Moja rada? Ściągnij sobie Linuxa, tam masz całą masę programów graficznych za darmo . Nie musisz rezygnować z windy, bo podczas uruchamiania kompa wybierasz sobie system, który ma się załadować.
"Więc głowa do góry gdy dzień wstaje rano
Od tego są nogi by łazić na nich"
"Być czy mieć takie dwa pytania
Bliżej ku celom posiadania"
Przy zmniejszaniu nie traci się jakości, prędzej przy powiększaniu. W jakim programie to chcesz zrobić? Ja w photoshopie (mam oryginał ) mam opcję Image Size no i tam można ustawić np. o ile procent chce zmniejszyć obrazek. Poszukaj czegoś takiego.
Zapisz go jako GIF, TIFF albo PNG , powinien mniej zajmować, ale minimalna strata jakości niestety będzie (raczej niezauważalna przy mniejszych obrazkach )
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
W ostateczności przecież możesz zmniejszyć głębię kolorów itp. , strata jakości będzie ale rozmiar można zmniejszyć. A do czego Ci to potrzebne, jeśli wolno spytać ?
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
To wolny kraj, nie trzeba odpowiadać, a tak naprawdę, gdybyście odpowiedzieli, mógłbym zlokalizować wasze dane, mieszkanie , okolica , miałbym was w haczyku he he he