No więc mam problem, a mianowicie taki:
Mam ustawione w WinUAE wszystko według konfiguracji które znalazłam na tej stronie, przeglądałam poprzednie tematy na tym forum i stosowałam się do waszych wskazówek jednak to nie pomaga bo w grach nie działa klawiatura!
Przykład na grze "Premiere":
włączam gre i wszystko jest OK, intro przelatuje (bo nie moge go wyłączyć), potem pojawia się plansza z dużym napisem PREMIERE a pod spodem "press fire" albo coś w tym rodzaju i tutaj nie moge nic zrobić. Nie działa żaden z przycisków na klawiaturze. Tak jest ze wszystkimi grami które uruchamiam.
Próbowałam zmieniać opcje w zakładce INPUT i GAME AND I/O PORTS i to równierz nie przyniosło oczekiwanego rezultatu.
Bardzo prosze o dokładne instrukcje jak można rozwiązać powyższy problem, z góry dziękuje.
Problem z działaniem klawiatury
Moderator: GTW
- Lagoona
- Atalante
W zakladce game I/O ports w Amiga port 1 ustawia sie tylko joya na a b lub c i to wszystko. A to klawiatura numerzyczna i 0 jako fire, b to strzalki i Rctrl jako fire a C nie pamietam. Wszystko powinno dzialac zaraz po instalacji UAE, wiec nie bardzo wiem czemu u Ciebie nie dziala.
Amiga Rulez forever & nazawsze od now!