kontakty z amigowcami
Moderator: GTW
-
- Wirus
- Moderator
- Slesz
Ale czy chodzi o:
1. Amigowców z krwi i kości -
opis gatunku: osobniki te żyją we własnym świecie od wielu lat, nie dochodzą do ich ośrodka mózgowego bodźce typu "zajaranius sie novus technologus". Posiadają jedną jedyną "przyjaciółkę" od wielu lat. Są bardzo wirne i przywiązane do swoich "przyjaciółek". Podobnie do niektórych gatunków ptactwa zbierają różne świecące bibeloty związane z wyżej wspomnianą. Gatunek o tyle dziwny, co i rzadki. Znane są jednak przypadki for(u)mowanie się osobników w stada.
2.Amigowców sentymentalnych
opis gatunku: żywią się głownie wspomnieniami z lat przeszłych. Główne składniki ich pokarmu to: winuae, winfellow, dosbox, adf ; Osobniki te zwyczajowo są już w wieku dojrzałym, lecz za młodu ich pokarmem były związki bogate w węglowodany, magnez i żelazo ; w wieku dojrzałym żywią się jedynie ich imitacjami.
3.Amigowcum novum
opis gatunku: Są to osobniki nie znające smaku prawdziwego życia, żywiące się jedynie imitacjami ; żyjące w swego rodzaju "matrix'ie". Nie jest ich winą brak tej wiedzy, jednak ich istnienie oraz działalność w niczym nie ustępuje wyżej wspomnianym gatunkom.
1. Amigowców z krwi i kości -
opis gatunku: osobniki te żyją we własnym świecie od wielu lat, nie dochodzą do ich ośrodka mózgowego bodźce typu "zajaranius sie novus technologus". Posiadają jedną jedyną "przyjaciółkę" od wielu lat. Są bardzo wirne i przywiązane do swoich "przyjaciółek". Podobnie do niektórych gatunków ptactwa zbierają różne świecące bibeloty związane z wyżej wspomnianą. Gatunek o tyle dziwny, co i rzadki. Znane są jednak przypadki for(u)mowanie się osobników w stada.
2.Amigowców sentymentalnych
opis gatunku: żywią się głownie wspomnieniami z lat przeszłych. Główne składniki ich pokarmu to: winuae, winfellow, dosbox, adf ; Osobniki te zwyczajowo są już w wieku dojrzałym, lecz za młodu ich pokarmem były związki bogate w węglowodany, magnez i żelazo ; w wieku dojrzałym żywią się jedynie ich imitacjami.
3.Amigowcum novum
opis gatunku: Są to osobniki nie znające smaku prawdziwego życia, żywiące się jedynie imitacjami ; żyjące w swego rodzaju "matrix'ie". Nie jest ich winą brak tej wiedzy, jednak ich istnienie oraz działalność w niczym nie ustępuje wyżej wspomnianym gatunkom.
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
- Shoonay
- Kontakt:
- AlaN
@Slesz, to ja jestem gdzieś zawieszony między pkt.1 a 2: zreformowany, korzystający codziennie z PC, a jednak nie używający emulatorów, lecz 100% Amigę.
Ale między pkt.1 a 2, jestem zawieszony w stosunku:
1. *** <-- 30%
2. ******* <-- 70%
1. *** <-- 30%
2. ******* <-- 70%
Pozdrawiam - AlaN
Amiga600 (KS-37.300 i 34.5), HD-1.2GB, karty S-RAM na PCMCIA
Amiga600 (KS-37.300 i 34.5), HD-1.2GB, karty S-RAM na PCMCIA
- Slesz
Jak możemy zauważyc na tymże okazie, zdażają sie również odmiany mieszane (tzn. -->przepraszam za wyrażenie<-- "skundlone"). Rozmnażają sie one poprzez stosunek gatunku Amigowców z krwi i kości z gatunkiem Amigowców sentymentalnych, choć można spotkać sie również z innymi odmianami mieszanymi. W tym przypadku był to stosunek 3:7.AlaN pisze:@Slesz, to ja jestem gdzieś zawieszony między pkt.1 a 2: zreformowany, korzystający codziennie z PC, a jednak nie używający emulatorów, lecz 100% Amigę.
1. *** <-- 30%
2. ******* <-- 70%
Jeszcze tak na przyszłość chciałbym wyjaśnić państwu, że osobniki z gatunku Amigowców sentymentalnych i Amigowcum novum również zbudowane są z tkanki, mają krew, a u podstawy budulca ich ciał znajduja się kości. Należałoby jednak zauważyć, że każdy z tych gatunków różni sie poziomem skrzywienia kręgosłupa w miejscach typowo plecnych, jak również różnią się poziomem zgrubienia kości w nadgarstku prawej tudzież lewej ręki (co spowodowane jest zapewne wyjątkową gorliwością w dręczeniu zwierząt z rodziny myszowatych).
Oczekiwanie na niebezpieczeństwo jest gorsze niż moment, gdy ono na człowieka spada.
- Grzesiek
A ja mam coś z każdego z tych punktów, znaczy się zarówno cechy 1 i 2 i 3. Mam pc i mam A1200, teraz kiedy studiuję to czasem kozystam z winuae, a czasem w wakacje jak mam dużo wolnego czasu to znoszę duże żółte pudło z napisem "Desktop Dynamite" (każdy wie co to jest rozumiem).
man and the beast go to the east
- norbi
- Moderator
- Kontakt:
- Slesz