Forum, gdzie możesz pisać o problemach ścisle związanych z grą - solucje, porady, klawiszologie itp. Na tym forum _nie piszemy_ o problemach z uruchamianiem gier.
MAM CANNON FODDER ALE NIESTETY NIE MOGE BYĆ ZADOWOLONY BO NIE MOGE ZAPISYWAĆ GRY.
WYBIERAM OPCJE SAVE NO I JEST KOMUNIKAT ABY WŁORZYĆ DYSK DO SAVE NO TO WRZUCAM NOWY DYSK . KOMP GO FORMATUJE (W GRZE)A GDY CHCE ZAPISAĆ TOWYSKAKUJE MI KOMUNIKAT ABY WŁORZYĆ DYSK DO SAVE .I TAK BEZ KOŃCA...
CO ROBIĆ
POMOCY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! [email protected]
No widzisz. Zastosowałeś się i pomogło.
Co się tyczy savowania w Cannon Fodder, to jeszcze nie spotkałem się z wersją gry, która w emulatorze potrafiłaby zapisywać stan gry.
Masz dwa rozwiązania:
1) skorzystać z wersji PC
2) użyć opcji 'Save state' emulatora WinUAE do zapisu stanu gry
Blod pisze:
Co się tyczy savowania w Cannon Fodder, to jeszcze nie spotkałem się z wersją gry, która w emulatorze potrafiłaby zapisywać stan gry.
Ja uzywam winaue (najnowsza wersje z tej stronki) i jesli chodzi o pierwsza czesc gry Cannon Fodder to bez problemu mi zapisuje stan gry z poziomu gry
Jesli chodzi o Cannon Fodder 2 to tutaj pojawia sie problem, poniewaz jak zaczne formatowac dyskietke to po kilku sekundach "zacina" mi sie emulator lub "wychodzi" do windowsa.
Sformatowalem dyskietke w pierwszej czesci gry bo myslalem ze moze zadziala tez w drugiej czesci, ale niestety lipa ...
Pojawia sie komunikat: wloz "save dysk", wkladam dysk do df0 klikam OK i od nowa ten sam komunikat
Jesli komus udala sie ta sztuka (zapisanie stanu gry CF2 w winaue) to napiszcie co i jak