Witam
Bardzo lubie komputery Amiga i mam troszkę sprzętu
tj. dyski 2.5 cala , podkładki , przejściówki , karty turbo
różne kabelki itp.
Jeśli ktoś coś potrzebuje to poproszę mailem może będe mógł pomóc
pozdrawiam GORG
ja bym potrzebowal Workbencha do Ami 500/600/1200, jakis maly dysk (100 - 200 mb), kabelek do podlaczenia PC - Amiga, progaramy jakies
mail to [email protected]
hmmm... workbencha można niby sciągnąc, ale żeby go nagrać, potrzebuję WB już na dsykietgce... A co do dysku, to TY mi doradziłeś, żeby taki kupić... Wybór jest niewielki, więc nie mam jak sprawdzić cen...
A ja bym chciał A1200. Najlepiej za darmo . Mogę pokryć koszta przysyłki . No dobra, żart . Do goofiego, a nie można Workbencha nagrać na dyskietkę? Było by taniej.
"Więc głowa do góry gdy dzień wstaje rano
Od tego są nogi by łazić na nich"
"Być czy mieć takie dwa pytania
Bliżej ku celom posiadania"
Z problemem nagrywania na dyskietkę właśnie się męczę...
A pod jaką Amigę te dyski wchodzą? Mam Ami 500/600/1200. Poza tym, myślałem, że do Amigi są inne dyski... No cóż, z Amigą dopiero zaczynam... A dyski interesują mnie do 50 zł. I jak je się podłącza? Co dodatkowo daje posiadanie dysku?
A tak wogule, to GORG, mógłbyś mi wysłać jakąś listę sprzętu który masz i za ile byś go chciał?
Możesz HD podpiąć pod A1200 i A600 z tym, że A600 tylko jeśli nastarcie pojawia się numerek 37300 lub 37.350. Jeśli na A600 zobaczysz 37.299 - dysk nie ruszy. Do A500 potrzebny jest dodatkowy kontroler podpinany z lewej strony do złącza procesora.
Amiga obsługuje dyski jak każdy inny komputer - nie ma tu podziału na "Amigowe", PeCetowe" i Mac-owe". Dysk to dysk.
W A600 i A1200 podłączasz je taśmą 44 żyłową taką do 2.5" dysków. Nic więcej nie trzeba. Jeśli chciałbyś podłączyć HD 3.5" potrzebujesz do tego przejściówki z 2.5">3.5", taśmę 40-zyłową i dodatkowe zasilanie musisz pociągnąć do HD.
Pozdrawiam - AlaN Amiga600 (KS-37.300 i 34.5), HD-1.2GB, karty S-RAM na PCMCIA