1) Pisząc post masz obok Opcje, kliknij na link BBCode, tam znajdziesz wszystkie instrukcje dotyczące forum.
A konkretnie, żeby wstawić link pod postacią słowa wykonaj nastepujące operacje (podaje sposób używany przeze mnie - chyba najprostszy):
Będąc na danej stronie kopiuj jej adres (to chyba wiesz, jak zrobić --> zaznaczony adres, prawy klik mychy i kopiuj)
Pisząc posta wpisz słowo pod którym ma się kryć dany link, np. KLIK
Zaznacz owe słowo i kliknij na URL (masz tuż nad pisanym postem)
następnie po [url wpiszujesz znak = i wklajasz tam adres strony
Wówczas wygląda to tak
KLIK
no i na końcu widnieje zamknięcie, czyli
Mam nadzieje, że jest to w miarę jasno wyjaśnione. Jeśli nie, to po prostu cytuj mojego posta i zobaczysz jak wygląda on źródłowo. Wówczas zobaczysz ten oto pełny przykład --->
KLIK
3) Oczywiście, że można, ale na tym forum jest to raczej zabronione (a w każdym razie niemile widziane).
4) Ja nie wiem, jak inni, ale ja nie mogę odpowiadać na swój własny post po czterech minutach. Zwyczajowo dopisków dokonuje się opcją "zmień" dopisując w poście EDIT, po czym wpisując treść dopisku. Taki jest zwyczaj, ale różni ludzie różnie robią, nie ma reguły.
5) W DP 2 Lista tworzy się sama. Kliknij prawym, włącz Playlist. Pwinienes widzieć playlistę. Po kliknięciu prawym w opcjach powinieneś znaleźć wszystko, czego Ci trzeba. A DP zapamiętuje ostatnio stworzoną listę.
6) Hmm. Trochę to chyba niezbyt dobre. Jeśli żaliłbyś się na swoich kolegów / koleżanki, to
A) my ich nie znamy, więc cóż możemy na ich temat powiedzieć
B) im zrobiłoby się przykro, że wyciąga się takie "brudy" na forum obcych ludzi
A jeśli żalilibyśmy się na innych forumowiczów, to znowu siałoby to zamęt.
Jeśli masz ochotę się wyżalić i to koniecznie komuś z nas, to możesz pisać na PW albo na GG or sth. Pamiętaj jednak, że nie każdy musi mieć akurat czas lub cierpliwość do wysłuchiwania.
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.