
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
Awatar użytkownika
Aliens

Dzięki, Slesz, ale czy ten program VirtualDub odtwarza pliki filmowe formatu rmbw :?: Bo właśnie takie pliki odtwarza wyłącznie Media Player Classic.
Awatar użytkownika
Slesz

Aliens pisze: czy ten program VirtualDub odtwarza pliki filmowe formatu rmbw :?:
RMVB - tak, powinien, chociaż nie sprawdzałem.
Awatar użytkownika
Aliens

Jak jest po angielsku " Bielszy odcień bieli " :?: Prosze o odpowidź :wink:
Ash

Post autor: Ash »

Może np. more whiteness than white? :) albo so white that ordinary white isn't really white? :)
Awatar użytkownika
Aliens

Dzięki Ash :) Ale chyba mi bardziej chodziło o Whiter Shade of Pale .
http://pl.wikipedia.org/wiki/Procol_Harum
Awatar użytkownika
Aliens

Jak wpisać tekst w obrazek :?: Czy paint do tego wystarczy :?: Co mam zrobić :?: :wink:
Ash

Post autor: Ash »

Paint w zasadzie styknie. Jest tam taka ikonka z literką A, zaznaczasz pole tekstowe no i piszesz.
Awatar użytkownika
Aliens

Dzięki :D
Jak można wypełnić kolorem obrazek :?: Jak można wyciąć z obrazka pókole , lub pewną cześć :?:
Np. mam obrazek i chciałbym z nim zrobić coś takiego
Obrazek
Jak to zrobić :?:
Z góry uważam, że paint idzie do kosza. 8)
Awatar użytkownika
Aliens

Nikt nic nie wiedzieć :?: :(
Awatar użytkownika
Atalante

Post autor: Atalante »

Wywal painta, sciagnij sobie gimpa, bo jest darmowy i dosyc zaawansowany. Pobaw sie troche, a na pewno znajdziesz odpowiednie funkcje. Nie leniuchuj tylko sie wez za poznawanie nowego programu :wink:
Amiga Rulez forever & nazawsze od now! Obrazek
ODPOWIEDZ