kontakty z amigowcami

Tu możesz pisać na dowolny temat.

Moderator: GTW

ODPOWIEDZ
Jarecki130

kontakty z amigowcami

Post autor: Jarecki130 »

poszukuje amigowcow do pogadania i wymiany doswiadczen moj gg 1418415
fajnie
Awatar użytkownika
amigafan

Post autor: amigafan »

Przecież na forum masz pełno Amigowców :)

A tak wogóle to też jestem z Warszawy - jaką Amigę posiadasz?
Awatar użytkownika
Wirus
Moderator

Post autor: Wirus »

Temat nie jest związany z działem Kupię/Sprzedam. Chciałem zamknąć, ale przenosze do hydeparku. Może to początek ciekawego wątku ;)
"Kiedy PC jest szybszy od amigi?
kiedy leci z mostu prosto do rzeki" ;)

Pinball Dreams - Rekordy
Awatar użytkownika
Slesz

Post autor: Slesz »

Ale czy chodzi o:

1. Amigowców z krwi i kości -

opis gatunku: osobniki te żyją we własnym świecie od wielu lat, nie dochodzą do ich ośrodka mózgowego bodźce typu "zajaranius sie novus technologus". Posiadają jedną jedyną "przyjaciółkę" od wielu lat. Są bardzo wirne i przywiązane do swoich "przyjaciółek". Podobnie do niektórych gatunków ptactwa zbierają różne świecące bibeloty związane z wyżej wspomnianą. Gatunek o tyle dziwny, co i rzadki. Znane są jednak przypadki for(u)mowanie się osobników w stada.

2.Amigowców sentymentalnych

opis gatunku: żywią się głownie wspomnieniami z lat przeszłych. Główne składniki ich pokarmu to: winuae, winfellow, dosbox, adf ; Osobniki te zwyczajowo są już w wieku dojrzałym, lecz za młodu ich pokarmem były związki bogate w węglowodany, magnez i żelazo ; w wieku dojrzałym żywią się jedynie ich imitacjami.

3.Amigowcum novum

opis gatunku: Są to osobniki nie znające smaku prawdziwego życia, żywiące się jedynie imitacjami ; żyjące w swego rodzaju "matrix'ie". Nie jest ich winą brak tej wiedzy, jednak ich istnienie oraz działalność w niczym nie ustępuje wyżej wspomnianym gatunkom.
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
Awatar użytkownika
Shoonay
Kontakt:

Post autor: Shoonay »

ROTFLOL Slesz!!!!!!!!!!! Dobre!!!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
amigafan

Amigowiec z krwi i kości może też mieć nowe technologie np AmigaONE.
Awatar użytkownika
AlaN

Post autor: AlaN »

@Slesz, to ja jestem gdzieś zawieszony między pkt.1 a 2: zreformowany, korzystający codziennie z PC, a jednak nie używający emulatorów, lecz 100% Amigę.
Ale między pkt.1 a 2, jestem zawieszony w stosunku:

1. *** <-- 30%
2. ******* <-- 70%
Pozdrawiam - AlaN
Amiga600 (KS-37.300 i 34.5), HD-1.2GB, karty S-RAM na PCMCIA
Awatar użytkownika
Slesz

AlaN pisze:@Slesz, to ja jestem gdzieś zawieszony między pkt.1 a 2: zreformowany, korzystający codziennie z PC, a jednak nie używający emulatorów, lecz 100% Amigę.
Ale między pkt.1 a 2, jestem zawieszony w stosunku:

1. *** <-- 30%
2. ******* <-- 70%
Jak możemy zauważyc na tymże okazie, zdażają sie również odmiany mieszane (tzn. -->przepraszam za wyrażenie<-- "skundlone"). Rozmnażają sie one poprzez stosunek gatunku Amigowców z krwi i kości z gatunkiem Amigowców sentymentalnych, choć można spotkać sie również z innymi odmianami mieszanymi. W tym przypadku był to stosunek 3:7.

Jeszcze tak na przyszłość chciałbym wyjaśnić państwu, że osobniki z gatunku Amigowców sentymentalnych i Amigowcum novum również zbudowane są z tkanki, mają krew, a u podstawy budulca ich ciał znajduja się kości. Należałoby jednak zauważyć, że każdy z tych gatunków różni sie poziomem skrzywienia kręgosłupa w miejscach typowo plecnych, jak również różnią się poziomem zgrubienia kości w nadgarstku prawej tudzież lewej ręki (co spowodowane jest zapewne wyjątkową gorliwością w dręczeniu zwierząt z rodziny myszowatych).
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
Awatar użytkownika
Grzesiek

Post autor: Grzesiek »

A ja mam coś z każdego z tych punktów, znaczy się zarówno cechy 1 i 2 i 3. Mam pc i mam A1200, teraz kiedy studiuję to czasem kozystam z winuae, a czasem w wakacje jak mam dużo wolnego czasu to znoszę duże żółte pudło z napisem "Desktop Dynamite" (każdy wie co to jest rozumiem).
man and the beast go to the east
Awatar użytkownika
Slesz

AlaN pisze:1. *** <-- 30%
2. ******* <-- 70%
AlaN pisze: Ja też mam PC i Amigę i w 80% używam PC a w 20% Amigi.
hmmm
Awatar użytkownika
norbi
Moderator
Kontakt:

Post autor: norbi »

Amiga 100%
Awatar użytkownika
AlaN

Post autor: AlaN »

Slesz pisze:hmmm
Bo ja tak się chwieję między 20% a 30% zalezy co mi dolega ;)
Pozdrawiam - AlaN
Amiga600 (KS-37.300 i 34.5), HD-1.2GB, karty S-RAM na PCMCIA
Awatar użytkownika
Slesz

Znane są różne przypadki chorób Amigowca. Po zbadaniu sprawy zamieszczę sprawozdanie (konieczne są jeszcze testy na myszkach, potem na ludziach).
Awatar użytkownika
Grzesiek

Post autor: Grzesiek »

Tylko nie ucz tych myszek kożystać z windowsa bo mogą tego nieprzetrwać, jak już wcześniej widziały wb, lub chociaż linuxa albo bsd
man and the beast go to the east
Awatar użytkownika
amigafan

Grzesiek pisze:...kożystać...
Ja tylko w kwestii formalnej :wink:
ODPOWIEDZ