AMBERMOON - jak uruchomic gre?

Forum, gdzie możesz pisać o problemach ścisle związanych z grą - solucje, porady, klawiszologie itp. Na tym forum _nie piszemy_ o problemach z uruchamianiem gier.

Moderator: GTW

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
KACHA

AMBERMOON - jak uruchomic gre?

Post autor: KACHA »

gra jest na 10 dyskietkach, jak to uruchomic pod WinUae 0990??
Awatar użytkownika
Atalante

Post autor: Atalante »

Tak samo jak kazda inna wielodyskietkowa gierke :D Jezeli nie da sie jej zainstalowac na hd to podczas emulacji F12 i zmieniamy dyskietki w napedach.
Amiga Rulez forever & nazawsze od now! Obrazek
Awatar użytkownika
KACHA

po wlozeniu pierwszych 4 dyskietek nic mi sie nie pojawia, mam wtedy wlozyc piata czy czekac w nieskonczonosc czy mam cos nie tak skonfigurowane? a jak sie na dysku instaluje?
Gość

Post autor: Gość »

Skoro nic Ci sie nie pojawia, to albo jest cos nie tak z tymi dyskietkami, albo trzeba pogrzebac w konfiguracji. Nie jestem namietnym graczem, wiec nie znam tej gry, moze ktos z forumowiczow mial podobne problemy z ta akurat gra? Moze wystarczy ponaciskac klawisze myszki lub wirtualnego Joya? Moze wystarczy chwile cierpliwie poczekac?

Jesli chodzi o instalacje, to na ktorejs z dyskietek moze byc skrypt instalacyjny. Jesli masz zainstalowany pod UAE twardodyskowy system Amigowy to nie powinno byc problemu z instalacja z takiego skryptu. Jesli takiego skryptu nie ma, a gierka jest dosowa, to mozna wrzucic wszystkie dyskietki do jednego katalogu i zrobic Assigny.
Awatar użytkownika
Atalante

Ups! Zapomnialem sie zalogowac. Ten wyzej to ja :D
Awatar użytkownika
KACHA

odpalila sie polowa albo wiecej dyskietek, a nastepnie pojawil sie komunikat "EXECUTE: can't open s/startup original, execute failed returncode 20"

ps. mam skrina jakby co
Awatar użytkownika
Atalante

Troche nie rozumiem, wgrywalo sie ze wszystkich dyskietek po kolei i padlo? Czy po prostu padlo podczas wgrywania 1 pierwszej? Cos mi sie wydaje, ze brakuje jeakiegos pliczku, prawdopodobnie jakiegos malo waznego, ale poniewaz jest on w sekwencji startowej, probuje zostac odczytany i sie wywala, podaj mi prosze z jaka konfiguracja odpalasz ta gierke i skad ja sciagnelas? Sprobuje u siebie.
Awatar użytkownika
KACHA

Rany nie podam ci konfiguracji dokladnie bo nie jestem w domu teraz Probowalam na pewno na kikstarcie 1.3 i na 3... a co wiecej to nie wiem w tym momencie. Gre mam z planetemu.com. Jest 10 dyskietek z gra i 2 z save'ami. Wyglada to tak, ze wrzucam 1 dyskietke, a potem mnie prosi o next, ale nie po kolei. W sumie wgrywalam z 6, po czym pojawil sie komunikat, zeby wszystkie wyjac, i wlozyc 3 jakies konkretne - i po tym mi wszystko padlo.
Awatar użytkownika
Atalante

To dziwne, u mnie w UAE 0.9.91 na standardowej konfiguracji A1200 gra sie odpalila. Sciagnalem gre z planetemu.net, byly tam 2 wersje niemieckie i jedna angielska, zassalem oczywiscie angielska, a savedisk utworzylem sam. Dysk G musialem sciagac 2 razy bo za pierwszym wystapil blad w spakowanym pliku. Sprobuj odpalic na takiej konfiguracji jak ja, ewentualnie sprobuj sciagnac gre jeszcze raz i daj znac jaki Ci poszlo.
Awatar użytkownika
synworet
Kontakt:

Post autor: synworet »

ludzie!!!! a nie lepiej zainstalować na HD?????
Awatar użytkownika
KACHA

synworet pisze:ludzie!!!! a nie lepiej zainstalować na HD?????
moze i lepiej ale ja tego nie umiem zrobic :wink:
Awatar użytkownika
synworet
Kontakt:

Post autor: synworet »

a więc tak:
-utwórz jakiś katalog na PC i nazwij go po swojemu, np: "x"
-następnie przerzuć do niego wszystkie pliki z jakiegoś workbencha
-odpal winuae i swoją konfigurację
-w zakładce "Hard drives" kliknij na "add directory" i znajdź utworzony wcześniej katalog "x"
-dodaj go przez wciśnięcie "ok"
-a teraz odpal "amige"
-gdy pojawi się pulpit przez wciśnięcie F12 włóż pierwszą dyskietkę do stacji i otwórz ja na pulpicie amigi
-tam jest ikonka instalacyjna
-dalej już powinnaś sobie poradzić
spróbuj...
Awatar użytkownika
Atalante

A najlepiej sciagnij sobie gotowy system by Deathmieszko :D
ODPOWIEDZ